Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
7 films om bij te griezelen tijdens Halloween

7 films om bij te griezelen tijdens Halloween

Nu het einde van de zomer nadert is het tijd om ons op te maken voor de herfst, met als hoogtepunt Halloween. Niks is tijdens deze feestdag natuurlijk leuker dan onder een dekentje kruipen en ongegeneerd schrikken bij enge Halloween films. Heb je inspiratie nodig voor een spannende kaskraker? De volgende films mag je niet missen!

1. It

Bijna niks is enger dan een horrorclown die onverwachts verschijnt en kinderen toetakelt (vinden wij dan!). Des te meer reden om ‘It’ op je lijstje te zetten. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King uit 1986. In de film wordt een groep kinderen gevolgd. Het stadje waar zij wonen, wordt geterroriseerd door het monster It, die de vorm aanneemt van clown Pennywise en allerlei mensen vermoordt. De groep kinderen doet er alles aan om het monster te verslaan. 


Is de film afgelopen? Niet getreurd. In ‘It: Chapter Two’ zie je het leven van dezelfde groep kinderen, maar dan 27 jaar later. Uit het niets beginnen de moorden opnieuw, waardoor de oude vrienden nogmaals samenkomen om Pennywise te overmeesteren. Helaas is de film niet meer op Netflix te bekijken, maar gelukkig nog wel op Pathé Thuis en HBO Max.

2. Halloween

Als je de titel van deze film ziet, begrijp je waarschijnlijk al gelijk waarom deze niet mag ontbreken in je filmmarathon. In de film ‘Halloween’ ontsnapt een seriemoordenaar uit de gevangenis. Deze man heeft 40 jaar geleden (tijdens Halloween) ontelbare misdaden begaan. Hou je hart maar vast! 


Ben jij groot fan van Halloween? Dan heb je waarschijnlijk je Halloween kleding al klaar liggen. Of je nu verkleed gaat als heks, Magere Hein of clown: 31 oktober is dé dag van het jaar om lekker te griezelen.

3. The Shining

‘Here’s Johnny!’ - Iedereen die van échte klassiekers houdt mag ‘The Shining’ zeker niet overslaan! In de film gaat een man samen met zijn gezin naar een ingesneeuwd hotel. Tijdens het verblijf krijgt de zoon steeds meer visioenen en begint de vader langzaam maar zeker door te draaien. Ook het vervolg ‘Doctor Sleep’ is het bekijken waard!

4. Paranormal Activity

De film ‘Paranormal Activity’ kijk je waarschijnlijk meerdere keren met één oog dicht. Hij is namelijk enorm spannend! 


Een jong stel, Katie en Micah, begint vreemde gebeurtenissen in hun huis te ervaren. Om de paranormale activiteit vast te leggen, installeren ze beveiligingscamera's. Wat begint als nieuwsgierigheid verandert al snel in een nachtmerrie wanneer ze ontdekken dat ze geteisterd worden door een kwaadaardig wezen.

5. The Exorcist

Een klassieke horrorfilm uit 1973: ‘The Exorcist’. Deze iconische film volgt de wanhopige strijd van een priester, Father Merrin, en een jonge priester, Father Karras. Zij doen er alles aan om een meisje genaamd Regan te verlossen van een demon. De film wordt vaak gezien als één van de meest enge films aller tijden!

6. The Evil Dead

In ‘The Evil Dead’ reist een groep vrienden naar een afgelegen hut in het bos voor een weekendje weg. Ze ontdekken een oud boek, het Necronomicon Ex-Mortis, en per ongeluk roepen ze demonische krachten op die hen beginnen te terroriseren. De film staat bekend om zijn bloederige horror en cultstatus.

7. Saw

In de psychologische horrorfilm ‘Saw’ worden twee vreemdelingen, Dr. Lawrence Gordon en Adam, vastgehouden in een verlaten badkamer en geconfronteerd met een reeks dodelijke en sadistische puzzels door een beruchte seriemoordenaar genaamd Jigsaw. Ze moeten hun morele grenzen overschrijden en levensveranderende keuzes maken om te ontsnappen aan deze dodelijke val.


Wil jij eind oktober je vrienden de stuipen op het lijf jagen? Trek dan het Jigsaw kostuum aan! 


Welke film ga jij kijken?

Of je de bovenstaande films nu voor de eerste keer, of misschien wel tiende keer kijkt: ze blijven spannend. Ben jij er al uit welke jij gaat kijken komende Halloween? Als je uit een van deze zeven films kiest, zit je sowieso op het puntje van je stoel!

 

Tags:

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk