Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
Filmjaar 2015: de slechtste films volgens de redactie

Filmjaar 2015: de slechtste films volgens de redactie

Naast een flink aantal pareltjes - zie daarvoor Filmjaar 2015: de beste films volgens de redactie - zaten er het afgelopen jaar ook paar echte turkeys bij: films die eigenlijk het daglicht niet hadden mogen zien. Drie titels steken er bij de redactie bovenuit:

1 - Mortdecai
2 - 50 Shades of Grey
3 - Terminator: Genisys


Verder is het een enorm diverse lijst, met zelf ook wat titels die bij sommige redacteuren in hun toplijst staan. Termen als 'puinhoop', 'tenenkrommend', íncompetent' en 'stompzinnig' struikelen over elkaar heen, om de frustrerende kijkervaring in woorden te vangen.


Lianne Koorn
1 - Chappie
Ik was diep onder de indruk van District 9, dus ik dacht dat Neill Blomkamp met Chappie ook wel iets degelijks zou afleveren. Een grote misser van Blomkamp is het casten van de band Die Antwoord als gangsters. Chappie zelf is best een aimabele robot, maar het hele verhaal is één grote puinhoop en het acteerwerk, zelfs van Hugh Jackman, is tenenkrommend.
2 - Er ist wieder da
3 - Ex_Machina


Giselle Defares
1 - The Ridiculous Six
Slecht acteerwerk, matige verhaallijn, flauwe grappen. Adam Sandler moet eigenlijk gewoon stoppen met het produceren en schrijven van dergelijke films.
2 - Pan
3 - Fantastic Four


Robin Komin
1 - The Boy Next Door
Het gebeurt niet vaak, maar soms heb je van die film die veel vraagtekens bij je oproepen. Hoe konden ze denken dat dit goed was? Waarom deze acteurs? Waarom zit een gast van bijna 30 nog op de middelbare school?! Ik heb me rot gelachen om de film en dat is voor een thriller meestal niet zo'n goed teken.
2 - Insurgent
3 - 50 Shades of Grey


Ruud Stift
1 - Mad Max: Fury Road
Wat een verspilling van duur celluloid! De titel dekt de lading, maar daar is alles ook mee gezegd. Een ellenlange achtervolging op een vurige weg. Heel veel spektakel en nog veel minder wol. Na twintig minuten was ik het al zat. Zonde van mijn kostbare tijd. Rollercoaster van onzinnigheid. Links laten liggen deze stompzinnige maximum overdrive.
2 - Turist
3 - Spectre


Jon Jonoski
1 - Child 44
Tom Hardy was in 2015 medeverantwooderlijk voor een van de beste films van dit jaar (Mad Max: Fury Road) én voor Child 44, een van de slechtste films van deze eeuw. Het is bizar hoe incompetent deze film is, in alle opzichten.
2 - Dark Places
3 - We Are Your Friends


Dick Gilsing
1 - Ja, ik wil
Aan de acteurs ligt het niet, maar deze romantische komedie speelt hoofdzakelijk leentjebuur, is onevenwichtig, smaakt nergens naar, is flauw en zouteloos.
2 - Child 44
3 - Boychoir


Marco Hagemeier
1 - Mortdecai
Mortdecai is het best te beschrijven als een ripoff van The Grand Budapest Hotel, met tenenkrommende running-gags en grappen. Ondanks de sterrenkast, waaronder Johnny Depp, Gwyneth Paltrow en Ewan McGregor, is het een hopeloze film geworden. Oké ik heb één keer gelachen.
2 - American Reflexxx
3 - Ich seh, Ich seh


Omar Larabi
1 - The Dark Horse
Zeer sentimentele weergave van een schaakheld. Vooral de geforceerde drieakten structuur en de opmaat naar een allesbeslissend einde irriteerde me vanaf de eerste minuut. Een film die werd gepresenteerd als ‘arthouse’, maar alle kenmerken heeft van een generieke Hollywoodfilm.
2 - J. Kessels
3 - San Andreas


Jan Roselaar
1 - Vacation
Wat vroeger werkte, werkt nu vast ook wel, dachten de Hollywoodbonzen. Dus gaan we weer met de Griswalds op vakantie in de wetenschap dat alles fout zal gaan. Inclusief de grappen, want de humor is wel heel erg onleuk. Hoeveel lichaamssapgrappen kunnen er doodslaan in één klucht?
2 - Fantastic Four
3 - The Green Inferno


Jeroen Admiraal
1 - Mortdecai
Johnny Depp, die maar niet ophoudt met het spelen van rare mannetjes in kostuums, gaat nu toch echt te ver, en zijn impressie van een Engelse aristocraat faalt op een tenenkrommende manier. Een ondragelijke vertoning, en het ergste is nog dat er een hoop potentieel in het verhaal zat.
2 - Get Hard
3 - Pan


Matthijs van der Veer
1 - Terminator Genisys
De zoveelste reanimatie van een franchise die vrijwel iedereen liever onder de groene zoden had laten liggen. Plotmatig raakt de film compleet verstrikt in zelfreferenties en weet in de tussentijd geen enkel interessant beeld op het scherp te toveren. Nu echt stoppen jongens.
2 - The Interview
3 - The Theory of Everything


Nico van den Berg
1 - Terminator: Genisys
I am old, not obsolete” zijn de woorden die Arnold Schwarzenegger meerdere keren zegt in Terminator: Genisys. Het eerste klopt, het tweede niet: zijn rol is achterhaald, en de Terminatorserie ver over de uiterste houdbaarheidsdatum. Arnie kan het bejaardentehuis in en de franchise richting het museum.
2 - 50 Shades of Grey
3 - Entourage


Yvonne Brouwers
1 - Fifty Shades of Grey
Een film over seks en macht, die totaal niet sexy of krachtig is. Zelfs de billen van Dakota Johnson konden dit niet rechttrekken.
2 - The Hot Tub Time Machine 2
3 - Trainwreck


Angelina Hammond
1 - Papa ou Maman
Een komedie die maar geen komedie werd, een superflauw aftreksel van ‘War of the Roses’.
2 - Miss Julie
3 - Horrible Bosses 2


Tags:

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...