Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Redactie: beste animatiefilm ooit

Redactie: beste animatiefilm ooit

MovieSense vroeg de redactie zijn of haar beste animatiefilm ooit, te noemen. Dit zijn de antwoorden:

Sebastiaan: Akira
Het is nooit makkelijk om maar even de allerbeste van iets aan te wijzen. Maar voor animaties was de keuze toch redelijk snel gemaakt. Mijn gedachten kwamen al snel uit bij de Japanse animatie Akira uit 1988, gebaseerd op de manga van Katsuhiro Otomo. Een traditionele animatie, waar een zeer lang productieproces aan vooraf ging. Akira is zo'n film die iedereen eigenlijk wel gezien moet hebben.

akira1

Dana: The Polar Express
Ik moest lang nadenken over een keuze van mijn favoriete animatiefilm, maar van The Polar Express was ik toch erg onder de indruk. Het verhaal is leuk en feel good, want Kerstfilm, maar de beelden doén het. Een computer geanimeerde Tom Hanks die zelf zijn rol inspreekt. Spectaculaire beelden van een dolle, roller coaster treinrit over een grote ijsvlakte en door hemelhoge bergen. Het land van de Kerstman met zijn rendieren, ontelbare hulpjes, bergen cadeautjes en een lopende bandwerk van allerlei apparatuur die de presentjes uitzoeken en inpakken. Kortom; één en al kijkplezier.

polar-express

Tom: Spirited Away
De beste animatiefilms komen allang niet meer van Disney. Uit de studio van het Japanse Ghibli komen prachtige handgetekende films waarvan Spirited Away het hoogtepunt is. De film is zeer sfeervol getekend met prachtige kleuren maar het belangrijkste is dat het een spannend sprookjesachtig verhaal vertelt. Het meisje Chihiro beleeft een avontuur vergelijkbaar met Alice in Wonderland, waarbij de film ook nog een diepere laag meekrijgt over volwassen worden en kritiek levert op de moderne Japanse samenleving.

spirited-away1

Aant-Jelle: Hoodwinked
Hoodwinked is een geniale animatiefilm, zoals een animatie behoort te zijn. Ten eerste zit de film vol met vermakelijke stereotypen die ongelofelijk op de lachspieren werken. Het verhaal zou men kunnen zien als een gezonde mix tussen roodkapje en Pulp Fiction. Het begint met een aantal gebeurtenissen die tegelijk plaatsvinden in en rond het huis van Oma en samen een groot mysterie vormen. Elk personage heeft er iets mee te maken en het mysterie wordt onderzocht op een manier waar de gemiddelde Baantjer aflevering veel van zou kunnen leren, alles valt dan uiteindelijk ook op zijn plaats.

hoodwinked

Fabian: WALL-E
Kiezen in niet bepaald een goede eigenschap van mij. Dat doe ik dus ook niet helemaal. Toch moest er een animatiewonder gekozen worden. Om WALL-E Pixars meesterwerk te noemen, is ook niet een handige keuze, gezien bijna alles wat deze bejubelde animatiestudio aanraakt in goud verandert. Pixar creëerde met WALL-E wel hun meest inventieve, creatieve en volwassen animatiefilm tot op heden. Laten we dus vooral ook hun andere films niet vergeten, maar WALL-E is één van de animatietoppers van het nieuwe millennium.

walle

Gaby: Madagaskar
In 2005 verschenen er een dansende leeuw, een ijdel nijlpaard, een gestreste giraffe, een zwart met wit gestreepte zebra en een stel gestoorde pinguïns. Zij stranden op een eiland met maffe inwoners die het liedje dat zo lekker in je hoofd blijft hangen, "I like to move it, move it", zingen. Deze hilarische film met de herkenbare stemmen van Amerikaanse sterren kreeg terecht vele nominaties èn een even leuk vervolg.

madagascar

Rick: Waking Life
Moeilijk, moeilijk. Iets nieuws als het briljante Coraline, een klassieker als The Lion King of een liefde als Alice in Wonderland? Nee, toch iets anders, experimentelers; Waking Life. Deze film is niet echt samen te vatten, het is een mix van filosofie, kunst, dromen en dialoog. Misschien ontbreekt het aan een verhaal, maar de vorm en inhoud zijn zo goed dat ik dat schrijver en regisseur Richard Linklater vergeef. Het is grappig, mooi, intrigerend en zet je aan het denken. Wat wil je nog meer?

waking-life

Wout: Watership Down
Grafisch niet de beste aller tijden, al is hij voor een tekenfilm uit 1978 waarschijnlijk niet verkeerd. Een groep konijnen trekt eropuit nadat een van de pluizenbollen hun totale vernietiging voorgeschoteld kreeg in een vreselijk visioen. Ze moeten allerlei problemen overwinnen voordat ze een nieuwe kolonie kunnen stichten. Lieve konijntjes en totale vernietiging? Ja, in deze film meer geweld en rampspoed dan bloempjes en knuffelbare beestjes. Spannend dus? In ieder geval te spannend voor een ukkie als ik, want dit is is een van de weinige animatiefilms die me is bijgebleven.

watership-down

Max: Spirited Away
Hier heb ik best even over na gedacht. Wat is nu echt een geweldige animatiefilm en wat maakt die film nou zo goed? Spirited Away is een animatiefilm van de befaamde Ghibli studio en wat deze film zo goed maakt is een verhaal dat je aangrijpt en eigenlijk tot het einde niet meer loslaat. Je leeft mee met Chihiro (het meisje dat de hoofdrol speelt) en je zult ook regelmatig moeten lachen om de situaties waar ze in terecht komt. Alle personages zijn goed uitgewerkt en heel excentriek, absoluut een topper.

spirited-away2

Laat weten wat jou favorieten zijn in ons forum topic over dit onderwerp.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap