Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
De nieuwe tv series van 2010

De nieuwe tv series van 2010

In Amerika hebben tv-zenders hun nieuwe programmering bekend gemaakt. Welke nieuwe tv-series kunnen we verwachten?

Lonestar (Fox)
LonestarDe Fox-serie Lonestar draait om een man met een dubbelleven. Als Bob woont hij in Houston en is hij getrouwd met Cat, dochter van de oliebaron Clint (gespeeld door Jon Voight). In het stadje Midland is hij Robert en woont hij met zijn vriendin Lindsay.
Jarenlang heeft Bob zijn dubbelleven kunnen volhouden maar nu krijgt men vermoedens over zijn leugens. Marc Webb, de regisseur van (500) Days of Summer en de aankomende Spider-Man reboot heeft de regie van de pilot gedaan. Nieuwkomer James Wolk speelt de hoofdrol van Bob/Robert.

Terra Nova (Fox)
Terra NovaNa Jurrasic Park werkt Steven Spielberg mee aan een serie over dinosauriërs genaamd Terra Nova. Spielberg zal de serie produceren voor tv zender Fox. Het verhaal gaat over een familie die terecht komt in het verleden ten tijde van de dino's. De dramaserie is vergelijkbaar met de serie Land of the Lost uit 1974. Schrijvers Brannon Braga en David Fury verhuizen na het stopzetten van 24 naar deze serie. Ook is er een designer van de film Avatar binnengehaald.

bob's burgersBob's Burgers (Fox)
Loren Bouchard, de man die mede-verantwoordelijk is voor de animatieseries Dr. Katz, Home Movies en Lucy, Daughter of the Devil komt met een nieuwe animatie serie over een man met een hamburger zaak, zijn vrouw en drie kinderen. De hoofdrol van Bob krijgt de stem van H. Jon Benjami. De acteur deed ook stemmen voor Family Guy en Bouchard's andere series.

The Event cast

The Event (NBC)
Deze NBC-serie gaat over een man die de verdwijning van zijn verloofde onderzoekt en stuit op de grootste samenzwering in de Amerikaanse geschiedenis. De hoofdrol is weggelegd voor Jason Ritter (zoon van John Ritter) als Sean Walker. Hij speelde eerder in Joan of Arcadia en Freddy vs. Jason. Blair Underwood (L.A. Law, Dirty Sexy Money) speelt de president van Amerika.

Chase (NBC)
chaseProducent Jerry Bruckheimer zit achter deze serie. Bruckheimer is niet alleen bekend als producent van films zoals Beverly Hills Cop, Top Gun en Pirates of the Caribbean, maar ook van vele series waaronder de populaire CSI-series, Cold Case en Without a Trace.
Chase
is een thriller gebaseerd op een bestaand team van US Marshals in zuid Texas, dat voortvluchtigen opspoort. Bekende gezichten in deze serie zijn Amaury Nolasco (Fernando Sucre uit Prison Break) en Jesse Metcalfe (John Rowland uit Desperate Housewives).

Outlaw (NBC)
outlawOndanks het vertrek van Conan O'Brien als talkshowpresentator bij NBC, heeft de zender wel een serie van O'Brien's productiemaatschappij gekocht. Outlaw is een drama over een voormalig rechter Cyrus Garza van de Hoge Raad die zijn eigen particuliere praktijk start. Garza wordt gespeeld door Jimmy Smits (L.A. Law, NYPD Blue, The West Wing, Dexter).

Law & Order: Los Angeles

Law & Order: Los Angeles (NBC)
De Law & Order serie bracht vele spin-offs voort en Law & Order: Los Angeles mag zich daar aan toevoegen. De oorspronkelijke Law & Order serie is echter stopgezet na twintig jaar, maar met deze nieuwe spin-off kunnen we de komen jaren waarschijnlijk nog veel Law & Order verwachten.

undercoversUndercovers (NBC)
Nu Lost afgelopen is, wil dat niet zeggen dat mede-bedenker J.J. Abrams (Alias, Fringe) stilzit. Dit jaar verschijnt er een nieuw drama over een echtpaar dat in plaats van te genieten van hun pensioen zich aansluiten bij de CIA als spionnen. De serie is een kruising tussen Mr. & Mrs. Smith en Bourne Identity. Kan Abrams weer een succes op zijn naam schrijven?

Outsourced (NBC)
outsourcedGebaseerd op de gelijknamige film uit 2006. De komedieserie gaat over een werknemer van een bedrijf die naar India gestuurd wordt om een groep helpdeskmedewerkers te trainen en overzicht te houden. Ken Kwapis is verantwoordelijk voor de pilot van de serie. Hij werkte ook mee aan de Amerikaanse remake van The Office en regisseerde de films Sisterhood of the Traveling Pants en He's Just Not That Into You.

love bitesLove Bites (NBC)
Sex and the City schrijver-producent Cindy Chupack komt met Love Bites. De serie wordt omschreven als "een romantische komische bloemlezing". Hoofdrollen zijn weggelegd voor Becki Newton (Amanda uit Ugly Betty) als Annie, Jordana Spiro (My Boys) als Frannie en Greg Grunberg (Matt Parkman uit Heroes) als Judd. In de serie volgen we Annie en Frannie en hun ups en downs over liefde, seks, dating en het feit dat al hun vriendinnen al getrouwd zijn.

the whole truthThe Whole Truth (ABC)
Opnieuw een serie van producent Jerry Bruckheimer. In dit rechtbankdrama worden beide kanten van een zaak belicht; die van de aanklager en die van de verdediging. Rob Morrow (Numb3rs) speelt een van de hoofdrollen.

Body of Proof (ABC)
Body of ProofNeurochirurg Megan Hunt (Dana Delany) moet na een auto-ongeluk haar baan opgeven en gaat aan de slag als medisch onderzoeker. Hunt gaat echter soms een stapje verder in haar onderzoek om te achterhalen hoe een slachtoffer is omgebracht. De grens tussen haar werk en de politiewerkzaamheden begint te vervagen. Actrice Jeri Ryan uit Shark, Boston Public en Star Trek: Voyager is ook te zien in de serie.

Blue Bloods (CBS)
Blue BloodsTom Selleck was acht seizoenen lang te zien als Magnum P.I. in de gelijknamige serie. Voor hem is het te hopen dat hij met Blue Bloods weer een aantal jaren op tv mag blijven. De serie gaat over het leven van een familie bestaande uit agenten in New York. Tom Selleck speelt agent Frank Reagan. De uitvoerende producenten van The Sopranos zitten achter deze serie.

Nikita (The CW)
nikitaGebaseerd op de Franse film La Femme Nikita van Luc Besson uit 1990. In 1993 kreeg de film een Amerikaanse remake genaamd Point of No Return en in 1997 kwam er de serie La Femme Nikita die vijf seizoenen lang liep. Nu keert hij in vernieuwde versie terug. De rol van Nikita wordt gespeeld door Maggie Q (Die Hard 4, Mission: Impossible III). Nikita is een spion en huurmoordenaar en probeert tegenwoordig het bedrijf waarvoor ze eerst werkte onderuit te halen. Ondertussen heeft het bedrijf een nieuwe jonge agente genaamd Alex opgeleid die Nikita moet vervangen. Alex wordt gespeeld door Lyndsy Fonseca, bekend van haar rol in How I Met Your Mother als Ted's dochter en Katie in Kick-Ass. En ander bekend gezicht is acteur Xander Berkeley (George Mason uit 24).

Sean Faris

Sean Faris

The Wyoming Project (The CW)
Dit nog titelloze project met de tijdelijke naam The Wyoming Project, is een familiedrama dat gesitueerd is op een paardenboerderij in Wyoming. Gilmore Girls producenten Amy Sherman Palladino en Dan Palladino worden hiervoor weer herenigd. De serie wordt omschreven als een kruising tussen Gilmore Girls en Little House on the Prairie. Sean Faris gaat de hoofdrol spelen. Gilmore Girls-fans hou dit project dus in de gaten!

The Cape (NBC)
the capeAgent Vince Faraday (David Lyons) was een uitstekende agent die probeerde de corrupte stad Palm City schoon te vegen. Een moord wordt in zijn schoenen geschoven en hij ziet zich genoodzaakt onder te duiken, weg van zijn vrouw en zoon. Geïnspireerd door de favoriete stripheld van zijn zoon besluit hij de wet in eigen handen te nemen als de superheld The Cape. Faraday hoopt de waarheid boven tafel te krijgen en ooit herenigd te worden met zijn familie. The Cape heeft maar één boodchap voor criminelen: ren. Summer Glau (Firefly, Terminator: The Sarah Connor Chronicles) speelt een blogger die The Cape helpt in zijn strijd.

The Paul Reiser Show (NBC)
the paul reiser showEen komedie gebaseerd op ervaringen uit Paul Reiser's leven. In de serie speelt Reiser (Mad About You) zichzelf; een ex-tv ster. De serie is waarschijnlijk te vergelijken is met Curb Your Enthusiasm.

Perfect Couples (NBC)
perfect couplesKomedie over drie stelletjes die er alles aan doen om hun relatie levendig te houden. Voor Olivia Munn, vooral bekend als model en presentatrice van een show over games, kan dit haar doorbraak betekenen als actrice. Jon Pollack (30 Rock) en Scott Silveri (Friends) hebben de serie bedacht. Regisseur Andy Ackerman (Seinfeld) zal enkele afleveringen gaan regisseren. Wordt dit de nieuwe Friends?

No Ordinary Family (ABC)
No Ordinary FamilyThe Powells staan op het punt een buitengewone familie te worden. Omdat het huwelijk van Jim en Stephanie niet meer is wat het was en nu alleen draait om werk en het verzorgen van de kinderen, gaan ze op vakantie. Hun vliegtuig stort echter neer en hun vakantie valt in het water. Als ze terug zijn, ontdekken ze dat er iets veranderd is; elk gezinslid heeft unieke krachten gekregen. Het gezin zal nooit meer hetzelfde zijn. Michael Chiklis (The Shield) speelt de rol van vader Jim.

Detroit 1-8-7 (ABC)
Detroit 1-8-7Politiedrama over het korps van Detroit Homicide dat zich afspeelt in de straten van Detroit, bekend vanwege het hoogst aantal moorden van het land. Gefilmd in een documentaire stijl volgen we het verhaal van detective Louis Fitch (Michael Imperioli) een gerespecteerd maar onbegrepen man, detective Damon Washington (Jon Michael Hill) als zijn nieuwe partner, sexy detective Ariana Sanchez (Natalie Martinez) en undercover agent John Stone (D.J. Cotrona).

Off the Map (ABC)
off the mapVan de makers van Grey's Anatomy en Private Practice komt er een nieuw medisch drama wat zich afspeelt in een klein dorpje in de jungle van Zuid Amerika. Het ziekenhuis heeft te weinig personeel en medische apparatuur en benodigdheden. De jonge idealistische doktor Lily Brenner (Caroline Dhavernas) wil hier een nieuw leven opbouwen samen met de doktoren Mina Minard (Mamie Gummer) en Manny Diaz (Enrique Murciano). De nieuwkomers moeten leren omgaan met de beperkingen die het ziekenhuis heeft en er achter komen waarom ze eigenlijk dokter wilden worden. Off the Map is te zien als een Grey's Anatomy in de jungle van Zuid Amerika.

Happy Endings (ABC)
happy endingsWie mag de vrienden houden als een stel uit elkaar gaat? Het perfecte stel Dave (Zachary Knighton) en Alex (Elisha Cuthbert) waren jarenlang degene die hun vriendengroep bij elkaar hield.
Nu de twee uit elkaar gaan, gooit dit alles overhoop. Moeten hun vrienden een kant kiezen? De komedieserie laat zien welk effect een break-up heeft op een hechte vriendengroep.

Raising Hope (Fox)
raising hopeEen nieuwe komedie van My Name Is Earl-bedenker Greg Garcia. Raising Hope draait om Jimmy Chance (Lucas Neff), een loser die een kind moet opvoeden die hij verwekt heeft door een one night stand met een gezochte crimineel.
Zijn ouders zijn niet van plan om hem te helpen met het opvoeden van het kind, maar een cynisch kassameisje is bereid hem te helpen. Verwacht dezelfde humor als in My Name Is Earl.

william-shatner$#*! My Dad Says (CBS)
William Shatner (Star Trek) speelt de hoofdrol in de komedieserie $#*! My Dad Says, gebaseerd op een populaire Twitter pagina. Op het Twitter account schrijft de 29-jarige Justin Halperin hilarische uitspraken van zijn vader die bij hem in kwam te wonen. Halperin heeft meegeschreven aan de pilot. Shatner speelt de chagrijnige vader en Will Sasso speelt de rol van de zoon die zijn vader in huis haalt, met alle gevolgen van dien.

Bovenstaande series zijn in Amerika te zien vanaf de herfst van 2010. In het geval van Terra Nova is het nog onbekend wanneer de eerste aflevering uitgezonden gaat worden. Welke series in Nederland uitgezonden gaan worden moeten we nog afwachten.

Welke series zijn gedoemd om te floppen en welke zullen aanslaan?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...