Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
De nieuwe bioscoopfilms van oktober

De nieuwe bioscoopfilms van oktober

Welke nieuwe films verschijnen deze maand in de bioscopen? MovieScene geeft het overzicht.

Deze maand kan het Nederlandse filmpubliek onder meer kiezen uit Rush, Gravity, Planes, La Vie d'Adèle, Machete Kills, Insidious: Chapter 2, Malavita en last but not least Thor: The Dark World.

Gravity - vanaf 3 oktober
“I think it’s the best space photgraphy ever done, I think it’s the best space film ever done, and it’s the movie I’ve been hungry for to see for an awful long time.” Aldus James Cameron (Avatar) over de film Gravity. In de film is Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) bezig met haar eerste ruimtemissie, zij wordt bijgestaan door de ervaren austronaut Matt Kowalsky (George Clooney). Tijdens reparatiewerkzaamheden wordt hun werkstation geraakt door ruimteafval, waardoor ze verloren raken in de ruimte. De beelden die zijn vrijgegeven zijn erg indrukwekkend. Wat vrijwel meteen opvalt is het puike acteerwerk van Bullock. Als kijker voel je met de astronaute mee. Je voelt haar angst en radeloosheid. Hier onze lovende recensie.

Rush - vanaf 3 oktober
Coureurs James Hunt (Chris Hemsworth) en Niki Lauda (Daniel Brühl) strijden tijdens de Formule 1 wedstrijden samen om de eerste plaats van de Grand Prix. In de film is te zien hoe de aartsrivalen elkaar tot het uiterste drijven en wat daar de gevolgen van kunnen zijn. Rush ging onlangs in de Verenigde Staten in première en werd daar met positief geluid ontvangen. IMDb geeft de film gemiddeld een 8,3 en Rotten Tomatoes geeft een score van 88%. Van MovieScene kreeg Rush vierenhalve ster en het zal niet verrassend zijn wanneer de film een aantal Oscarnominaties in de wacht sleept.

Planes - vanaf 9 oktober
Planes is de Cars spin-off van Disney. Dit keer draait het om een aantal vliegtuigen. Sproeivliegtuigje Dusty (Dane Cook) wil niets liever dan meedoen met een luchtrace rond de wereld. Er is alleen een probleem; Dusty heeft hoogtevrees en is daarnaast ook niet geschikt om te racen. Gelukkig voor Dusty weet mentor Skipper (Stacey Keach) hier wel raad mee. Met behulp van zijn mentor weet Dusty zijn angsten te overwinnen en kan hij zijn dromen verwezenlijken.
In de Nederlandse versie zijn onder meer de stemmen te horen van André Kuipers, Hilde de Mildt en Rogier Komproe.

La Vie d'Adèle - vanaf 10 oktober
De ruim drie uur durende film van Abdellatif Kechiche over de heftige relatie tussen de twe meisjes Adèle en Emma zorgde voor veel ophef én de Gouden Palm in Cannes eerder dit jaar. Met expliciete sexscènes en flinke emoties trok de regisseur een zware wissel op de twee actrices, maar het levert een zeer aangrijpende film op.

Machete Kills - vanaf 17 oktober
In Machete Kills moet Machete (Danny Trejo) in opdracht van de Amerikaanse president (Charlie Sheen) de wereld redden van een gevaarlijke wapenhandelaar (Mel Gibson). De trailers zien er veelbelovend uit en het lijkt een waar actiespektakel te worden. De cast is ook enigszins indrukwekkend, want naast de bovengenoemde namen spelen ook Amber Heard, Sofia Vergara, Jessica Alba, Michelle Rodriguez, Lady Gaga en Antonio Banderas een rol in de film.
 
Insidious: Chapter 2 - vanaf 24 oktober
Insidious: Chapter 2 is het vervolg op de horrorfilm Insidious uit 2010. De film ging afgelopen maand al in première in Amerika en was daar razend populair. Tijdens het openingsweekend wist de film maar liefst 41 miljoen dollar te verzamelen. Een enorme opbrengst voor een horrorfilm, want er zijn slechts twee horrorfilms die beter presteerden. Hoofdrollen worden wederom gespeeld door Patrick Wilson en Rosy Byrne. De film is net zoals zijn voorganger geregisseerd door James Wan.

Thor: The Dark World - vanaf 31 oktober
“You must be truly desperate to come to me for help.” In Marvel's The Avengers streden broers Thor (Chris Hemsworth) en Loki (Tom Hiddleston)  nog tegen elkaar, maar in Thor: The Dark World moeten ze hun oude geschillen opzij zetten om het universum te redden van de kwaadaardige Malekith en zijn leger van Dark Elves. Thor moet een gevaarlijke reis maken om het universum te redden, een reis die hem zal herenigen met zijn geliefde Jane Foster, maar die hem ook zal dwingen alles op te offeren om het universum te redden.

Malavita - vanaf 31 oktober
In Malavita/The Family wordt een maffiafamilie gedwongen te verhuizen naar het Franse Normandië. Dat doen ze omdat ze deel uit maken van het getuigenbeschermingsprogramma. Het leven in Frankrijk lijkt echter niet weggelegd te zijn voor de familie bestaande uit Robert de Niro, Michelle Pfeiffer, Diana Agron en John D’Leo.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap