Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
De nieuwe bioscoopfilms van juli

De nieuwe bioscoopfilms van juli

Welke films zijn vanaf juli in de Nederlandse bioscopen te zien? Welke films zijn aanraders, en welke films kan je beter vermijden?

In juni kon het Nederlandse publiek al genieten van een paar grote films. De grote publieksfavoriet was Snow White and the Huntsman. De film met Charlize Theron wist drie weken achter elkaar het meeste publiek te trekken, en leidde de bioscoop top 10. De verfilming van het sprookje bracht in Nederland een slordige 2 miljoen euro op, wereldwijd kan Universal een opbrengst noteren van 307 miljoen dollar. Naast Snow White and the Huntsman beleefden onder andere ook The Lucky One, Rock of Ages en The Amazing Spider-Man hun première in Nederland.

In juli krijgt het Nederlandse publiek meer dan genoeg nieuwe films om uit te kiezen. De films waar het meest om te doen is, zijn Ice Age 4: Continental Drift (04-07-12), The Raid (05-07-12), Brave (18-07-12) en natuurlijk The Dark Knight Rises (20 juli).

Ice Age 4: Continental Drift - vanaf 4 juli
Het vierde deel van Ice Age is vanaf juli in de Nederlandse bioscopen te zien. De voorgaande delen waren erg succesvol: het eerste deel bracht 383 miljoen dollar op, Ice Age 2: The Meltdown bracht 655 miljoen dollar op, Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs bracht 883 miljoen dollar op, waardoor het totaal op 1,9 miljard staat. Als Continental Drift de positieve lijn volgt, zouden de vier films een waarde kunnen halen van circa 3 miljard dollar.  Naar verwachting zal de film in het openingsweekend in Amerika 60 miljoen dollar opleveren. In totaal moet de film in eigen land zo’n 200 miljoen opbrengen. Als de film beter scoort dan zijn voorganger is de kans groot dat de film de grens van 1 miljard dollar bereikt. Ice Age 4: Continental Drift is vanaf 4 juli in de Nederlandse bioscopen te zien.

The Raid - vanaf 5 juli
The Raid: Redemption was vorig jaar al te zien in meerdere landen. Vanaf deze maand kan ook het Nederlandse publiek genieten van de actiefilm. De film scoort internationaal goed. Gemiddeld krijgt de film van IMDB een 8.0, en een Metascore van 73 punten. MovieScene gaf de film bij de vertoning op het afgelopen Imagine filmfestivalin een lovende recensie alvast 4.5 sterren. Wat belangrijk is om te weten, is dat de film van Aziatische oorsprong is. Uit Azië? Ja, de film is Indonesië gefilmd, en waarschijnlijk is The Raid na de maand juli, de meest bekende Indonesische film onder het Nederlandse publiek. De film is zo goed ontvangen dat regisseur Gareth Evans al bezig is met het tweede deel: Berandel. Uiteindelijk moet het een trilogie worden.

Brave - vanaf 18 juli
Deze maand is de dertiende productie van Pixar, genaamd Brave, in de Nederlandse bioscopen te zien. Het sprookje met der stemmen van Kelly Mcdonald en Emma Thompson draait al in Amerika, waar de film het goed doet. De film kwam op de eerste plaats binnen, net zoals al zijn voorgangers, en bracht in het openingsweekend 66 miljoen dollar op. Op IMDB scoort Brave een 7.8 gemiddeld en de film heeft een Metascore van 69 punten. Volgens kritieken is Brave niet de beste film van Pixar, maar omdat het een Pixar film is, is het sowieso een film die je gezien moet hebben.

The Dark Knight Rises - vanaf 20 juli
Eindelijk is het zover: deze maand is het derde en tevens laatste deel van Christopher Nolan’s Batman serie in de bioscoop te zien. De geweldige reeks begon in 2005 met Batman Begins. De film met Christian Bale als Batman was een groot succes. De film bracht in totaal 372 miljoen dollar in het laatje en werd ook genomineerd voor een Oscar. Ook is het eerste deel te vinden in de Top 250 van IMDB, op plaats 115. De film scoort daar een 8.3 gemiddeld. Batman Begins staat echter in de schaduw van zijn opvolger; The Dark Knight. De film met de inmiddels overleden ster Heath Ledger bracht meer dan 1 miljard dollar op en won maar liefst 2 Oscars. Ook het tweede deel is in de Top 250 van IMDB te vinden; de film scoort een 8,9 met meer dan 700.000 stemmen en staat daarmee op de achtste plek. Door het immense succes van zijn voorganger, staat The Dark Knight Rises voor een zware klus. De verwachtingen zijn immers hoog gespannen. Filmkenners schatten de kans hoog in dat The Dark Knight Rises het beste openingsweekend aller tijden kan beleven. Dan zou de film het onlangs verbroken record, door Marvel’s The Avengers breken. Bruce Wayne & Co. zouden dan in het eerste weekend meer dan 207 miljoen dollar moeten opleveren. Alle ingrediënten om dat voor elkaar te krijgen, zijn in ieder geval aanwezig, waaronder een sterrencast met Christian Bale, Liam Neeson, Anna Hathaway, Gary Oldman, Morgan Freeman en Marrion Cotillard. Leuk feitje; ze zijn allemaal een keer genomineerd voor een Oscar. Cotillard, Bale en Freeman wisten het beeldje ook mee naar huis te nemen. Daarnaast moet men niet vergeten dat de film geregisseerd werd door niemand minder dan Christopher Nolan. Nolan, genomineerd voor 3 Oscars, was voor een groot deel verantwoordelijk voor het enorme succes van The Dark Knight, en is nu één van de meest geliefde regisseurs van Hollywood. Waarschijnlijk wordt zijn status na deze film nog groter, als dat mogelijk is.

En welke film kan je deze maand maar beter vermijden? De keuze is dit keer gevallen op:

LOL: Laughing Out Loud - vanaf 5 juli
De film met Disneysterretje Miley Cyrus is zeker een film om deze zomer te vermijden. De film krijgt veel kritiek op het internet. Zo zegt een recensent: “If you’re a guy, stay the hell out. If you’re a girl, then.. No, you should also stay away from this movie.” en: “If the movie’s title didn’t’ scare you away, then maybe knowing that Miley Cyrus is starring as the lead does.” Op IMDB scoort de film een 1.9 gemiddeld met meer dan 5.000 stemmers. Daarmee staat de film in de “Bottom 100” op plaats 41. Geen prestatie om trots op te zijn, maar wel een indicator die zegt; laat deze film links liggen.

Alle releases van juli op een rij:

4 juli
- Ice Age: Continental Drift

5 juli
- The Raid
- Whores' Glory
- LOL: Laughing Out Loud
- The Double
- Casque d'Or
- Starbuck
- Le Prénom
- Friends With Kids

12 juli
- Magic Mike
- Girl Model
- Tous Ensemble
- Le Fils De L'autre
- De Dolle Tweeling 2
- How I Spent My Summer Vacation
- Sleeping Beauty

18 juli
- Brave
- Madagascar 3: Europe's Most Wanted
- Joris & Boris En Het Geheim Van De Tempel

19 juli
- 7 Days In Havana
- Sleep Tight
- 11 Flowers

20 juli
- The Dark Knight Rises

26 juli
- Les Neiges Du Kilimandjaro
- ATM
- Few Best Men
- Step Up 4 Miami Heat 3D
- Woody Allen: A Documentary
- Comme Un Chef
- Volcano

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series