Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Columns
Peter: The Avengers 2 – wat doen we ermee?

Peter: The Avengers 2 – wat doen we ermee?

Na het succes van The Avengers is een sequel praktisch een feit. Maar waar moet het over gaan?!

Peter KoelewijnPeter Koelewijn heeft twee grote entertainmentpassies: games en films. Van welke hij meer houdt, weet hij zelf niet eens. Zijn passie weerhoudt hem er niet van het filmmedium in zijn columns af en toe een opvoedkundige tik te geven.
Voor veel comicfans heeft The Avengers alle verwachtingen waargemaakt en dat werd onlangs beloond met een nieuw wereldwijd box office record. Maar zelfs zonder financiële goedkeuring van het filmpubliek, hintte Marvel al naar wat komen gaat tijdens de credits.
 
Een spoilerwaarschuwing voor eenieder die The Avengers nog niet gezien heeft. Maar serieus, waarom heb je hem nog niet gezien?
 
Oké, dus het is al zo goed als zeker dat Thanos de volgende grote slechterik van het Marvel filmuniversum gaat worden. Z’n lelijke harses is te zien na het rollen van de eerste aftiteling, wanneer hij te horen krijgt dat zijn leger in New York vernietigd is door The Avengers. Hij trekt een smerige grijns wat aangeeft dat ie het eerder amusant vindt dat hij eindelijk weer eens een uitdagende klus op z’n bord krijgt. Een typisch arrogante, buitenaardse veroveraar, maar sommige clichés blijven welkom in films. Zeker als je ze vermengt met het karakterpalet dat regisseur Joss Whedon samenstelde in The Avengers.
 
De komst van Thanos verklapt nog meer informatie over The Avengers 2 en waarschijnlijk ook in welke richting Iron Man 3, Thor 2, Captain America 2 en misschien zelfs een nieuwe The Hulk opgaan. Thanos loopt al een paar decennia mee in de comicwereld en staat zelfs in vergelijking met andere series bekend als een zwaargewicht. Qua omvang doet ie niet onder voor The Hulk, maar dan met aanzienlijk meer intelligentie. Zoals met vrijwel alle comicpersonages zijn er meerdere versies van hem bedacht, maar de meesten zijn praktisch onsterfelijk.



In de comics was Thanos, net als Loki, ook een slechterik waar The Avengers tegen moesten vechten. De bekendste serie gaat over een artefact waarbij de energiekubus, de Tesseract, verbleekt: de Infinity Gauntlet. Vermoedelijk verandert Marvel deze naam nog naar iets minder goofy (de Tesseract heet in de comics tenslotte ook Cosmic Cube) maar qua kracht is het wapen zeker een film waard. Sterker nog, het zou me niet verbazen als er meerdere films over worden gemaakt. In de gauntlet passen namelijk zes edelstenen die elk goddelijke krachten bezit, zoals tijdreizen. Wikipedia heeft een handig tabelletje van alle krachten, waarvan sommigen wel heel erg fantastisch klinken.
 
Net als het getease voor The Avengers, denk ik dat Marvel de komende jaren flink zal hinten naar het bestaan van deze edelstenen. Wellicht dat ze zelfs de spil worden van de volgende Iron Man of Thor. Een filmreplica van de Infinity Gauntlet werd al eens tentoongesteld tijdens de Comic-Con van 2010. Dat is eigenlijk al bevestiging genoeg.
 
Of in andere woorden, het worden een paar fantastische jaren voor fans van comic(film)s!
 

Tags: The Avengers

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk