Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Batman 3: Wat we weten en willen

Batman 3: Wat we weten en willen

De geruchtenmolen rondom een vervolg op het succesvolle The Dark Knight draait op volle toeren, eigenlijk al sinds de eerste screening van Christopher Nolan’s meesterlijke film. Veel mensen, waaronder acteurs die in de film te zien zijn, hebben al het een en ander naar buiten gebracht over het mogelijke vervolg. Maar wat weten we nou eigenlijk echt?

christian_baleChristian Bale
Eigenlijk helemaal niets. Ja, dat Christian Bale contractueel verplicht is om voor de derde keer op Strepsil-dieet te gaan. Dit komt naar voren in een interview met TotalFilm, waarin Bale zegt: “The fact is, I have to! I've signed up! Chris doesn't. So I'm in a bit of a fix if he says he doesn't want to!"

Christopher Nolan
Het is dus nog onduidelijk of Christopher Nolan zal terugkeren. Op dit moment heeft de man meer redenen om geen derde film te maken dan dollars op zijn bankrekening. Met The Dark Knight heeft hij één van de meest succesvolle films aller tijden afgeleverd. Dat stelt de regisseur in staat om feitelijk ieder project wat hij maar wil te realiseren.

Nolan is op dit moment nog volop bezig met zijn sciencefiction film Inception die vanaf volgend jaar te zien zal zijn. Warner Brothers zal ongetwijfeld haar uiterste best doen om Nolan bij een derde Batman film te betrekken. Naast het feit dat de film financieel een enorm succes was, is hij ook nog eens alom geprezen door zowel pers als publiek. Om dit te overtreffen is een bijzonder lastige opgave. Jonathan Nolan (broer en co-scenarist) vertelde ooit in een interview dat er een week voor nodig was om hem te overtuigen een vervolg te maken op Batman Begins. Dit geeft een aardige voorstelling hoe lastig deze situatie moet zijn.

The Joker
Naar verluid was het bij een eventueel vervolgverhaal altijd de bedoeling om The Joker te laten terugkeren als de belangrijkste schurk. Het tragische overlijden van Heath Ledger zou dit onmogelijk hebben gemaakt. Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Ik besef dat het makkelijkthedarkknight_bale is om van achter mijn laptop te roepen dat ze moeten recasten, dan dat je daadwerkelijk met de desbetreffende acteur hebt gewerkt - toch zie ik dit personage graag terugkeren.

Maar, was Ledger’s Joker perfect? Is er geen acteur op de wereld die dit beter zou kunnen dan hij? Begrijp mij niet verkeerd, Ledger’s spel was fenomenaal en de Oscar dik en dik verdiend, maar dit zegt niet dat er niemand anders is die het kan. Sterker nog, voordat Ledger aan boord kwam en één van de meest indrukwekkende rollen ooit neerzette, werd nog beweerd dat niemand het beter kon dan Jack Nicholson. Het was dus Ledger zelf die het tegendeel van deze theorie heeft bewezen.

De vraag is misschien meer; welke acteur het nog zou willen (lees: durven)? Je wilt achteraf niet horen dat je een eens zo geliefd personage zinloos geweld hebt aangedaan. Misschien is een paar jaar langer wachten met een derde film dus niet zo’n gek idee, als dit in dienst is van het verhaal dat de heren globaal in hun hoofd hadden.

batman3

Harley Quinn als slechterik in Batman 3?

Geruchten
De afgelopen maanden zijn er tal van geruchten geweest met een zogenaamde bron die weet hoe de derde film eruit komt te zien. Echter, niemand weet hoe een derde film eruit komt te zien, tot het moment dat Warner naar buiten stapt met het nieuws wie ze hebben aangesteld voor het scenario en eventueel de regie. Dus in plaats van onze tijd verdoen met talloze, onzinnige geruchten moeten we het doen met onze eigen fantasie en persoonlijke voorkeur. Ik mag aannemen dat iedereen die heeft. Ik in ieder geval wel, deze komt vooral voort uit wat Heath Ledger zegt als The Joker:

"You won't kill me out of some misplaced sense of self-righteousness. And I won't kill you because you're just too much fun. I think you and I are destined to do this forever."

Deze zin suggereert niet alleen dat het de bedoeling was om het personage wellicht terug te laten keren. Het geeft ook aan waarom hij zo verdomd interessant is. Dus ja, het liefst zie ik een nieuw, relatief onbekend gezicht achter de littekens. Iemand die Gotham weer zodanig gek kan krijgen dat de stad geen andere keuze heeft dan zich te wenden tot de verstoteling die Batman heet. The Dark Knight Returns zou een geschikte titel zijn voor de film die dan hopelijk ook weer onder leiding staat van Christopher Nolan. Ik wacht geduldig af.

Praat verder over Batman 3 in ons forum...

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...