Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Peter: Een nieuw jaar met nieuwe filmkansen

Peter: Een nieuw jaar met nieuwe filmkansen

Allemaal bekomen van oud en nieuw? Mooi, dan kunnen we het nu weer over films hebben.

Peter de JongePeter de Jonge plunderde op jonge leeftijd wekelijks de videotheek leeg en kwam thuis met de meest slechte actiefilms, uitgekozen met goedkeuring van zijn vader. Diezelfde vader viel ooit ‘s avonds op de bank in slaap, waardoor Peter op negenjarige leeftijd The Shining al te zien kreeg. Sindsdien is zijn filmsmaak, naar eigen zeggen, sterk verbeterd.
Om met de deur in huis te vallen: 2011 is een goed filmjaar gebleken. Kijkend naar de vele eindejaarslijstjes met de beste films van 2011, kun je bijna niets anders concluderen. Persoonlijke favorieten van mij zijn Drive, The Tree of Life, We Need To Talk About Kevin, Tyrannosaur, Carnage, Midnight in Paris en Melancholia. Alleen bij die titels al verbleekt het jaar daarvoor, die op enkele uitschieters na toch wat teleurstellend was. Natuurlijk kwamen er in 2011 ook wat drollen bovendrijven, waaronder Bad Teacher, Season of the Witch, Hall Pass en Transformers: Dark of the Moon, maar over het algemeen viel er weinig te klagen. Geinig feitje is dat er in Nederland in 2011 wéér meer bezoekers naar de bioscoop trokken dan 2010, maar dat voor de VS 2011 juist het slechtste filmjaar in zestien jaar bleek. Wellicht komt dit door de recessie of misschien is het bioscooppubliek daar de stroom aan 3D-films en sequels wel gewoon zat? Wat de reden ook was, de hoop is gevestigd op het nieuwe filmjaar. En dat belooft nu al veel goeds.

2012. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Hier bij MovieSense, sorry, MovieScene (het is nog even wennen), beginnen we al goed met een naamsverandering en een geheel nieuwe site (hoe vinden jullie hem?). Zo gaan we jullie nog beter berichten over het laatste filmnieuws en bespreken we nog meer films. Tot zover het promopraatje, want we hebben een aantal films om naar uit te kijken.

Op de valreep van 2011 werden we plotseling getrakteerd op een moddervette trailer van de sci-fi Prometheus. Oorspronkelijk aangekondigd als een prequel op klassieker ALIEN, maar inmiddels omgedoopt tot een opzichzelfstaande film. Merken we dat? Nee, niet echt. Had een titel als “Alien: Awakening”  erop geplakt en ik had het geloofd. Erg is het niet, want wat ziet het er geweldig uit. Prometheus schopt het daarmee tot een titel om al enorm naar uit te kijken, maar daar blijft het niet bij. Het is namelijk goed mogelijk dat er dit jaar maar één film is waar jij nu naar uitkijkt en dat is The Dark Knight Rises. Na het overweldigende succes van The Dark Knight zit menig filmkijker hierop te wachten (Bane!), maar dat zou hoogst onterecht zijn voor andere toppers in spé. Zo kunnen The Lord of the Rings-fans zich dit jaar verheugen op The Hobbit: An Unexpected Journey, superheldfanaten op The Amazing Spider-Man, actieliefhebbers op de nieuwe James Bond genaamd Skyfall en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ga ik ook doen, want wat dacht je van Men in Black III, Pixar's Brave, Quentin Tarantino's Django Unchained, Tim Burtons Frankenweenie, The Dictator (uit de koker van Sacha Baron Cohen), het zombie epos World War Z en Finchers The Girl With The Dragon Tattoo. Ook arthouse liefhebbers komen aan hun trekken met films als Amour van Michael Haneke, Shame van Steve McQueen en Nero Fiddled van Woody Allen. Bovendien start eind deze maand het International Film Festival Rotterdam weer, waar het publiek zich al helemaal kan vergapen aan de meest mooie en bizarre films. Zo begint dit jaar in ieder geval goed.

Ja, ik ben positief gestemd over aankomend filmjaar. Met een aantal van de titels die hierboven genoemd zijn ben ik erg in mijn nopjes en ik kan dan ook niet wachten om ze in de bioscoop te zien. Heb ik nou nog een aantal titels gemist waar jij dit jaar naar uitkijkt of heb jij het afgelopen jaar een film gezien die iedereen gezien moet hebben? Schroom dan niet om je mening hieronder te laten horen. Rest mij jullie nog een gelukkig Nieuwjaar te wensen en dat we weer veel mooie, spannende en betoverende films mogen zien.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap