Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
25 jaar Married With Children; een terugblik

25 jaar Married With Children; een terugblik

Married With ChildrenDe komedieserie Married With Children bestaat 25 jaar. MovieScene blikt terug op de succesvolle sitcom die 11 seizoenen lang liep.

In april 1987 werd de eerste aflevering uitgezonden over schoenverkoper Al Bundy (Ed O'Neill), zijn vrouw Peggy (Katey Sagal), de knappe maar niet al te slimme dochter Kelly (Christina Applegate) en zoon Bud (David Faustino). Ook is er een rol weggelegd voor de hond Buck en buurvrouw Marcy (Amanda Bearse) en haar echtgenoot.

Bedenkers van de serie Michael G. Moye en Ron Leavitt (The Jeffersons), bedachten Married With Children als tegenhanger van de brave The Cosby Show. De serie wist op cynische manier maatschappelijke taboes aan te snijden, maar werd ook vaak beschuldigd vrouwonvriendelijk te zijn. Zoals de regelmatig voorkomende door Al Bundy opgerichte organisatie NO MA'AM (National Organization of Men Against Amazonian Masterhood) met als doel het voorkomen van de vrouwelijke overheersing.

Spin-offs & Remakes
Vinnie & BobbyDoor het succes van de serie probeerden de makers meerdere keren om een spin-off te lanceren. Drie afleveringen uit de tv-reeks waren bedoeld als aftrap voor een nieuwe serie waarin vaak bijpersonages een hoofdrol hadden. De aflevering Radio Free Trumaine moest leiden tot een serie rondom Buds schooltijd en de aflevering Enemies had een Friends-kloon moeten worden over de vrienden van Kelly. De aflevering Top of the Heap kreeg het wel voor elkaar om tot een spin-off serie uit te groeien, maar de sitcom met Matt LeBlanc in een hoofdrol werd gestopt na 7 afleveringen. Top of the Heap kreeg op zijn beurt echter weer een spin-off genaamd Vinnie & Bobby welke ook na 7 afleveringen stilgezet werd. Ook waren er nog ideeën over een Kelly Bundy spin-off en een NO MA'AM spin-off die nooit van de grond kwamen.

Unhappily Ever AfterNaast deze spin-offs kwamen verschillende landen met een eigen lokale remake van de serie, waaronder Duitsland (Hilfe, meine Familie spinnt), Engeland (Married for Life) en Rusland (Happy Together).

In 1995, toen Married With Children nog steeds liep, kwam Married-medebedenker Ron Leavitt met de serie Unhappily Ever After, wat vaak vergeleken werd met Married With Children door dezelfde opzet en thema's.

Opvallende gebeurtenissen
- In het eerste seizoen is Kelly nog niet het domme blondje zoals de meesten haar herinneren. Dit werd ze pas vanaf seizoen 2.
- In seizoen 2 spreekt Bud de hond voor het eerst, iets wat vaker gebeurt vanaf seizoen 4.
Steve Rhoades- In het eerste t/m derde seizoen is buurvrouw Marcy getrouwd met Steve Rhoades. Steve vertrekt in het vierde seizoen, waarna ze het gehele seizoen single blijft.
- De populariteit van de serie wordt groter in het derde seizoen nadat een Amerikaanse vrouw een boycot van de serie opzet. De schrijvers verwijzen daarna enkele malen naar de vrouw.
- Het derde seizoen bevat de omstreden aflevering I'll See You in Court over een sextape van Marcy en Steve Rhoades. De aflevering mocht niet worden uitgezonden en verscheen pas in 2002 (13 jaar later) voor het eerst op de Amerikaanse tv.
- Acteur Ted McGinley maakt een gastoptreden in seizoen 4 als Norman Jablonsky. Vanaf seizoen 5 speelt hij Jefferson D'arcy, de man van Marcy.
- Vanaf het vierde seizoen is het applaus van het publiek te horen als een populair personage binnenkomt.
- In het vijfde seizoen horen we Al Bundy voor het eerst over zijn vier touchdowns in een wedstrijd.
Seven- Gedurende het zesde seizoen waren zowel Peg als Marcy zwanger. Katey Sagal was ook zwanger in het echt, maar toen haar kind doodgeboren werd, schrapten de schrijvers de geplande verhaallijn, waardoor de zwangerschap van Peg en Marcy werd uitgelegd als een nachtmerrie van Al.
- In het zesde seizoen maken we kennis met Buds hip hop alter ego 'Grandmaster B'.
- In het zevende seizoen introduceerden de schrijvers een derde kind genaamd Seven. De kijkers waren echter niet blij met de verandering en na enkele aflevering werd Seven uit de serie geschreven met alleen de opmerking dat hij bij de buren achtergelaten was.
- In het tiende seizoen ging de hond Buck dood en leefde zijn reïncarnatie voort in het lichaam van Lucky, de nieuwe hond van de Bundys.

Na de serie
In juni 1997 werd de laatste aflevering van Married With Children uitgezonden en de cast kwam in 2003 weer bij elkaar in de tv-special Married... with Children Reunion, waarin ze herinneringen deelden en clips uit de serie lieten zien. Wat is er eigenlijk gebeurd met de rest van de cast 25 jaar later?
 

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

UITGELICHT

 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up