Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
De 5 populairste Spaanse films

De 5 populairste Spaanse films

Het is geen geheim dat ik gek ben op de Spaanse taal en cultuur. Als je deel wilt uitmaken van deze wereld, dan is het een must om enkele van de beste representatieve films te kijken. Daarom zal ik hier 5 redenen benoemen waarom deze films zo populair zijn en welke de populairste Spaanse films zijn voor de die-hard Spaanstalige fans!

Genre stijl

Een van de belangrijkste aspecten van de Spaanse films is de soort stijl die ruimte biedt voor diversiteit. De films variëren van drama tot comedy en van avontuur tot horror. Dit betekent dat elke filmliefhebber nog steeds kan genieten van wat hij of zij het meest leuk vindt. De stijl van de Spaanse films wordt gekenmerkt door een combinatie van prachtige beelden, intense kleurgebruik en een lange shot duratie. Dit is ideaal voor mensen die genieten van het visuele verhaal en die willen dat het verhaal mooi tot leven komt.

Discriminatie

Een ander belangrijk aspect van de Spaanse films is dat ze een goede manier omvatten om discriminatie aan de kaak te stellen. In tal van films worden sociale ongelijkheid, racisme en seksisme platformen aangeboden om een essentieel gesprek aan te gaan. De films laten ook zien hoe de samenleving de verschillende problemen heeft geaccepteerd, zoals de behandeling van inheemse Amerikaanse bevolkingen, etnische minderheden en immigranten.

Romantiek

Romantiek is een andere stijl die goed wordt gedaan in Spaanse films. Het is een goed verhaal met prachtige shots, intense scènes, liefde en vreugde. Dit soort films worden meestal op een klassieke manier verteld, in die zin dat de personages meer tijd hebben om te groeien en een echt verhaal kunnen vertellen.

Verfrissende verhalen

De Spaanse films bieden ook verfrissende verhalen. Als je naar een Spaanstalige film kijkt, ben je meer kans om iets unieks te vinden dan bij een andere film. De verhalen en personages die gebruikt worden, zijn verrassend anders dan wat je gewend bent uit Hollywood.

De populairste Spaanse films

Een aantal populaire Spaanse films zijn: – La La Land (2015) – El Laberinto del Fauno (2006) – Todo sobre mi madre (1999) – Volver (2006) – Los Abrazos Rotos (2009).

Conclusie

Als je fan bent van de Spaanse taal, dan is het een must om deze populaire Spaanse films te bekijken. De stijl ervan, de aandacht voor discriminatie, romantische verhalen en verfrissende plotkeuzes, hebben deze films gemaakt tot de meest populaire en gewaardeerde films van de Spaanse taal. Als je geïnteresseerd bent om een vakantie naar Spanje te boeken, klik dan hier.

Tags:

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...