Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
Redactie: favoriete bioscoop

Redactie: favoriete bioscoop

MovieSense vroeg de redactie zijn of haar favoriete bioscoop te noemen. Dit zijn de antwoorden:

pathe arenaMax: Pathé Arena te Amsterdam
De mooiste bioscoop in Nederland qua ambiance is voor mij het Tuschinski theater in Amsterdam, de hele aankleding van het gebouw is fenomenaal. Hoe mooi deze bioscoop ook is, het is niet mijn favoriete bioscoop. Omwille van de ligging en de IMAX die ook in deze bioscoop aanwezig is, zal ik toch Pathé Arena in Amsterdam Bijlmer als mijn favoriete bioscoop van Nederland moeten noemen. Ruime keuze van zalen, perfect gelegen, bijna naast het station en daardoor ook voor iemand van buiten Amsterdam prima te bereiken.

Fabian: Lantaren/Venster te Rotterdam
lantarenvensterIn een tijd van overvolle en luidruchtige bioscopen, is de altijd betrouwbare arthouse-bioscoop Lantaarn/Venster in Rotterdam een erg prettige plek voor filmconnaisseurs. Het filmaanbod is meestal erg sterk en er is tevens ook een podium voor theater, dans en muziek. Een mooie tweede plaats gaat naar Cinerama te Rotterdam. Een bioscoop die tevens voor de grotere filmliefhebber is, maar ook wat meer commerciële producties laat zien. Technisch gezien niet de meest hoogstaande bioscoop, maar inhoudelijk een stuk waardevoller dan de grote bioscoopfabrieken.

Tom: CineMec te Ede
cinemec2Er zijn vele redenen waarom ik naar deze bioscoop ga. In de zaal zit je altijd optimaal, ongeacht waar je zit. Daarnaast loopt CineMec voorop met digitale projectie en 3d films, maar wat vooral heerlijk is; geen reclame! In plaats daarvan krijgt de bezoeker een kort praatje van een medewerker met wat achtergrond-info over de film. De bioscoop is ondertussen al flink gegroeid maar toch heeft het niet het massale van een doorsnee Pathé. De bar doet dan ook denken aan een filmhuis; geen overdreven grote cola-bekers maar flesjes en bier uit de tap. In plaats van popcorn is er gebak, snoep en schepijs.

TuschinskiErik: Pathé Tuschinski te Amsterdam
Eerlijk gezegd ben ik qua bioscopen niet echt verwend. Ik woon zelf in Utrecht en ga eigenlijk altijd daar naar de bioscoop. Ik kan alleen maar zeggen dat de zalen in onze Domstad van een zwakke tot matige kwaliteit zijn. Nee, geef mij dan maar de grote zaal van Tuschinksi. Niet zozeer vanwege het goede scherm of de akoestiek, maar gewoon door de geweldige sfeer. Daar betaal je dan ook iets extra's voor...

tivoliAant-Jelle: Tivoli te Leeuwarden
De hoofdstad van het agrarische bolwerk Friesland is de stad Leeuwarden. Temidden van alle boerenbezigheden rijzen dan  twee statige gebouwen op: de bioscopen van Leeuwarden.  In het rijtje van favoriete bioscopen mag voor mij Tivoli in Leeuwarden dan ook absoluut niet missen. Nu is het natuurlijk niet zo dat de gerst voor het bier en de maïs voor de popcorn rechtstreeks van het land komen maar de sfeer is altijd uitstekend en ook qua filmkeuze kunnen ze prima meekomen met de grotere bioscopen elders in het land.

Truong: Lantaren/Venster te Rotterdam
lantarenvensterHet meest sfeervolle theater dat ik ken, heet Lantaren/Venster (aparte naam, ik weet het) en bevindt zich in een klein zijstraatje in Rotterdam. Een plek waar je niet alleen voor de film komt, maar ook voor de setting, alsof je lekker vanuit de woonkamer naar de zaal gaat. Ook draaien ze veel arthouse films wat voor mij een grote pluspunt is en... ze hebben ook nog eens theater, dans en muziek!

Dominique: The Grand Cinema te Hong Kong
grand cinemaTijdens een korte stop in Hong Kong ben ik beland in de Elements Mall in Kowloon. Daar heb ik een bioscoop bezocht genaamd 'The Grand Cinema'. Deze bioscoop is de grootste van zijn soort in Hong Kong. De schermen zijn reusachtig en het geluid is fenomenaal. Onder alle stoelen zit een enorme geluidsbox waardoor je van je stoel af trilt. Helaas wist ik dit niet van te voren, en ben ik naar één van de sufste films die je in zo’n bioscoop kunt bekijken geweest, namelijk My Best Friend’s Girl. Maar als je ooit in Hong Kong bent, is deze bioscoop echt een aanrader!

Stefanie: CineMec te Ede
cinemec2Mijn favoriete bioscoop is de Cinemec in Ede. Ten eerste omdat de kwaliteit van beeld en geluid in Cinemec erg goed is. Een ander pluspunt is het feit dat er geen reclame voor de film zit. Maar het meest hou ik van Cinemec omdat er altijd een goede sfeer hangt. De mensen die er werken hebben ook verstand van film en schromen dan ook niet achteraf te informeren of de film naar je zin was. Dit geeft een leuk gevoel van altijd welkom te zijn en daarom staat Cinemec op nummer 1.

TuschinskiKimberly: Pathé Tuschinski te Amsterdam
Mijn favoriete bioscoop is Pathé Tuschinski omdat het een prachtig oud Amsterdams gebouw is,  midden in de stad en makkelijk bereikbaar. Toch ga ik vaker naar Pathé de Munt dat om de hoek zit. Hier is het filmaanbod groter en zijn de kaartjes goedkoper.

Gaby: AMC Loews 34th Street te New York
amc loewsMijn favoriete bioscoop is de AMC Loews in 34th Street in New York. Deze bioscoop heeft een mooie grote zaal met veel been- plus wandelruimte en je ziet de film op een megagroot scherm met een fantastisch surroundgeluid. Bovendien heb je hier volop keuze qua popcorn, snoepgoed en drinken. Dit is erg belangrijk want deze versnaperingen horen nu eenmaal bij een film kijken. Filmtijd voor de Big Apple!

Welke bioscoop heeft jou voorkeur?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series