Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Films waar de redactie naar uitkijkt in 2010

Films waar de redactie naar uitkijkt in 2010

Nu we 2009 achter ons gelaten hebben, kijken we alweer halsreikend uit naar de mooie films die 2010 ons gaat brengen. MovieSense vroeg elke redacteur naar welke twee films hij/zij het meest uitkijkt.

Maarten Baars:

Where the Wild Things Are
where_the_wild_things_are_posterIk sloop als kind wel eens naar de kamer van mijn broer om voor de zoveelste keer Max en de Maximonsters (Where The Wild Things Are) open te slaan. Nadat Max vervelend heeft gedaan tegen zijn moeder, vlucht hij in een fantasiewereld vol enge monsters. Bij terugkomst staat er een bord met warm eten voor hem klaar. Een prachtig verhaal over de liefde tussen ouder en kind kan, met Spike Jonze aan het roer, de film van het jaar opleveren.

the_road_posterThe Road
Apocalyptische films staan bij mij altijd in het vizier. Als ze goed zijn, geven ze een speciaal gevoel bij mij dat geen enkele andere film kan geven. Daarom zijn ze zo bijzonder. Na het lezen van beschrijvingen en het zien van de trailers werd ik alleen nog maar nieuwsgieriger. Een vader, een zoon en alleen een pistool om zich te verdedigen tegen de gruwelijkheden van de mens. Dit wordt ongemakkelijk spannend!

Stefanie Pontolaeng:

Alice in Wonderland
ALICE IN WONDERLANDCombineer de man met de meest bizarre visie op fantasie en een verhaal dat daar bij uitstek geschikt voor is; dan heb je Alice in Wonderland met Tim Burton aan het roer. Dit wordt een geweldige combinatie van visuele kleurenpracht en ongekende schoonheid. Alice zoals je haar nog nooit in wereld vol pratende konijnen en grijnzende katten.

inception_posterInception
Na een trailer van deze film te hebben gezien is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik weet niet waarom, want daar is de trailer te vaag voor. Maar er zijn een aantal dingen die ik wel weet: 1. Christopher Nolan is de regisseur (Memento, Dark Knight) en 2. Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Dit in combinatie met een trailer die zelfs met een minimum aan informatie intrigeert, is genoeg reden om naar deze film uit te willen kijken.

Bas Snijders:

Robin Hood
robin_hood_posterNa Erroll Flynn, een geanimeerde vos en Kevin Costner, mag Russell Crowe de rol van de Engelse vrijbuiter op zich nemen. Is het echt nodig om na zoveel films/series nog een film over de Sherwood legende te maken? Op basis van regisseur Ridley Scott's eerdere, enigszins vergelijkbare werken als Gladiator en de director's cut van Kingdom of Heaven moet ik volmondig "ja" zeggen.

kick_ass_posterKick-Ass
Matthew Vaughn klom na wat productiewerk voor Guy Ritchie's eerste films zelf in de regiestoel om het geweldige Layer Cake en Stardust te maken. Voor Kick-Ass ging het minder makkelijk, dus verzamelde hij wat rijke vrienden en maakte volledig onafhankelijk een verfilming van Mark Millar's ultra-gewelddadige, gelijknamige stripboekenreeks over een jonge superheld zonder superkrachten.

Joep van Aert:

Sherlock Holmes
sherlock_holmes_posterNeem Robert Downey Jr., Jude Law en nog een handjevol acteurs, geef ze een regisseur die van de meest simpele verhaallijnen een chaotisch meesterwerk kan vormen en je hebt mij en duizenden Guy Ritchie volgelingen in je greep. Waar Guy daarnaast ook echt in uitblinkt, is het neerzetten van karakteristieke rollen; acteurs lijken boven zichzelf uit te stijgen in de meest uiteenlopende personages. Ik denk dat beide hoofdrollen hier graag hun tanden in hebben gezet en ik denk ook dat Ritchie alles op alles wil zetten om zijn nationale trots Sherlock Homes op een geweldige manier neer te zetten.

shutter_island_posterShutter Island
Horror is niet mijn ding. Ik kijk alleen de films die iedereen me aanraadt, en zelfs dan neig ik eerder naar films waar het niet om schrikeffecten en rare monsters draait. Maar als Martin Scorsese de leiding neemt en Leonardo DiCaprio de hoofdrol vertolkt kan ik niets anders bedenken dan dat dit weer een ijzersterke film gaat worden. De trailer verklapt al een stukje van de grimmige sfeer en het mysterieuze Shutter Island en doet mij hunkeren naar meer, maar ik ben vooral benieuwd naar de stempel die de twee vakmeesters op de film gaan drukken.

Rick de Jong:

Alice in Wonderland
ALICE IN WONDERLANDHet wachten is bijna voorbij en mijn verwachtingen zijn torenhoog, maar toch heb ik er behoorlijk vertrouwen in. Er zijn weinig regisseurs die ik mijn favoriete verhaal of boek toe zou vertrouwen, maar Tim Burton is een van de weinigen die – volgens mij in ieder geval – de boeken van Alice in Wonderland enigszins goed zou kunnen verfilmen. Ik zit in maart met een 3D-brilletje op als een klein kind zenuwachtig in de bios. Zin in!

inception_posterInception
In 2008 leverde Christopher Nolan met The Dark Knight met afstand de beste film van dat jaar af. Of zijn volgende meesterwerk net zo goed wordt, durf ik niet te zeggen. Eigenlijk weet ik nog te weinig over Inception, maar de trailer ziet er zó ongelooflijk uit dat ik weer niet kan wachten.

Dominique de Ruijter:

Clash of the Titans
clash_of_the_titans_posterActeur Sam Worthington heeft in 2009 een goed jaar gehad in Hollywood, met films als Terminator: Salvation en Avatar. Nu kijk ik heel erg uit naar zijn nieuwe film met onder andere Liam Neeson en Ralph Fiennes. Het verhaal gaat over de Griekse half-god Perseus die de strijd aangaat met de goden.

the_green_hornet_posterThe Green Hornet
In mijn ogen kunnen acteur Seth Rogen en scriptschrijver Evan Goldberg niet veel fout doen, zelfs Funny People vond ik een geslaagde film. In samenwerking met de fantastische regisseur Michel Gondry, kan een stripboekverfilming als The Green Hornet alleen maar goed worden.

Fabian van der Meer:

Alice in Wonderland
ALICE IN WONDERLANDVroeger was dit één van mijn favoriete Disney tekenfilms en ik heb deze veelvuldig bekeken. Eindelijk gaat er dan de filmversie komen met Tim Burton aan het roer. Er is bijna geen andere regisseur denkbaar dan hij om dit project te gaan doen. Misschien Terry Gilliam, maar dan zou het waarschijnlijk te schizofreen en publieksonvriendelijk worden. Tevens is Johnny Depp weer van de partij, die intussen wel de muze van Burton lijkt te zijn. Ook lijkt dit mij een van de interessantere films waarbij het 3d element iets extra toe kan voegen.

my_son_my_son_posterMy Son, My Son, What Have Ye Done
Een film van de excentrieke cineast Werner Herzog is altijd de moeite waard. Het verhaal, geïnspireerd op ware gebeurtenissen, gaat over een man die om bizarre redenen zijn moeder met een zwaard vermoordt. De film doet hierdoor wat denken aan Herzog’s cultklassieker uit 1979, Woyzeck, ook over de psychologische desintegratie van een man. Verder zit de film vol met gewaardeerde genre acteurs als Willem Dafoe, Chloë Sevigny, Brad Dourif en Michael Shannon. Het plaatje is helemaal compleet als David Lynch ook nog eens een van de uitvoerende producenten is. And so a potential cult classic is born!

Elise Vermeeren:

The Fantastic Mr. Fox
fantastische_meneer_vos_posterEen verfilming van je lievelingsboek, wat is het toch geweldig als die ineens tussen het bioscoopoverzicht staat! De Fantastische meneer Vos is jarenlang mijn favoriete Roald Dahl geweest en is dus binnenkort als animatie in de bioscoop te zien. Tot mijn vreugde zag ik in de trailer dat er de nodige aandacht aan besteed is; George Clooney en Meryl Streep doen de stemmen en de animatie ziet er fantastisch uit!

invictus_posterInvictus
Deze film die rond februari uitkomt, wordt geregisseerd door Clint Eastwood en gespeeld door Morgan Freeman, Matt Damon en zoon Eastwood. De film vertelt het verhaal van de periode in Zuid-Afrika ná het Apartheidsregime. Zuid-Afrika organiseert de wereldkampioenschappen rugby, en Mandela grijpt die gelegenheid aan om de kloof tussen blank en zwart in de regenboognatie te dichten. Naast alle sterspelers is dit verhaal er één dat zich geweldig goed leent voor verfilming. Een sportevenement, het altijd dankbare thema rassendiscriminatie en in de hoofdrol de held Mandela. Dit wordt een pareltje!

Frank Witkam:

My Son My Son What Have Ye Done
my_son_my_son_posterAls twee van je favoriete filmmakers samen aan een project beginnen kun je natuurlijk alleen maar enthousiast zijn. David Lynch (Mulholland Drive, Twin Peaks) gaf voor dit project een script aan Werner Herzog (Aguirre: Wrath of God, Grizzly Man) en ook al is Lynch slechts producer, er zou een merkbare invloed van hem op het project zichtbaar zijn, al is het maar om de verwijzingen die Herzog erin zou hebben gestopt.

kitanoThe Outrage
Met zijn zelfreflectie trilogie was Takeshi Kitano even de weg kwijt. Maar na 10 jaar zou hij weer een yakuza (Japanse gangster) film hebben gemaakt. Hoewel we natuurlijk niet meteen weer een meesterwerk als Sonatine of Hana-bi kunnen verwachten, zijn de verwachtingen bijgesteld nu bekend is dat het weer om een gangsterfilm gaat. Kitano speelt uiteraard zelf de hoofdrol.

Kevin Headley:

Clash of the Titans
clash_of_the_titans_posterHet origineel met Harry Hamlin vond ik al indrukwekkend. Nadat ik hoorde dat er een remake in de maak was had ik mijn twijfels. Zou er wel een betere versie van de, voor mij, klassieke film gemaakt kunnen worden, vroeg ik mezelf af. Maar nadat ik de eerste trailer zag, was ik verkocht. Ik kijk uit naar de remake en ben ook benieuwd hoe Sam Worthington, Perseus (de Griekse half-god Perseus gaat de strijd aan met de goden) zal neerzetten. Hij doet het momenteel goed met Avatar en ik ben overtuigd dat hij dat ook met Clash of Titans zal doen.

iron_man_2_posterIron Man 2
Iron Man was voor mij een verassing, Robert Downey Jr. WAS en IS de enige echte Tony Stark. Het verhaal was wel een beetje dun, maar de special effects maakten het goed. Een deel twee kon niet uitblijven en dat komt er volgend jaar aan. De meeste fans kijken uit naar 'War Machine' dat zijn opwachting maakt in de sequel. Ik zelf ben benieuwd of de schrijvers wat meer diepgang hebben kunnen brengen in het verhaal. En ja, ik kijk ook uit naar Scarlett Johansson.

Karen Peeters:

Alice in Wonderland
ALICE IN WONDERLAND2010 staat in het teken van vervreemdende fantasiewerelden. Ik sta vooral te trappelen voor Tim Burton’s Alice in Wonderland. Een van de mooiste, meest gelaagde en surrealistische verhalen ooit gemaakt. Geregisseerd door Tim Burton en in 3D, need I say more?

the_imaginarium_of_doctor_parnassus_posterThe Imaginarium of Doctor Parnassus
Een hele goede tweede is The Imaginarium of Doctor Parnassus van Terry Gilliam. Gilliam heeft met films als Brazil en Fear and Loathing in Las Vegas al laten zien dat hij in staat is een meeslepende fantasiewereld te creëren. Dit sprookje belooft een feest voor de verbeelding te worden. Bovendien kreeg de film een bijzondere wending door de vroege dood van hoofdrolspeler Heath Ledger. Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrel maakten de film in zijn plaats af. Een trieste wending, maar ook een zeer interessante.

Erik Welleweerd:

Toy Story 3
toy_story_3_posterHet is alweer zo lang geleden dat ons favoriete animatiespeelgoed ons wist te vermaken. Te lang! Reden genoeg om uit te kijken naar het derde deel, omdat Pixar in het verleden al meer dan eens heeft bewezen dat ze een kwaliteits-animatiefilm neer kunnen zetten. De kans dat ze met dit derde deel de mist in gaan, is aanwezig, maar toch ben ik erg benieuwd naar de nieuwe avonturen van Woody en Buzz.

prince_of_persia_posterPrince of Persia: The Sands of Time
Ik ben een gamer in hart en nieren en het doet me de laatste jaren zoveel pijn dat er nog geen fatsoenlijke game-verfilming uit is gekomen. Prince of Persia zou hier wel eens verandering in kunnen brengen. Met Jake Gyllenhaal, Alfred Molina en Ben Kingsley in de hoofdrollen zou het toch goed moeten komen. Aan de andere kant hebben deze acteurs ook wel eens een misstap gemaakt. Hopelijk doen de avonturen van de Arabische prins de spellenserie eer aan.

Sebastiaan van Dijk:

Iron Man 2
iron_man_2_posterHet vervolg van de verfilming van Downey jr's Tony Stark in Iron Man. In dit deel maakt onder andere Mickey Rourke zijn opwachting.Veel details over het plot zijn niet bekend, maar het belooft een spektakel te worden.

karate_kid_posterThe Karate Kid
Wax on, Wax off. In deze reboot draait het allemaal om Bobby Benson, gespeeld door Jaden Smith (het zoontje van Will en Jada) Onder leiding van Jackie Chan moet hij een ware vechtmeester worden. Lol voor de hele familie.

Tom Rosens:

Alice in Wonderland
ALICE IN WONDERLANDNu Tim Burton aan de haal gaat met het verhaal van Alice in Wonderland belooft het een absurd, maar visueel spektakel te worden. Waar zijn remake van Charlie and the Chocolate Factory wat braaf bleef, belooft Alice een vreemde lcd-trip te gaan worden. Burton mengt motion-capture op een interessante manier met live-action om bijvoorbeeld lichaamsproporties van acteurs geheel uit balans te brengen.

inception_posterInception
Nog weinig is bekend rondom de nieuwe film van Christopher Nolan. De eerste trailer intrigeert in ieder geval. Leonardo DiCaprio speelt directeur van een bedrijf dat dromen van mensen kan betreden. Dat geeft de regisseur de mogelijkheid om alle kanten met de film op te gaan. Na het succes van The Dark Knight, The Prestige, Batman Begins en Memento kan dit toch alleen maar een megahit worden?

Niels Ruitenbeek:

Shrek Forever After
shrek_4_posterOmdat de Shrek-serie voor volwassenen minstens net zo grappig is als voor kinderen. De muziek, humor en stijl maken dit voor mij een film waar ik me nu al op kan verheugen...De stemmen van de acteurs maken het helemaal af.

harry_potter_and_the_deathly_hallowsHarry Potter and the Deathly Hallows - part 1
Vanaf de eerste Harry Potter film zit ik al in de bioscoop. Dit betekent dat ik (net als de rest van de fans) de acteurs heb op zien groeien op het witte doek. De acteerprestaties werden steeds geloofwaardiger en de keuze voor verschillende regisseurs zorgde steeds weer voor een nieuwe stijl. Nu de verfilming van het laatste boek...ik ben heel benieuwd welke keuzes er gemaakt gaan worden bij deze finale.

Steven Kraan:

The Imaginarium of Doctor Parnassus
the_imaginarium_of_doctor_parnassus_posterTerry Gilliam's laatste film was bijna niet door gegaan door het plotseling overlijden van de hoofdrolspeler (Heath Ledger). De rol werd vervolgens in vieren gedeeld en mede vertolkt door Johnny Depp, Colin Farrell en Jude Law. Terry Gilliam's oeuvre kent zo zijn ups en downs, maar gezien de trailer en eerdere reacties wordt The Imaginarium of Doctor Parnassus misschien dan wel zijn meesterwerk.

inception_posterInception
Na Memento en onlangs The Dark Knight kan Christopher Nolan mijns inziens niets meer fout doen. Een groot deel van The Dark Knight crew is ook verbonden aan deze film. Ik kan niet wachten.

Olga Meijer:

Up in the Air
up_in_the_air_posterJason Reitman's combinatie van ontroering en cynisme was in Juno en Thank you for Smoking al om te smullen. Ben zeer benieuwd of hij met deze film de hooggespannen verwachtingen kan waarmaken.

ALICE IN WONDERLANDAlice in Wonderland
De absurdistische en mooi vormgegeven films van Tim Burton zijn altijd zeer vermakelijk, met ook dit keer weer de anti-held Johnny Depp, wederom prachtig uitgedost.

Aant-Jelle Soepboer:

The Imaginarium of Doctor Parnassus
the_imaginarium_of_doctor_parnassus_posterWat is er nou beter dan met een film van niemand minder dan Terry Gilliam (Monty Python) het nieuwe jaar in te gaan. Begin februari staat de nieuwe film gepland en mijn hoge verwachtingen bestaan grotendeels uit giswerk, hetgeen de première nog spannender maakt. Gilliam kennende wordt het een stamppot van Faust meets Narnia met een jus van droge komedie, het perfecte wintergerecht. Ondanks het feit dat The Imaginarium of Doctor Parnassus de kijkcijfers van de nieuwe Potter waarschijnlijk niet zal halen, kijk ik er des te meer naar uit!

death_at_a_funeral_posterDeath at a Funeral
Een tweede film die mij zeker de moeite van het kijken waard lijkt, al is het een re-make, is de komedie Death at a Funeral. Een begrafenis loopt geheel in het honderd als blijkt dat niet het overleden familielid in de kist ligt maar een compleet ander persoon. De chaos wordt compleet als lang verzwegen familiegeheimen zich langzaam openbaren. Death at a Funeral is het bewijs dat begrafenissen niet per definitie een saaie aangelegenheid hoeven te zijn.

Dana van Son:

Alice in Wonderland
ALICE IN WONDERLANDLaat het maar aan Tim Burton over om een echt sprookjesspektakel te maken. Na films als Sleepy Hollow, Big Fish en Charlie and the Chocolate Factory kan Burton wat mij betreft niet meer stuk. Ook zijn Johnny Depp en Helena Bonham Carter weer van de partij voor een waar acteergenot. Daarbij is de film dan ook nog eens in 3d te zien, waardoor hij één van de toppers van het jaar lijkt te worden.

Exam

exam_posterAcht mensen, één kamer; dat is de opzet van deze film. Hierbij hebben de acht personages tachtig minuten de tijd om een vraag te beantwoorden, maar wat is de vraag? Exam doet mij in de verte wat denken aan de cult klassieker Cube, die met minimale middelen een ontzettend spannend geheel wist te leveren. Het is altijd afwachten of een potentieel  interessante premisse het uiteindelijk allemaal waar maakt, maar de trailer van de film was in ieder geval veelbelovend.

Sophie ter Hoeven:

My Son, My Son, What Have Ye Done?
my_son_my_son_posterDavid Lynch moet afgelopen jaar gedacht hebben: "Ik heb zoveel bereikt, zoveel gedaan, wat nu?!?". Daarom heeft hij niemand minder dan Werner Herzog opgebeld om samen een film te maken, guerrilla-stijl. Na enige twijfel over wie zou gaan regisseren, wordt Herzog eerste kapitein van het schip, hoewel Lynch als producer ook behoorlijk aanwezig zal zijn. Waarschijnlijk niet hun meest briljante film ooit, maar wellicht wel het meest spraakmakende experiment van 2010.

the_imaginarium_of_doctor_parnassus_posterThe Imaginarium of Doctor Parnassus
Dit wordt zonder twijfel de meest bijzondere film van 2010. De fantastische Terry Gilliam, die na aanhoudende tegenslag en tegen alle verwachtingen in, deze ode aan Heath Ledger de bioscopen in weet te krijgen. Na vier jaar wachten kunnen we eindelijk weer ondergedompeld worden in zijn surrealistische droomwereld. Een droomcast met o.a. Christopher Plummer, Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell en Tom Waits. Ik zit al maanden op het puntje van mijn stoel.

Wout van Arensbergen:

Wall Street 2: Money Never Sleeps
wall_street_2Ik ben eigenlijk met name benieuwd naar wat Oliver Stone bezielde om zijn klassieker met terugwerkende kracht pijn te doen door met een vervolg te komen. Maar Michael Douglas durft zijn geweldige personage Gordon Gekko nog een keer aan en hij heeft met Brolin, Sarandon en, vooruit, LaBeouf ook echt acteurs naast zich. Daarom heb ik toch een beetje hoop dat het een verrassing wordt. Ik sta te trappelen om het eindresultaat te zien.

robin_hood_posterRobin Hood
Ja, de zoveelste versie. Toch is alleen al het feit dat Russel Crowe 'ja' heeft gezegd een reden om te kijken waarom hij zich in godsnaam in heeft gelaten met het verhaal over de 'man in tights'. Maar goed, als je bedenkt dat Ridley Scott het eindeloos uitgemolken verhaal regisseert, moet het wel bijna iets bijzonders worden. Naast Blade Runner ('beste film allertijden' volgens MovieSense-bezoekers) heeft hij de geweldballetten Gladiator en Black Hawk Down in beeld gedirigeerd. Dat wordt een combinatie van grootse kasteelbestormingen, miljoenen pijlen en honderden sneuvelende ridders...fijn.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...