Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Films waar de redactie naar uit kijkt in 2009

Films waar de redactie naar uit kijkt in 2009

Nu we 2008 achter ons gelaten hebben kijken we alweer halsreikend uit naar de mooie films die 2009 ons brengt. MovieSense vroeg elke redacteur naar welke twee films zij het meest uitkijken.

avatar posterAant-Jelle:

Angels and Demons
Met Tom Hanks in de hoofdrol. De filmindustrie heeft wel het één en ander goed te maken na The Da Vinci Code en daar leent het eerste boek van Dan Brown Angels en Demons (ook bekend als Het Bernini Mysterie) zich uitstekend voor.
Avatar
Een veelbelovende sci-fi film met oorlogsveteranen en verre planeten verwikkeld in een allesbeslissende strijd. Misschien een noemenswaardige toevoeging aan de serie Star Wars, Dune en Star Trek.

che posterBas:

Che
Ik ben een grote Steven Soderbergh fan en verwacht een hele vette film over een van de meest spraakmakende guerillas uit het verleden gespeeld door Benicio del Toro. Traffic, waar ze eerder in samenwerkten, was ook briljant. De film wordt in twee delen uitgebracht.
Transformers: Revenge of the Fallen
Niet omdat de eerste zo briljant was das was hij namelijk niet, maar wel een prima wegkijkfilm. Ben benieuwd naar het vervolg en dan verwacht ik wel wat van de special effects, autobots, moordwijf Megan Fox en de acteur van de toekomst: Shia Le Boeuf.

Fabian:

Knowing
Alex Proyas heeft mij met The Crow en Dark City veel fijne uurtjes en inspiratie geleverd. I Robot was ik wat minder kapot van, maar was erg vermakelijk. Knowing zal qua kwaliteit ergens tussen z'n eerste films en I Robot hangen. Met Nicholas Cage weet je het ook niet altijd. Of juist wel! Bij de meer vreemdere/independent knowing posterproducties is hij altijd vrij goed (Adaptation). Zijn standaard fare is meestal erg mager (National Treasure). Eigenlijk geld voor hem, hoe beter de film is, des te beter is hij ook.
Avatar
Ja, wie zit er nu niet te wachten op een nieuwe film van onze goede man Cameron. Hij heeft intussen een behoorlijk legendarische status gekregen, wat op zich bijzonder is gezien zijn regie filmografie niet heel erg groot is. Maar hij maakt dan ook meestal de meest dure en technisch meest hoogstaande films van de tijd. Wanneer er een film van hem uitkomt, kun je gegarandeerd een magisch spektakel verwachten. Met Avatar zal dat dus ook wel goed komen. Dit filmproject loopt tevens al jaren, dus we willen nu weleens iets zien!

wolverine posterLaurens:

Wolverine Origins
Ik ben een grote comicbook fan en de eerste drie delen van de X-Men films waren erg goed. Wolverine is de tofste X-men dus deze film heeft alles in zich om een hit te worden.
New Moon
Het tweede deel uit de Twilight serie. Ik ben erg benieuwd naar de verfilming van het tweede boek. Ik vond de eerste film erg geslaagd en ben dan ook erg benieuwd wat ze van het tweede deel gaan maken.

Rick:

watchmen posterWatchmen
Superheldenfilms zijn niet meer wat het geweest zijn, in positieve zin. Na Iron Man en The Dark Knight vorig jaar is Watchmen weer eens iets heel anders. Superhelden die niks met de wereld hebben, maar deze toch moeten redden en dan ziet het er nog prachtig uit ook.
Doubt
Ook al is het met Maryl Streep, toch kijk ik uit naar dit feest. Een geheel van ethiek, religie en autoriteit, gemixt met komedie klinkt mij als muziek in de oren. Een interview met Philip Seymour Hoffman bij The Daily Show droeg hier ook aan bij… “Church as a business.”

Stefanie:

Harry Potter and the Half Blood PrinceHarry Potter and the Half Blood Prince poster
Ik ben een grote fan van de Harry Potter boeken en kijk dan ook erg uit naar het nieuwe filmdeel waar we eigenlijk al veel te lang op hebben moeten wachten. Na het zien van de nieuwe trailer beginnen de Harry Potter kriebels toch weer op te komen en heb ik er zin in om voor de zesde keer in de Harry Potter wereld te duiken.
Coraline
Ik lees altijd met veel genoegen de verhalen van schrijver Neil Gaiman en als er dan een boek van hem verfilmd wordt is dit zeker iets om naar uit te kijken. De stijl die in de trailer te zien was beloofd in ieder geval al veel goeds en past goed bij de sfeer die bij het verhaal hoort. Of het een filmisch hoogstandje wordt is nog de vraag, maar in ieder geval zeker iets om je op te verheugen.

Steven:

Up
Up
(niet te verwarren met Russ Meyers semi-erotische Up! uit 1976) is de nieuwe 3d animatiefilm van Pixar die eind dit jaar zal uitkomen. Voorheen deed iedere film van deze Up posteranimatiestudio al smaken naar meer, maar na de meer volwassen WALL·E van vorig jaar is de verwachting voor Up nog hoger. Het verhaal gaat over een man die besluit op reis te gaan door ballonnen aan zijn huis te binden. De beste verhalen zijn vaak de simpelste. Pixar heeft de lat voor 3D computeranimatie inmiddels zo uit het zicht liggen, dat andere animatiestudio's dit maar met moeite kunnen evenaren, laat staan overtreffen.
The Fantastic Mr. Fox
Gelukkig is er naast 3d animatie altijd nog zoiets als stop-motion animatie. The Fantastic Mr. Fox kiest voor deze oude ambacht. Alles aan dit project klinkt goed. De regie is in handen van Wes Anderson (The Royal Tenenbaums, The Darjeeling Limited), stemmen van o.a. Bill Murray, Cate Blanchett en George Clooney en het is gebaseerd op een verhaal van Roald Dahl (de meester van absurdistische, zwarte humor). De film lijkt in opzet op The Nightmare Before Christmas en de Wallace and Gromit reeks. Echter, Anderson zal geen gebruik gaan maken van klei, maar zal de hoofdpersonages voorzien van een vachtje. 2009 is nu al een mooi jaar voor de animatieliefhebber.

Tom:

9Avatar
Deze film moet de definitieve doorbraak betekenen van de 3d film. Regisseur James Cameron heeft een nieuwe 3d techniek ontwikkelt die een unieke bioscoopervaring moet opleveren. Collega's als Robert Rodriguez, Steven Spielberg, Peter Jackson en Robert Zemeckis heeft hij al enthousiast gemaakt voor de techniek. Ik verwacht een meesterwerk zoals zijn Terminator en Aliens.
9
Met de korte studenten-animatiefilm 9 won Shane Acker vele prijzen. Dat trok de aandacht van de filmstudio's en een bioscoopversie is in de maak met Tim Burton en Timur Bekmambeto (Wanted, Night Watch) als producenten. Het betreft een modern sprookje over lappenpoppen die weerstand moeten bieden tegen vernietiging van hun wereld door krachtige machines.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...