Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
De beste nieuwe tv-series van 2011

De beste nieuwe tv-series van 2011

Welke nieuwe tv-series gaan dit jaar in Amerika van start en kunnen wij binnenkort downloaden of op tv kijken?

Hieronder lees je over de meest interessante series die er aan komen. Interessant is om te zien dat er steeds meer filmsterren hun opwachting in tv-series maken. Zo kunnen we bijvoorbeeld Dustin Hoffman (Rain Man), Nick Nolte (The Thin Red Line), Sean Bean (Lord of the Rings), William H. Macy (Fargo) en Jeremy Irons (Die Hard: With a Vengeance) tegenkomen in het nieuwe tv-seizoen.

Lights Out (FX)
Lights OutCombineer de films The Wrestler en Rocky met elkaar en je hebt Lights Out. Holt McCallany (Alien 3, Fight Club, Burn Notice) speelt Patrick 'Lights' Leary, een voormalig bokskampioen met gezondheidsproblemen veroorzaakt door zijn bokscarrière. Lights zit financieel erg slecht en hij kan met moeite zijn vrouw en drie kinderen onderhouden. Om geld bij elkaar te krijgen moet hij kiezen tussen een carrière als medewerker van een incassobureau of een comeback maken in de boksring. Lights Out is gestart op 11 januari 2011. Bekijk de trailer.

Being Human (Syfy)
Over Britse remakes gesproken, hier hebben we er een. Al zijn het niet de Amerikanen die met de serie aan de slag gaan maar de Canadezen. De populaire Britse serie en ook de remake gaan over drie kamergenoten: een weerwolf, een vampier en Being Humaneen geest. Verwacht echter geen Twilight taferelen, maar een serieus drama over de problemen waarmee de drie worstelen. Sam Witwer speelt Aidan de vampier, Sam Huntington neemt de rol van weerwolf Josh op zich en Meaghan Rath zal te zien zijn als de geest Sally. Mark Pellegrino, bekend als Jacob uit Lost speelt vampier Bishop en zal proberen Aidan te laten aansluiten bij zijn groep bloeddorstige vampiers. De pilot van Being Human wordt op 17 januari uitgezonden. Bekijk de trailer.

Young Justice (Cartoon Network)
Young JusticeDe sidekicks van het superheldenteam Justice League stellen hun eigen team samen omdat ze meer erkenning en respect willen. In het begin bestaan ze alleen uit Robin (van Batman), Kid Flash en Aqualad, maar nieuwe helden voegen zich daar al snel bij. De tekenfilm is overigens niet gebaseerd op de gelijknamige comic. De eerste twee afleveringen zijn als tv-film al uitgezonden in 2010 om te zien of er interesse voor de serie is. De reacties waren positief. De animatie en tekenstijl werd zeer geprezen en ook over het verhaal was men zeer positief. Vanaf 7 januari start Young Justice met het eerste seizoen. Bekijk de trailer.

Shameless (Showtime)
ShamelessEen drama over een familie in Chicago. William H. Macy (Fargo) speelt Frank Gallagher, een alcoholverslaafde alleenstaande vader met zes kinderen. In de serie zien we hoe Frank zijn dagen slijt onder invloed van de drank en hoe zijn kinderen proberen om voor zichzelf te zorgen. Emmy Rossum, bekend van The Day After Tomorrow en The Phantom of the Opera speelt de oudste dochter Fiona. De keus voor filmacteur William H. Macy is voor velen een reden om naar de serie uit te kijken. Vanaf 9 januari is Shameless te zien in Amerika. Bekijk de trailer.

Episodes (Showtime)
EpisodesTop Gear, The Office, Coupling, Life on Mars, Men Behaving Badly - allemaal Britse series waar een Amerikaanse remake van gemaakt is. Episodes is geen remake, maar draait om het verhaal achter de remakes en de verschrikkelijke dingen die Amerikanen er mee kunnen doen. In de serie zien we twee Britse tv-producenten die afreizen naar Los Angeles om een remake te maken van hun geliefde Britse serie. Voorwaarde is dat ze zelf alle creatieve vrijheid hebben bij de productie.

De samenwerking met de Amerikaanse tv-zender verloopt echter rampzalig. De serie die zou moeten gaan over een oudere Britse heer die het hoofd is van een jongenskostschool, verandert langzaam in een serie over een hockeycoach gespeeld door Matt LeBlanc (Friends). David Crane, de mede-bedenker van Friends is samen met Jeffrey Klarik (Mad About You) verantwoordelijk voor de serie. LeBlanc speelt zichzelf, waarbij er waarschijnlijk veel ruimte zal zijn voor grappen over zijn enige succesrol als Joey. De eerste aflevering is uitgezonden op 9 januari 2011. Bekijk de trailer.

Mr. Sunshine (ABC)
Mr. SunshineDeze serie is bedacht door Matthew Perry (Friends), en naast de hoofdrol is hij uitvoerend producent en schrijft hij mee aan de serie. Perry speelt Ben Donovan, een manager van een sport arena die met zijn veertigste verjaardag in een midlife crisis beland. Ben heeft een moeilijke verstandhouding met zijn baas, maar sluit een vriendschap met haar zoon. Zijn liefdesleven is ook niet makkelijk. Hij valt voor de dame van de PR-afdeling, maar zijn rivaal Alonzo, (James Lesure, bekend van Las Vegas) heeft ook een oogje op haar. Zal het Perry lukken om succes te krijgen na Friends of zal de serie van Matt LeBlanc succesvoller blijken? Mr. Sunshine start het seizoen op 9 februari. Bekijk de trailer.

Game of Thrones (HBO)
Game of ThronesEen fantasy-serie gebaseerd op de populaire boekenreeks A Song of Ice and Fire (Een lied van IJs en Vuur) van George R. R. Martin. In de boeken lezen we over een middeleeuwse wereld van ridders, kastelen en draken.

Het verhaal gaat over een koninklijke familie en hun gewelddadige machtsstrijd met andere families om de controle te krijgen over de ijzeren troon van Westeros. Het verhaal onderscheidt zich van anderen doordat de hoofdpersonen niet alleen maar goede keuzes maken, maar ook slechte beslissingen met soms grote gevolgen voor de wereld om hun heen. Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere personages en iedereen wordt vanuit meerdere perspectieven belicht, waardoor je mening over een persoon drastisch kan omslaan. Ook is het bijzonder dat deze fantasy bijna geen magie bevat. In de serie spelen de acteurs Aidan Gillen (The Wire), Lena Headey (Terminator: The Sarah Connor Chronicles, 300), Sean Bean (Lord of the Rings). Game of Thrones, nu al omschreven als The Sopranos met zwaarden heeft nog geen uitzenddatum gekregen voor dit jaar. Bekijk de trailer.

Bob's Burgers (Fox)
Bob's BurgersDe animatieserie werd al aangekondigd in ons vorige tv-serie overzicht, maar de pilot wordt pas 9 januari 2011 uitgezonden. De serie gaat over Bob, een man met een hamburgerzaak, zijn vrouw en drie kinderen. De hoofdrol van Bob krijgt de stem van H. Jon Benjami. De acteur deed ook stemmen voor Family Guy en Dr. Katz. Bedenker Loren Bouchard creëerde hiervoor de animatieseries Dr. Katz, Home Movies en Lucy, Daughter of the Devil. Bekijk de trailer.

The Borgias (Showtime)
The BorgiasDe serie is gebaseerd op het ware verhaal van de Spaanse Borgia dynastie. De adellijke familie heerste in de 15e eeuw op een corrupte manier nadat hun familielid aangesteld werd als paus die zijn familieleden hoge posities bezorgde. Volgens sommigen waren zij de eerste criminele familie en de voorlopers van de Italiaans maffia, ze worden gelinkt aan incest, overspel, moord en schandalen. De acteurs Jeremy Irons (Die Hard: With a Vengeance), David Oakes, Holly Grainger en Colm Feore (Face/Off) spelen in de serie. Het is nog niet bekend wanneer in 2011 de serie uitgezonden gaat worden. Bekijk de trailer.

Luck (HBO)
LuckLuck gaat over de wereld van paardenraces, gezien door de ogen van de paardeneigenaars, de mensen die hun geld erop zetten, jockeys en iedereen die er mee te maken heeft. Filmregisseur Michael Mann (Heat, Collateral, The Insider) zit achter de serie samen met David Milch, bekend van de series NYPD Blue en Deadwood. Met een cast die onder andere bestaat uit Dustin Hoffman (Rain Man), Nick Nolte (The Thin Red Line) Dennis Farina (Snatch), Michael Gambon (Harry Potter), is het beslist een serie om naar uit te kijken. Het is nog niet bekend wanneer in 2011 de serie uitgezonden gaat worden.

Love Bites (NBC)
Love BItesVoor de fans van Sex and the City is dit een aanrader. Love Bites wordt omschreven als “een romantische komische bloemlezing” en is bedacht door Cindy Chupack, schrijver en producent van Sex and the City. De hoofdrollen worden gespeeld door onder andere Becki Newton (Amanda uit Ugly Betty) als Annie en Greg Grunberg (Matt Parkman uit Heroes) als Judd. In de serie volgen we Annie en haar ups en downs over liefde, seks, dating en het feit dat al haar vriendinnen al getrouwd zijn.

Love Bites werd al aangekondigd in ons vorige tv-overzicht van 2010, maar door het vertrek van actrice Jordana Spiro die de inmiddels verwijderde rol van vriendin Frannie zou spelen en de zwangerschap van Newton, werd de serie uitgesteld. Het is nu de bedoeling dat de serie ergens in 2011 wordt uitgezonden, maar helaas zijn de dertien geplande afleveringen omlaaggehaald naar negen. Als we pech hebben wordt de serie helemaal geschrapt. Bekijk de trailer.

Vaarwel series van 2010
Dit jaar keren een aantal series niet meer terug. Het stopzetten was soms een beslissing van de makers, maar soms ook resultaat van te weinig kijkers. In 2011 zullen we de volgende series moeten missen: 24, Lost, Scrubs, Numbers, Ugly Betty, Heroes, Ghost Whisperer, Law & Order, Flash Forward, Stargate Universe, Legend of the Seeker, Caprica, Lone Star, Better Off Ted, Nip Tuck, Dollhouse en As the World Turns. Laatstgenoemde soapserie liep sinds 2 april 1956 en haalde 54 seizoenen bestaand uit 13.858 afleveringen.

Welke stopgezette serie zul je het meest gaan missen en naar welke nieuwe serie kijk je uit?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...