Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
De beste trailers van 2011

De beste trailers van 2011

Wat zijn de beste trailers van het afgelopen filmjaar? Hieronder de vijf trailers die in 2011 de meeste indruk hebben gemaakt op de MovieScene-redactie.

The Girl With The Dragon Tattoo
De Millenium filmreeks is een dusdanig groot succes gebleken dat de Amerikaanse remake niet lang kon uitblijven. Fans spraken hun afschuw uit over deze ontwikkeling totdat in april 2010 bekend werd dat David Fincher de remake voor zijn rekening zou nemen. Een interessante combinatie die nog wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen. Toen de gemoederen waren bedaard, kwam echter grootste verrassing: op voorspraak van Fincher werd besloten om voor de remake het einde te wijzigen. Zeer Amerikaans en een uitgesproken zaak. In een interview legde de regisseur uit dat de keuze is gebaseerd op het ritme van zijn film en dat we het moeten zien vanuit dat perspectief. De controverse is een feit, maar als we uitgaan van de trailer lijkt David Fincher zijn gelijk te halen. De trailer doet aan als een videoclip. We zien grauwe beelden van een ijzingwekkend koud landschap afgewisseld met een flitsende strakke montage die dendert op de beat van Trent Reznor's score. Niet voor niets luidt de filmslogan: The Feel Bad Movie Of Christmas.


The Muppets
The Muppets verschijnen voor het eerst sinds 1999 weer in de bioscoop. Hoewel Disney de rechten had sinds 2004 duurde het nog enige tijd voordat er  een nieuwe film zou komen. Acteur Jason Segel kwam met een script op de proppen en hield een pleidooi voor de pluizige creaties. Segel, een fan van de show, raakte een snaar bij de financiële afdeling van de  filmmaatschappij. Hij bedacht namelijk dat de nostalgische ouders van nu een nieuwe generatie konden leveren aan The Muppets. Kortom, een sterke argumentatie om The Muppets terug te brengen naar de bioscoopzalen. Er werd groen licht gegeven en al snel werd de marketing opgezet om de beesten te lanceren. Dit ging in een versnelling toen bekend werd dat The Muppets de toekomstige blockbusters zouden persifleren in hun trailers. The Girl With The Dragon Tattoo, The Green Lantern en Paranormal Activity werden vervolgens op kolderieke wijze nagebootst. The Muppets konden zich geen betere rentree wensen.

 

Chronicle
De superheldenfilm Chronicle zou nog wel eens de grootste verrassing van dit jaar kunnen zijn. De trailer oogt, geheel in de stijl van de hedendaagse microbudgetfilms, goedkoop maar doet zijn werk uiterst effectief. In een documentaire-achtige geschoten stijl volgen we drie jongens die in het bezit komen van superkrachten. Hilariteit alom. Het begint onschuldig met wat pesterijtjes totdat één van de jongens ontdekt dat er meer mogelijkheden zijn met superkrachten. Vanuit het niets komt deze trailer tevoorschijn en er wordt slim gebruik van social media zoals Facebook om de film te verkopen. Een terechte hype.

Tinker Tailor Soldier Spy
Een klassieke spionagefilm met een aantal grote acteurs. De trailer Tinker Tailor Soldier Spy grijpt de aandacht van de toeschouwer. De muziek van componist Danny Elfman vertolkt daarin een belangrijke rol. In het begin van de trailer zien we hoe de gepensioneerde spion Gary Oldman de opdracht krijgt te infiltreren in de Britse geheime dienst MI-6. Zijn missie is om op zoek te gaan naar de mol binnen de oraganisatie. In een geleidelijk tempo worden de karakters kort geïntroduceerd en groeit het enthousiasme met de seconde als we Colin Firth, Tom Hardy en John Hurt de revue zien passeren, allen respectabele acteurs. Als toeschouwer krijgen we een inzicht in de wereld van de spionage. De muziek dirigeert nu het tempo en wordt afgewisseld door een strakke montage van de authentieke jaren '70 beelden die de film bevat. De muziek en de sfeer worden vervolgens opgevoerd en als Oldman de opdracht krijgt codenamen om de mol te ontmaskeren wordt de nieuwsgierigheid naar meer beeldmateriaal geprikkeld. En dan ineens is het voorbij. De trailer heeft zijn werk gedaan, deze film moet gezien worden.Prometheus
Op de valreep van dit filmjaar wachtte ons nog een vervroegd kerstcadeau, namelijk de trailer van Ridley Scott's Prometheus. Waar de meeste filmmaatschappijen een dagtaak hebben om het script en het beeldmateriaal tot in de details af te schermen, bleek de Brit een meester te zijn in de geheimhouding. Vrijwel niets lekte uit van Prometheus waardoor de nieuwsgierigheid en het verlangen langzaam begon te groeien bij de filmfans. Een keuze die kan uitpakken in een nare consequentie; voldoet de trailer aan de verwachtingen? Het antwoord luidt ja. De Prometheus trailer heeft een duur 1:05 minuten, maar doet wat een trailer moet doen. Het begint met een geluidsfragment: "It was so wrong, I'm so sorry". Vervolgens zien we een expeditieteam op onderzoek gaan en door middel van vluchtige beelden zijn we getuige van totale paniek, chaos en angst. De missie loopt verkeerd af en heeft desastreuze gevolgen. De reden wordt niet duidelijk maar het zal ongetwijfeld te maken hebben met buitenaards leven. Wat kan geduld een ellendige zaak zijn!

Welke trailer is volgens jou de beste en meest originele van het afgelopen filmjaar? Is het één van de vijf bovenstaande of een totaal andere? Laat het weten in de reacties!

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap