Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
Films waar de redactie naar uitkijkt in 2011

Films waar de redactie naar uitkijkt in 2011

Naar welke films in 2011 kijkt de redactie van MovieSense uit?

Wij vroegen elk redactielid naar welke twee films zij uitkijken in 2011. Dit zijn de antwoorden:

Maarten Baars

127 Hours
127 HoursBuried gezien? Ik nog steeds niet. Zo'n one-man-show lijkt mij erg interessant. Hoe zo'n acteur een hele film in z'n eentje kan dragen. In 2011 komt nog zo'n film uit. Alhoewel er enkele acteurs meer meedoen dan in Buried, moet James Franco het in 127 Hours toch vooral alleen doen als hij de man speelt die tijdens een bergbeklimming vast komt te zitten onder een rots en noodgedwongen zijn arm moet amputeren. De trailers van deze film van Danny Boyle zien er in ieder geval subliem uit.

Source CodeSource Code
Moon gezien? Ik nog steeds niet. Maar ik heb hem nu thuis liggen, dus als de tijd het toelaat... Voor dit jaar komt er trouwens weer een film uit van regisseur Duncan Jones. Wederom met veel inspiratie van andere films.
Source Code gaat over een man (Jake Gyllenhaal) die keer op keer dezelfde aanslag op een trein herbeleeft. Hij is getransporteerd naar een andere man, terwijl de geschiedenis zich blijft herhalen tot hij de aanslag weet te stoppen. Quantum Leap anyone? Maar hé, was Moon ook geen kopie van 2001: A Space Odyssey? Toch maar kijken dus.

Fabian van der Meer

Black Swan
Black Swan posterElke film van Darren Aronofsky is voor mij altijd een geweldig en intense belevenis. Het begon allemaal met het erg claustrofobische Pi dat een grote indruk op mij achterliet. Daarna kregen we de geweldige audiovisuele terreur van Requiem for a Dream. Met The Fountain ging Aronofsky een andere kant op; een geweldige metafysische vertelling, niet geheel verwijderd van iets wat Kubrick zou kunnen doen, maar minder afstandelijk. The Wrestler liet een geweldig portret zien van een American wrestler op zijn retour, met een diepe vertolking van Mickey Rourke, die eigenlijk een soort van autobiografie neerzet. Hierdoor kan ik niet anders dan ontzettend warmlopen voor Black Swan!

True Grit posterTrue Grit
Een nieuwe film van Joel en Ethan Coen, en ik sta in de rij! Tevens zien we Jeff 'The Dude' Bridges weer terug voor een samenwerking, na het grandioze The Big Lebowski. True Grit is alweer hun tweede remake na The Ladykillers uit 2004, hoewel deze een wat losse hervertelling belooft en genoeg authentieke elementen bevat die we van de broertjes gewend zijn. Ik heb vrij weinig met (oude) western films, maar wat ze deden met No Country For Old Men was het western genre op een fenomenale manier deconstrueren en er een moderne draai aan geven. True Grit belooft veel goeds!

Jaap Mees

Biutiful
BiutifulVan Alejandro Gonzalez Inarritu, omdat al zijn voorgaande films Amores Perros, 21 Grams en Babel steengoed waren. Vandaar. De nieuwe, met Javier Bardem, schijnt aangrijpender en rauwer te zijn dan zijn vorige, dat belooft wat.

The Future posterThe Future
Miranda July verraste eerder met Me And You And Everyone We Know, haar overrompelende debuutfilm. July’s film was origineel, warm, lyrisch en grappig en had ook nog veel te zeggen. Kom daar tegenwoordig maar eens om! Bovendien heeft July, die zelf ook meespeelt, de meest prachtige blauwe ogen uit de filmhistorie!

Rachel Veronique Cramer

The Beaver
The Beaver posterDe trailer van deze zwarte komedie, die enigszins overeenkomt met het leven van mister Gibson himself, intrigeerde mij meteen. Een origineel script dat met de casting van Foster en Gibson bijna niet kan mislukken. In het kort: het hoofdpersonage Walter Black (Mel Gibson) lijdt aan een depressie, maar weet zichzelf te hervinden als hij in de afvalcontainer een handpop vindt. De handpop, in de vorm van een bever, wordt Blacks reddingsboei en hij besluit alleen nog via de bever te communiceren. De vrouw van Black wordt door Foster gespeeld die tevens de regietouwtjes van The Beaver in handen heeft.

RangoRango
Rango, do I need to say more? De animatiefilm van Paramount Pictures vertelt het verhaal van hagedis Rango (ingesproken door Johnny Depp) die zich in een soort van ‘midlifecrisis’ bevindt en er heilig van overtuigd is een cowboy te zijn. Om zichzelf beter te leren kennen, besluit hij op avontuur te gaan. Bij Rango is de nieuwe animatietechniek toegepast, wat inhoudt dat de stemacteurs alle scènes naspelen. De opnames hiervan worden dan gebruikt voor de animatie. Na het zien van de komische trailer en met de nieuwe animatietechniek in het achterhoofd, zijn mijn verwachtingen zeer hoog gespannen. Pixar en Disney kunnen hun borst alvast gaan nat maken.

Pascal van Eijndhoven

The Tree of Life
The Tree of LifeOok al brengt Terence Malick films uit met grote tussenpozen, tot nu toe waren het iedere keer meesterwerken. Ik keek al sinds de aankondiging uit naar deze film, maar na de trailer kan ik echt niet meer wachten: dit moet haast wel waanzinnig goed gaan worden. Prachtige beelden, de typische zweverige sfeer van Malick en een zeer sterke cast. Men roept ook wel dat dit de film gaat worden die The Fountain had moeten zijn, wellicht wordt deze inderdaad nóg beter, ik wil het nu zien!

True Grit posterTrue Grit
Iedere film van de gebroeders Coen is een film waar ik naar uitkijk, maar een western van de gebroeders Coen is toch wel extra speciaal. In No Country For Old Men lieten ze zien dat ze een westernstijltje heel goed begrijpen, een volwaardige western was het echter niet. Nu kunnen ze helemaal los en met Jeff Bridges als cowboy met een ooglap, ben ik er van overtuigd dat dat helemaal goed gaat komen.

Rami el Harayri

Miral
MiralZelf kijk ik in eerste instantie met veel interesse en enthousiasme uit naar Miral, vanwege het unieke verhaal en een vernieuwende kijk op het Palestijns-Israelische conflict gezien door Amerikaanse ogen, geregisseerd door The Fighterde Oscar-genomineerde Julian Schnabel.

The Fighter
David O. Russells The Fighter staat ook op mijn lijstje. De nooit overschatte Christian Bale lijkt veel te zullen beloven met zijn zoveelste veelzijdige rol weer. Boksfilms vervelen bovendien nooit, en met een sterrencast zal deze de plank zeker niet misslaan.

Ricardo Dias

Cowboys & Aliens
Cowboys & AliensHarrison Ford weer in een stoere rol? Ik teken ervoor! Goed dat Ford de romantische komedies even laat voor wat ze zijn en terugkeert als bad-ass sheriff in een sci-fi western die belooft iets zeer bijzonders te worden.

Pascal LaugierThe Tall Man
De Hellraiser-remake mocht hij niet doen, wat een gemiste kans is, maar Pascal Laugier heeft zijn antwoord alweer klaarliggen. Als The Tall Man ook maar een beetje in de buurt komt van het magistrale Martyrs ben ik een tevreden man.

Silvija van Dalen

Rango
RangoIk kan me nog herinneren dat ik een hele tijd terug een teaser hiervan zag waarin slechts een geanimeerde goudvis in een woestijn door het scherm zweefde. Dat vond ik zo vaag, dat ik meteen meer wilde weten. Toen bleek dat Gore Verbinski de acteurs alles heeft laten spelen in plaats van de tekst simpelweg heeft laten inspreken, was ik helemaal benieuwd naar het eindresultaat. Daarnaast heb ik gewoon een zwak voor Johnny Depp (dus The Tourist zie ik ook wel zitten).

Black Swan posterBlack Swan
In tegenstelling tot de aankondiging van Rango, deed die van Black Swan me in eerste instantie niet zo veel. Maar de film werd op verschillende festivals goed ontvangen en de nominaties stromen binnen, dus er moet iets bijzonders aan zijn. Rivaliteit en jaloezie zijn altijd smeuïge onderwerpen en wanneer dit goed is uitgewerkt in een boeiende context, ben ik om. Het spel van Natalie Portman en Mila Kunis deed ook stof opwaaien, dus laat maar zien.

Peter Koelewijn

Sucker Punch
Sucker PunchLang verhaal kort, ik beschouw regisseur Zack Snyder als de George Lucas van de 21e eeuw (de jonge Lucas dan, niet die van de Star Wars-prequels). Iemand die op visueel vlak maar ook via de screenplays zelf constant grenzen weet te doorbreken. Kritiek op zijn eerdere films kon altijd doorverwezen worden naar het basismateriaal, omdat het tot nog toe remakes of (comic) boekverfilmingen zijn geweest. Sucker Punch is zijn x-men-first-classeerste origineel geschreven werk. De trailers hebben voor mij het verhaal nog niet heel duidelijk gemaakt, maar ik wil hem nu al in de bioscoop zien.

X-Men: First Class
X-Men is links en rechts ingehaald door superieure comic-verfilmingen, maar het blijft nog altijd mijn favoriete Marvel-franchise. Hugh Jackman (Wolverine) kan de boom in, laat regisseur Matthew Vaughn van Stardust en Kick-Ass mij maar weer eens een kwalitatief hoogstaand verhaal in het mutantenuniversum vertellen. De cast laat me nu al watertanden en alles lijkt erop dat X-Men met deze film terug op de kaart zal worden gezet.

Lianne Koorn

Unknown
UnknownEen thriller die op de releaselijst staat voor januari, maar aangezien er nog geen persvoorstelling voor is aangekondigd, verwacht ik deze later. Waar gaat het over? Een man wordt wakker uit een coma en ontdekt dat iemand anders zijn identiteit heeft gestolen, en niemand gelooft hem! Met de hulp van een jonge vrouw gaat hij op zoek naar bewijzen die vertellen wie hij is. Klinkt misschien een beetje vergezocht, maar met Liam Neeson, Diane Kruger en January Jones in de hoofdrol, kan het best nog wel eens iets worden. Alhoewel regisseur Jaume Collet-Serra met House of Wax nou niet echt een denderend debuut maakte.

ConvictionConviction
Conviction is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een werkende moeder die rechten studeert om een poging te doen haar broer, die onterecht veroordeeld is voor moord, te vertegenwoordigen in de rechtszaal. Zijn kansen om in beroep te gaan tegen zijn veroordeling zijn klein, het gaat dus een flinke klus worden om zijn onschuld te bewijzen. In de hoofdrollen zijn Hilary Swank (Million Dollar Baby) en Sam Rockwell te zien. Die kunnen dit wel. Het klinkt een beetje als Erin Brockovich of The Life of David Gale, allebei verdomd fijne films, en ik ben benieuwd of deze twee karakteracteurs dit verhaal boven de twee zojuist genoemde titels kunnen laten uitstijgen.

Dana van Son

The Tourist
The TouristIk kijk uit naar deze film alleen al vanwege Johnny Depp. Ik ben een grote fan van hem maar ook de combinatie Depp/Jolie lijkt me een interessante. De film heeft actie/drama/thriller als genres, altijd een leuke combi dus ik ben erg benieuwd.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
Hier hoef ik niet veel woorden aan vuil te maken. Als je de voorgaande delen hebt gezien, moet je deze natuurlijk ook gaan kijken. Daarbij: weer Johnny Depp. Hoop alleen dat dit deel geen slap aftreksel wordt van de eerdere delen, dat komt nogal eens voor. Maar ik ga voor deze film echt naar de bios.

Bob de Plopper

Sucker Punch
Sucker PunchMet visuele bombast weet Zack Snyder wel raad. Na de stripverfilmingen projecteert hij nu zijn eigen fantasie. Ik ben zeer benieuwd hoe dat gaat aflopen. De Spartanen hebben plaats moeten maken voor een aantal pittige dames. Ja, soms komt de puber in ons naar boven. De meerwaardezoekers zullen waarschijnlijk niet aan hun trekken komen maar het hoeft niet altijd arthouse te zijn, nietwaar?  Wees gerust dat de meest fantastische beelden van het scherm zullen spatten. "Tonight, we dine in movieheaven!"

The Tree of LifeThe Tree of Life
Terrence Malick, Sean Penn, Brad Pitt zijn namen waarvoor een mens graag plaatsneemt in de zetels van de bios. Voeg daarbij nog een indrukwekkende trailer en we have a winner. Het staat nu al bijna vast dat deze prent in de eindejaarslijstjes van 2011 zal opduiken. Malick is een  garantie voor bezwerende cinema met filosofische inslag. Misschien steken we er wel iets van op. Zoveel films maakt de man niet, dus profiteer ervan.

Peter de Jonge

True Grit
True Grit posterEen film van de welbekende Coen broers is er één om ontzettend naar uit te kijken. Ik kijk weer reikhalzend uit naar de nieuwe film van deze heren; een echte western met een cast vol sterren als Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin en de interessante nieuwkomer Hailee Steinfeld.

Black Swan posterBlack Swan
Dat ik enorm onder de indruk ben van het werk van Darren Aronofsky liet ik al blijken door zijn film Requiem for a Dream in mijn film top 10 te plaatsen. In Black Swan speelt de beeldschone Natalie Portman een bijzonder getalenteerde, maar obsessieve balletdanseres, die concurrentie krijgt van een andere danseres, Lily (Mila Kunis). Er ontstaat rivaliteit tussen de twee, wanneer Lily de positie van Nina (Natalie Portman) als hoofdrolspeelster van het ballet ‘Het Zwanenmeer’ bedreigt. Black Swan belooft een visueel meesterwerk te worden, met Oscarwaardige acteerprestaties van Natalie Portman.

Dries Thomas

Super 8
Super 8 posterIk was nooit een grote fan van Lost, maar de films van J.J. Abrams blijven me voorlopig wel bekoren. Hij maakte van Star Trek opnieuw een aantrekkelijke franchise en bracht horror en suspense met Cloverfield. Na het zien van de mysterieuze teaser van Super 8 en het feit dat Abrams deze keer met Steven Spielberg samenwerkt, doet dit enkel het beste vermoeden voor zijn nieuwste sci-fi-prent. Als Super 8 minstens even intrigerend als zijn viral marketing campaign blijkt te zijn, dan wordt dit zonder twijfel een kaskraker en misschien wel The Scariest Thing I Ever Saw.

Steven SpielbergWar Horse
Een Europees getinte film over Wereldoorlog I waar voorlopig nog niet veel over bekend was, en dat maakt me natuurlijk alleen maar nieuwsgieriger. Het verhaal, gebaseerd op een kinderboek, lijkt ideaal voor een eenvoudige maar emotievolle film. Ik vrees wel dat War Horse in 2011 een beetje in de schaduw van The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn zal verdwijnen.

Tom Kroeze

Battle: Los Angeles
Battle: Los Angeles posterIk was overdonderd bij het zien van de trailer van deze groots opgezette film. De special effects die ik zag, kwamen zo levensecht over. Ik zag het helemaal voor me; Wereldnieuws, CNN de hele dag erop, gespannen de verrichtingen van het leger volgend, niet wetend of je de dag zult overleven. Daarnaast ben ik een sucker voor muziek en met Johan Johannson's Sun's Gone Dim eronder maakte het deze trailer zo ongelooflijk goed. Ik MOET deze film zien.

Super 8 posterSuper 8
De combinatie JJ Abrams (Lost) en Spielberg lijkt al een gouden combinatie. Maar het was wederom de trailer die zo sterk was. Een schoolvoorbeeld van hoe een trailer zou moeten zijn. Kort, krachtig maar vooral raadselachtig. Qua plot weet je bar weinig. Een transporttrein vanaf Area 51 vertrekt en ontspoort daarbij door iets.......Hoe kan zoiets simpels een mens doen verlangen naar de releasedatum? Maak gewoon een ongelooflijk goede trailer! En naar mijn mening zijn deze er tegenwoordig te weinig.

Rosalie Belder

Cowboys & Aliens
Cowboys & AliensEen origineel uitgangspunt, Jon Favreau op de regisseurstoel, en Harrison Ford, Paul Dano en Sam Rockwell samen op het witte doek. Mijn interesse is gewekt.

TintinThe Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn
Als fan van Kuifje ben ik bijzonder benieuwd wat Spielberg en co van deze film zullen maken. Het feit dat Steven Moffat en Edgar Wright hebben meegeschreven aan het script, belooft veel goeds, net als het feit dat Simon Pegg en Nick Frost meespelen. Verder is het verhaal onder andere gebaseerd op Het Geheim van de Eenhoorn, mijn eerste en nog steeds favoriete Kuifje. Spielberg maakt echter wel gebruik van motion-capture, waar ik dan weer niet zo gek op ben. Deze film wordt óf heel gaaf óf een flop. Ik ben benieuwd.

Frank Witkam

Oki's Movie
Oki's Movie posterHong Sang-Soo won 15 jaar geleden voor zijn debuutfilm The Day a Pig Fell Into the Well een Tiger Award in Rotterdam. Zijn vroege films werden vergeleken met die van de vorig jaar overleden nouvelle vague meester Eric Rohmer, hoewel zijn latere werk meer weg heeft van een Koreaanse Woody Allen. Zo ook zijn werktempo; won hij vorig jaar nog een Un Certain Regard prijs in Cannes, nu is hij alweer terug te vinden in het Return of the Tiger programma van het IFFR 2011 met zijn nieuwste film: Oki's Movie.

Haru's Journey
Haru's JourneySociaal geëngageerd filmer Kobayashi Masahiro castte in zijn laatste film Where Are You? nog zijn eigen zoon en speelde regelmatig de hoofdrol in zijn eigen films. Dit keer koos hij echter voor een andere aanpak en castte hij levende acteerlegende Nakadai Tatsuya (Harakiri, Ran) voor zijn nieuwste. Dat de inmiddels 78-jarige acteur nog lang geen pensioen lijkt te overwegen, is met de vele films en tv-series die hij nog doet wel duidelijk. Toch lag een samenwerking met Kobayashi niet erg voor de hand, aangezien Kobayashi niet bepaald aan populariteit heeft gewonnen in Japan de laatste jaren, dat hij vooral te danken heeft aan zijn controversiële film Bashing.

Nico van den Berg

Melancholia
Lars von TrierEen nieuwe film van Lars von Trier is altijd iets om reikhalzend naar uit te kijken. Niet alleen maakt hij intrigerende films die tegen elke stroom ingaan, hij weet zichzelf met elke film weer compleet te vernieuwen: van de zwarte bovennatuurlijke humor in Riget (The Kingdom) via het epische Breaking The Waves tot de nachtmerrie van Antichrist. Lars von Trier heeft zich nu met Melancholia gestort op een science-fiction film over de vernietiging van de aarde, verteld vanuit het perspectief van twee zussen, gespeeld door Charlotte Gainsbourg en Kirsten Dunst. Von Trier goes sci-fi! De film gaat in mei in Cannes draaien en is hier hopelijk snel daarna te zien.

HereafterHereafter
Clint Eastwood is een regisseur die geen slechte films maakt. Zelfs een mindere Eastwood is nog steeds niet te missen. De afgelopen jaren stonden zijn films (Invictus, Letters from Iwo Jima) steevast hoog op mijn jaarlijstjes. Ook Hereafter ziet er intrigerend uit: Matt Damon kan contact leggen met de doden, maar wil hiermee stoppen. Tot hij door omstandigheden gedwongen wordt hier toch mee door te gaan. Peter Morgan heeft na The Queen en Frost/Nixon met Hereafter wederom een sterk script afgeleverd. Spannend hoe down-to-earth Morgan hiermee blijft. Vanaf 10 maart te zien. Tenslotte meteen mijn vooruittip voor 2012: Eastwoods J. Edgar ;-)

Patrick Touw

The Tree of Life
The Tree of LifeVeel films maakt Terrence Malick niet en per film is hij eindeloos lang bezig met de ontwikkeling. Zijn laatste film, The New World, van 2005 al weer, is niet zijn beste. Maar ik was onvoorbereid de film gaan zien. Dus niets gelezen en door toeval ook geen trailers bekeken. De intro van de film is een langzaam over het water varende camera. Wat achtergrond muziek in het zelfde slome tempo. Malick trok me langzaam deze cinematografische wereld in. Met The Thin Red Line lukte dit hem ook geregeld. Ik verwacht dat The Tree of Life net zo visueel aantrekkelijk zal zijn.

Black Swan posterBlack Swan
Sinds Pi zijn mijn verwachtingen van elke nieuwe film van Darren Aronofsky weer hoog en ben ik nog niet teleurgesteld. Uiteraard draagt de muziek van Clint Mansell daar enorm aan bij. Het ritme van Pi. De ondergang in Requiem for a Dream. De onwerkelijke wereld van The Fountain. Bij alle drie de films dikt de muziek het nog eens extra goed aan. Bij het zien van een live optreden van Clint Mansell waren slechts een paar seconden nodig om de sfeer van elke film weer op te roepen. Die samenwerking met Aronofsky werkt perfect.

Rebecca de Man

Beastly
Beastly posterDeze film was eigenlijk gepland voor eind 2010, maar de releasedatum werd verschoven naar 2011 omdat er een film van Zack Efron, toen nog vriend van Vanessa Hudgens die in deze film speelt, tegelijkertijd uitkwam. Wachten doet smachten zegt men dan en dat klopt. Beastly is een eigentijdse vertelling van het welbekende verhaal van Belle en het Beest. Ik ben enorm benieuwd hoe ze dit prachtige verhaal een moderne twist hebben gegeven.

Red Riding HoodRed Riding Hood
Om maar in dezelfde sfeer te blijven: Red Riding Hood. Misschien was het al duidelijk, maar ik ben dol op sprookjes, vooral omdat je altijd weet dat ze goed aflopen. En wie kent niet het verhaal van Roodkapje. Dit sprookje werd al op de hak genomen in Hoodwinked en wordt nu weer hervertaald naar de middeleeuwen. Er komt zelfs een weerwolf in het verhaal voor, al vind ik dat niet echt een plus. Met namen als Amanda Seyfried en Gary Oldman op de credits kan het bijna niet anders of dit wordt een geweldige film, met of zonder weerwolf.

Floris Bijker

The King's Speech
The King's SpeechMijn voorliefde voor alles waar een Brits randje aan zit, komt tot uiting in mijn beide keuzes. Als eerste The King's Speech, die komt al over een paar weken uit en is één van de grootste kanshebbers bij de Oscars. Colin Firth en Helena Bonham Carter zijn de crème de la crème onder de Britse acteurs. Voeg daar de uitstekende Geoffrey Rush bij en de cast kan niet meer stuk. Toen ik vervolgens de trailer zag, was ik compleet weggeblazen.

Tomas AlfredsonTinker, Tailor, Soldier, Spy
Een iets grotere gok, want het filmen is pas net begonnen en de release is voor september. Eindelijk een hoofdrol voor de geweldige Gary Oldman, met naast hem Colin Firth, Tom Hardy en Mark Strong. Alweer een sterrencast dus, ditmaal geregisseerd door Tomas Alfredson; de man achter Let The Right One In. Voeg daarbij de woorden ‘boekadaptatie’ en ‘MI6’ en je hebt mijn volledige aandacht.

Angelo Lebbink

The Fighter
The FighterOmdat ik een groot bewonderaar ben van Christian Bale en Mark Wahlberg en ik, naast hun acteerprestaties, True Grit posterhun interactie met elkaar graag op het witte doek zie, verwacht ik in ieder geval vuurwerk. Het verhaal leest als een cliché, desalniettemin hoop ik erin mee te gaan

True Grit
Matt Damon en Jeff Bridges onder regie van de Coen Brothers in een western behoeft geen verdere toelichting.

Erik Welleweerd

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn
TintinDe stripboeken van Kuifje heb ik vroeger bijna allemaal verslonden. Nu komt mijn favoriete regisseur (Steven Spielberg) met een film gebaseerd op de reeks met Jamie Bell in de hoofdrol. Het kan bijna niet beter! Spielberg weet als geen ander hoe je een goede blockbuster moet neerzetten. Dit zou wel eens een filmserie kunnen worden die op dezelfde hoogte gaat staan als Indiana Jones. Simon Pegg en Nick Frost in een bijrol en Andy Serkis als Kapitein Haddock. Dit kan bijna niet meer mis gaan.

Sonny Boy posterSonny Boy
Deze Nederlandse film verschijnt al zeer snel in de bioscoop en de reden dat ik de film kies, is min of meer een persoonlijke. Tijdens de opnames van deze film in Suriname was ik toevallig ook in dat land aanwezig. Sterker nog, ik woonde een paar minuten lopen van de set en ik heb regelmatig even een kijkje genomen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat een thema als racisme meer aandacht krijgt en ik ben benieuwd of 2011 ook weer zo'n sterk jaar wordt voor de Nederlandse film.

Dennis Alink

The Innkeepers
Ti WestRegisseur Ti West toont een erg prettige stijgende lijn in zijn werk. Hij begon met het degelijke The Roost wat een enthousiaste throw-back is naar de middernacht horrorfilm broadcasts uit de jaren '80. Daarna volgde Cabin Fever 2: Spring Fever en The House of the Devil. Het verhaal van zijn nieuwe film gaat over een spookhotel wat mij toch voldoende ruimte lijkt te bieden voor zijn fetisj met de jaren '80 horror (en dan voornamelijk die broadcasts van jaren '50/'60 films). Ik ben in ieder geval erg benieuwd en heb er alle vertrouwen in dat het wat goeds wordt.

George A. RomeroDeep Red
Waar ik niet alle vertrouwen in heb maar zeker enorm benieuwd naar ben, is Deep Red van George A. Romero. Hij waagt zich namelijk aan Dario Argento's Profondo Rosso en daarmee bevindt hij zich op glad ijs. De films van Argento bevatten stijlvolle decors, kunstzinnige cameravoering en decoupage, grimmige creatieve kills, maar vaak twijfelachtige scenario's. Praktisch alle Argento-kenmerken zijn niet in het oeuvre van Romero terug te vinden. Romero heeft zijn eigen kwaliteiten en misschien wordt dit een interessante nieuwe visie op één van Argento's beste films of de zoveelste zielloze poging van een studio om opnieuw te cashen op oud succes. Let's check it out.

Martijn Konings

The Hangover Part II
The Hangover Part IIAangezien het eerste deel één van de weinige komedies is waarbij ik écht in mijn broek piste van het lachen, moet ik het vervolg ook zien. Maar voor de zekerheid bereid ik me maar vast voor op een enorme teleurstelling Tintinen/of een makkelijke herhaling van het eerste deel, dan kan het alleen maar meevallen.

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn
Omdat ik héél benieuwd ben naar wat Steven Spielberg doet met een fenomeen als Kuifje. Ik vraag me af of het typisch Europese karakter een beetje overeind zal blijven, zeker gezien het CGI-gebeuren én een bak geld waar je half Afrika mee kan voeden.

Stefanie Pontolaeng

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part IIEindelijk na een half jaar wachten het laatste deel van Harry Potter. Het eerste deel van de Deathly Hallows beloofde al heel veel goeds en iedereen die het boek kent, weet dat het vanaf nu alleen maar spannender wordt. Nu maar hopen dat deze film een mooie klapper van de filmreeks kan maken.

Breaking Dawn posterThe Twilight Saga: Breaking Dawn: Part I
De Twilight-serie heeft al menig tienerhart sneller doen kloppen, maar de knappe Edward, noch de robuuste Jacob zijn de reden om uit te kijken naar deze film. Nee, het feit dat tienerhuwelijk, tienerseks en tienerzwangerschap met een vampier gepromoot wordt voor onze adolescenten, in combinatie met de 'evil spawn' die zich een weg uit de baarmoeder probeert te banen, is toch zo ontzettend fout, dat deze film hoe dan ook bekeken moet worden.

Tom Rosens

Black Swan
Black Swan posterWat een kunstenaar is regisseur Darren Aronofsky. Hij combineert prachtige beelden, een meeslepende soundtrack, sterke montage en haalt het uiterste uit zijn acteurs, waardoor ze veelal de beste performance uit hun carrière neerzetten. Het is te hopen dat Black Swan net zo'n topper wordt als Requiem For A Dream en The Wrestler.

Source CodeSource Code
Met Moon zette regisseur Duncan Jones zichzelf op de kaart. Het was een kleinschalige film waarbij de tijd werd genomen voor het verhaal. Source Code belooft een heel andere film te worden met veel vaart en actie. Het is te hopen dat Jones zijn stempel er op kan drukken en voorkomt dat het een domme blockbuster wordt.

Het oordeel
Meest populair onder de redactie blijkt Black Swan (vijf keer genoemd) en True Grit (vier keer genoemd). The Tree of Life en The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn worden daarna het meest genoemd met drie vermeldingen voor elke film.

Kun je jezelf vinden in de keus van redactie of kijk je uit naar hele andere films?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap