Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
De TV series van 2009

De TV series van 2009

Het nieuwe jaar beloofd veel goeds aan tv series. Zo is Jack Bauer terug na een jaar afwezigheid en starten er een aantal interessante nieuwe series. Er is echter ook onduidelijkheid rondom de toekomst van een aantal bekende lopende series.

Hieronder een selectie van tv series die het meest de moeite waard zijn uit het Amerikaanse tv aanbod in 2009.

24 – seizoen 7
De serie 24 sloeg een heel jaar over door gevolgen van de schrijversstaking die van november 2007 tot februari 2008 plaatsvond. Dit had ook tot gevolg dat Joel Surnow, de bedenker 24van de serie, ervoor koos om de serie te verlaten. Tijdens het jaar afwezigheid bedacht Surnow zich dat hij een andere uitdaging wou aangaan. Die uitdaging is de nieuwe serie Night and Day waar je hieronder meer informatie over vindt. Het zevende seizoen is al ingeluid met een twee uur durende tv-film genaamd 24: Redemption, welk in november 2008 op de tv verscheen. Het seizoen zelf start 11 januari. Er gaan geruchten over het stopzetten van de serie na dit seizoen, maar dat ligt natuurlijk helemaal aan de kijkcijfers.

Night and Day - nieuw
william fichtnerDe nieuwe serie van Joel Surnow zet William Fichtner (Alexander Mahone uit Prison Break) in de hoofdrol als agent Dan Hollister van het Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives. Net als bij 24 ligt het verteltempo van de serie hoog. Xander Berkeley (George Mason uit 24) speelt ook een rol in de serie. Surnow is producent van Night and Day en schrijft ook aan het script. Is het mogelijk dat Night and Day de kijkers wegtrekt bij 24, of wordt het een matige 24-kloon? Het is eerst afwachten totdat er bekend wordt gemaakt wanneer de serie in 2009 de serie op de buis verschijnt.

Lost - seizoen 5
lost21 januari 2009 gaat het vijfde en een na laatste seizoen van Lost van start. Dit seizoen zal minder flashbacks en flashforwards bevatten en uiteindelijk leiden naar het allerlaatste seizoen, waar hopelijk de vele vragen, die de verhaallijn oproept, beantwoord worden. Zowel het vijfde als zesde seizoen hebben zeventien afleveringen.

Dollhouse - nieuw
Deze nieuwe serie komt uit de handen van Joss Whedon, de man achter Buffy the Vampire Slayer, Angel en Firefly. In Dollhouse speelt Eliza Dushku de rol van Echo, een lid van een dollhousegroep mensen die ook wel “dolls” genoemd worden. Deze dolls zijn ontdaan van hun persoonlijkheid en worden voorzien van een geheel nieuwe persoonlijkheid. Daarna worden ze ingezet voor verschillende missies, waarna hun geheugen gewist wordt en de volgende missie kan beginnen. Echo wordt zich echter bewust van haar vorige persoonlijkheden.

De tv maatschappij en Whedon zijn beide bang voor een herhaling van Firefly, welk al snel van de tv werd gehaald. Whedon heeft dan na twijfels over de duidelijkheid van de eerste aflevering het geheel opnieuw geschoten. De pilot van Dollhouse wordt op 13 februari uitgezonden. Mocht de serie niet aanslaan dan kan Whedon de serie altijd nog via internet distribueren, zoals hij met Dr. Horrible's Sing-Along Blog deed.

Prison Break – seizoen 4
De toekomst is onzeker voor de broers Lincoln Burrows en Michael Scofield. De kijkcijfers zijn de helft gedaald sinds het eerste seizoen enPrison Break er wordt gesproken over het beëindigen van de serie. Het vierde seizoen is na 16 afleveringen stilgelegd, maar moet dit jaar worden vervolgt. Er zijn op dit moment maar twee nieuwe afleveringen besteld door de tv maatschappij. Deze dienen mogelijk voor de afronding van de gehele serie of alleen van het vierde seizoen. Eigenlijk had Prison Break het bij het eerste seizoen moeten laten. Alles draaide nu eenmaal om de Fox River uitbraak. De verhaallijnen worden nu voorspelbaar, vergezocht en ongeloofwaardig. Ook de geplande spin-off serie Prison Break: Cherry Hill over een vrouwelijke gevangene zal waarschijnlijk nooit het licht zien.

Battlestar Galactica – seizoen 4
Battlestar GalacticaHet vierde seizoen is in twee delen verdeeld, nadat de productie stil kwam te liggen door de schrijversstaking. Het vierde seizoen is tevens het laatste seizoen van de sci-fi serie. Wel is er nog een tv-film in de maak, die na de laatste aflevering uitgezonden moet worden. Het vierde seizoen gaat op 16 januari verder.

Liefhebbers van de serie kunnen gelukkig terecht bij de spin-off serie Caprica, die zich afspeelt in hetzelfde universum, maar vijftig jaar voor de gebeurtenissen uit Battlestar Galactica. Pas in 2010 zal deze serie van start gaan.

Fringe – seizoen 1
Wat te doen als Lost na het zesde seizoen ophoudt? Een mogelijkheid is het volgen van Fringe, de nieuwste serie van Lost bedenker J.J. Abrams. Veelal wordt de serie vergeleken met FringeThe X-Files of The Twilight Zone, maar Fringe weet zich toch te onderscheiden. De reeks draait rond FBI agente Olivia Dunham, de prettig gestoorde professor Dr. Walter Bishop en zijn zoon Peter. Zij krijgen te maken met vreemde zaken die allemaal met elkaar gelinkt zijn. De zaken hebben niet te maken met aliens of monsters zoals in The X-Files, maar met grenswetenschap, waaronder levitatie, telepathie en onzichtbaarheid. De eerste afleveringen van het eerste seizoen waren uitstekend en aflevering 11 wordt op 20 januari uitgezonden.

Heroes – seizoen 3
De makers van Heroes geven nu zelf toe problemen te hebben. Het eerste seizoen was iedereen laaiend enthousiast en kon de serie niets fout doen, er zou zelfs een spin-off serie Claire, Heroesgemaakt worden. In het tweede seizoen maakten de schrijvers een aantal fouten met oninteressante verhaallijnen, waaronder een slaapverwekkend zijverhaal over Hiro in Japan en komt superslechterik Sylar bijna niet voor. Ook worden er een overdosis aan extra karakters geïntroduceerd. De schrijversstaking hielp ook niet mee, waardoor het tweede seizoen herschreven moest worden van 24 naar 11 afleveringen.

Gedurende het derde seizoen proberen de schrijvers er alles aan te doen om de serie weer zo succesvol als het begin te krijgen. Het zal zeker helpen dat schrijver en producent Bryan Fuller weer terugkeert naar de serie. Het derde seizoen wordt voortgezet op 23 februari.

Chuck – seizoen 2
ChuckChuck is een actie-komedie van Josh Schwartz (The O.C., Gossip Girl) en Chris Fedak. Hoofdrolspeler Chuck is een computernerd die werkt in een grote winkelketen. Op een dag ontvangt Chuck een e-mail van een oude vriend die bij de CIA werkte, deze e-mail bevat alle grote geheimen van de wereld. Door deze e-mail te openen bevat Chucks brein al deze gegevens. Alle geheimen diensten zijn opzoek naar deze informatie. Twee geheim agenten infiltreren in het leven van Chuck om hem te beschermen en hem te gebruiken als menselijke database. Dit zorgt ervoor dat Chuck zijn leven als geheim agent verborgen moet houden van zijn vrienden en familie. 5 januari wordt het tweede seizoen voortgezet.

Breaking Bad – seizoen 2
breaking badNa een kort eerste seizoen van zeven afleveringen, was Breaking Bad succesvol genoeg om een tweede seizoen te krijgen. De serie gaat over de sullige scheikunde leraar Walter White (Bryan Cranston). White is in de klas de leerlingen niet de baas en moet daarna ook nog eens flink de handen uit de mouwen steken in zijn bijbaan bij een autowasserij. Als er geconstateerd wordt dat hij longkanker heeft draait White door en stort hij zich in het criminele circuit. De bedenker van de serie is Vince Gilligan, welk een flinke vinger in de pap had bij The X-Files. Seizoen twee gaat in maart 2009 van start.

True Blood – seizoen 2
True BloodTrue Blood is een dramaserie van Alan Ball (Six Feet Under, American Beauty). Het verteld over een wereld waarin zowel mensen als vampiers leven. Door de uitvinding van synthetisch bloed is het voor vampiers niet meer nodig om mensenbloed te drinken. Geweld en seks wordt niet geschuwd in de serie. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen in 2009 start.

Terminator: The Sarah Connor Chronicles – seizoen 2
Sarah ConnorTerminator: The Sarah Connor Chronicles volgt de gebeurenissen na Terminator 2. Sarah en John Connor worden bijgestaan door de Terminator Cameron om Judgment Day te voorkomen. De kijkcijfers zijn sinds het tweede seizoen flink gedaald en het is daarom goed mogelijk dat er geen derde seizoen komt. De reeks draait ook niet om de actie, maar gaat meer om de karakters. Ook ontbreekt er een sterke bad-guy zoals in de bioscoopfilms. In ieder geval wordt op 13 februari het tweede seizoen voortgezet.

The Simpsons – seizoen 20
homerDe animatieserie gaat maar door en door. Dit jaar wordt het twintigste seizoen voortgezet op een nog onbekende datum.

Family Guy – seizoen 7family-guy
Het is nog niet zeker wanneer het zevende seizoen van Family Guy verder gaat, maar in 2009 zien we de familie zeker terug.

The Cleveland Show - nieuw
The Cleveland ShowCleveland Brown uit Family Guy heeft zijn eigen serie gekregen. Hierin maken we kennis met zijn vrouw en drie kinderen. Met zijn familie verhuist Cleveland van Quahog naar Virginia. Hier komt hij te wonen tussen een stel pratende beren en een redneck familie. Deze spin-off serie betekend ook het vertrek van het karakter uit Family Guy. De eerste aflevering zal op 1 september 2009 te zien zijn.

Overige series
Katherine HeiglHet negende seizoen van CSI gaat 15 januari verder. House zet het vijfde seizoen voort op 19 januari en Reaper start het tweede seizoen op 17 maart. Grey’s Anatomy gaat verder met het vijfde seizoen op 8 januari.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...