Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
De week van: Ryan Gosling

De week van: Ryan Gosling

Het was de week van: Ryan Gosling.

Afgelopen donderdag ging Drive in première met als gevolg een orkaan aan positieve recensies. De autofilm levert ons een nieuw filmicoon genaamd Ryan Gosling. Geheel verrassend is dit niet gezien zijn staat van dienst de afgelopen jaren en zijn ontwikkeling als acteur. Dezelfde dag werd bekend gemaakt dat Gosling heeft besloten nog een film te doen met Nicolas Winding Refn, de regisseur van Drive.

gosling refn
Met Drive leveren Nicolas Winding Refn en Ryan Gosling een adembenemend spannende film af. Het lijkt inmiddels een trend te worden in Hollywood om als regisseur/acteur koppel gezamenlijk de filmproducties uit te kiezen. Refn en Gosling zijn geen uitzondering. Al eerder zagen we illustere samenwerkingen als basis dienen voor succesvolle films. Wie kent immers niet de filmklassiekers van het koppel Scorsese & DeNiro of Siegel & Eastwood. Vandaag de dag lijkt deze benadering nog steeds aan te slaan bij de filmliefhebber. Zo bekroonden, onlangs nog, Michael Fassbender en Steve McQueen hun successen (Hunger en Shame) met een derde samenwerking genaamd 12 Years a Slave. Ook Refn en Gosling zweren trouw aan een soortgelijk pact. Na de afronding van Drive werd namelijk bekend dat de twee opnieuw zouden samenwerken aan de remake Logan's Run en Only God Forgives.

In 2002 werd Gosling samen met generatiegenoot Michael Pitt gelanceerd als rising star in de thriller Murder By Numbers. De film werd matig ontvangen en opgevolgd door het commerciële tranendal The Notebook waarin hij een jonge hartenbreker vertolkt. Een imago wat hij ogenblikkelijk van zich af wist te schudden met Half Nelson, Fracture en de sombere, ingetogen Lars and the Real Girl. Allemaal karakters die verborgen leed met zich dragen. De erkenning kwam later met het indie drama Blue Valentine. Een kleinschalige productie waar we als toeschouwer getuige zijn van een stel dat op elkaar is uitgekeken maar blijft doorsukkelen met de relatie. Zowel Gosling als tegenspeelster Michelle Williams zijn bedolven onder lovende kritieken en de film was een hit op de gerenommeerde filmfestivals.

Gosling's ster is rijzende maar zijn definitieve doorbraak is dit jaar met het succes van Idles of March, Crazy, Stupid, Love en Drive. Hierna wordt duidelijk dat hij de A-lijst aanvoert van de huidige generatie acteurs die vorm gaan geven aan het nieuwe Hollywood.

Uit de luwte tekent de acteur voor een aantal nieuwe filmrollen. Weer kiest hij ervoor te werken met zijn "vaste" regisseurs: Nicolas Winding Refn en Derek Cianfrance. De loyaliteit wordt op waarde geschat door Gosling. Tijdens een interview is hij kort en krachtig over deze ontwikkeling: " I found my guys, I got a team I know. We're just getting started". Hoewel de charismatische acteur met beide regisseurs nog maar één film heeft afgeleverd is er genoeg vertrouwen om tot meer successen te komen. We kunnen alleen maar blijven hopen dat dit het begin is van een nieuw hoofdstuk filmklassiekers.

Met twee interessante nieuwsitems mag Ryan Gosling deze week tot de zijne rekenen.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...