Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
De week van: Michael Fassbender

De week van: Michael Fassbender

Het is de week van Michael Fassbender.

Maandag verscheen het nieuws dat Michael Fassbender en Steve McQueen voor de derde keer gaan samenwerken aan de film 12 Years A Slave. Afgelopen vrijdag kregen we de trailer gepresenteerd van Shame. Hoewel Shame nog maar net in premiere is gegaan en inmiddels al prijzen won in Venetië (voor beste acteur) kunnen we gerust vaststellen dat hier sprake is van een gouden duo in de artistieke filmwereld.

michael fassbenderHunger (2008) was de filmproductie die zorgde voor de doorbraak van beide mannen. McQueen imponeerde met zijn regiedebuut door zijn kunstzinnige maar vooral rauwe aanpak van de harde feiten. Fassbender was echter degene die het plaatje compleet maakte met zijn vertolking van gevangene Bobby Sands, die in hongerstaking ging om een politieke status af te dwingen bij de Britse regering. De film werd bedolven onder de lovende kritieken en nog belangrijker de productie werd het middelpunt van meerdere filmprijzen. Fassbender, 34 jaar oud, geboren in Duitsland en opgegroeid in Ierland wordt een gouden toekomst voorspeld. In hetzelfde filmjaar van Hunger verschijnt hij in de horrorfilm Eden Lake. Een bijna thematische keuze aangezien hij hierin weer een slachtoffer vertolkt van fysiek geweld. Een jaar later imponeert hij in Andrea Arnold's Fish Tank en ontvangt voor zijn perverse en controversiële rol diverse filmprijzen. Zijn talent blijft niet onopgemerkt en zijn grote doorbraak komt als grootmeester Tarantino hem cast voor een sleutelrol in Inglourious Basterds. Ook hier weet hij zich moeiteloos staande te houden tussen acteurs zoals Brad Pitt en Christopher Waltz.

Fassbender kiest met grote zorgvuldigheid zijn rollen uit en lijkt daarbij rekening te houden met het opzoeken van zijn eigen grenzen als acteur. Afgelopen jaar speelde hij in zijn eerste Hollywood-productie als Magneto in X-Men: First Class. Als afwisseling schittert hij in het klassieke drama Jane Eyre en vormt hij samen met Viggo Mortensen het hart van David Cronenberg's An Dangerous Method. Genoeg diversiteit om typecasting te voorkomen en dus weer het uiterste van jezelf te vragen. Met op de stapel de lange verwachte SF film Prometheus van Ridley Scott en dus de samenwerking met Steve McQueen kunnen we niet anders vaststellen dat dit de week was van Michael Fassbender.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...