Bezoek ook eens Ze.nl
 • Specials » Artikelen
Nieuwe Amerikaanse tv series 2013 / 2014

Nieuwe Amerikaanse tv series 2013 / 2014

MovieScene geeft een overzicht van alle nieuwe Amerikaanse tv-series en de absolute aanraders.

Alle nieuwe komedieseries bespreken we in dit artikel.

Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC) [AANRADER]
Door: Joss Whedon (The Avengers), Jed Whedon (Dollhouse), Maurissa Tancharoen (Dollhouse).
Met: Clark Gregg (The Avengers), Ming-Na (ER), Elizabeth Henstridge (Hollyoaks), Iain De Caestecker (Coronation Street), Brett Dalton (Killing Lincoln), Chloe Bennet (Nashville).
Agents of S.H.I.E.L.D handelt over een team van S.H.I.E.L.D. agenten, ieder met een eigen specifieke expertise, dat onder leiding van Agent Coulson (Clark Gregg, ook al te zien in The Avengers) te maken krijgt met zowel conventionele dreigingen als bovenmenselijke zaken die een potentieel gevaar vormen voor de wereldvrede.
Door fans wordt er gehoopt op gastoptredens van S.H.I.E.L.D.-baas Nick Fury (Samuel L. Jackson) en superhelden als Iron Man, Captain America, The Hulk, Thor en Black Widow. Cobie Smulders (agent Maria Hill uit The Avengers) sluit een gastoptreden niet uit.
Te zien: 24 september 2013.
Bekijk de trailer.

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

Believe (NBC) [AANRADER]
Door: Uitvoerend producenten Alfonso Cuarón (Children of Men), J.J. Abrams (Lost, Fringe, Mission: Impossible III) en Bryan Burk (Fringe, Lost). Cuarón zal de eerste aflevering schrijven en regisseren.
Met: Kyle MacLachlan (Blue Velvet), Jamie Chung (Sucker Punch), Jake McLaughlin (Savages), Delroy Lindo (The Chicago Code), Sienna Guillory (Resident Evil: Afterlife)
Verhaal: Een jong meisje die beschikt over krachten als levitatie en telekinese wordt opgejaagd door mensen die haar krachten voor hun persoonlijke gewin willen gebruiken. Een uit de gevangenis ontsnapte man is belast met de taak om haar te beschermen tegen de kwade elementen.
Te zien: januari 2014.

Believe

Sleepy Hollow (FOX)
Door: Alex Kurtzman en Bob Orci (Star Trek). Regie door Len Wiseman (Underworld).
Met: Tom Mison (Parade’s End), Nicole Beharie (The Good Wife), John Cho (Harold & Kumar Go to White Castle).
Verhaal: Een moderne hervertelling van Sleepy Hollow, gebaseerd op het boek van Washington Irving. Ichabod Crane (Tom Mison) wordt uit het verleden getrokken en gehaald naar de moderne wereld. Hier ontdekt hij dat de wereld op de rand van de afgrond staat en dat hij de laatste hoop van de mensheid is. Dit dwingt hem om samen met een hedendaagse politieagent (Nicole Beharie) een oud mysterie te ontrafelen.
Te zien: 16 september 2013.
Bekijk de trailer.

Sleepy Hollow

Rake (FOX)
Door: Peter Duncan (bedenker van de Austalische Rake), Peter Tolan (Rescue Me), Greg Kinnear. De regie van de eerste aflevering wordt gedaan door Sam Raimi (Evil Dead, Spider-Man).
Met: Greg Kinnear (Little Miss Sunshine), Miranda Otto (Lord of the Rings), Necar Zadegan (Emily Owens, M.D.).
Verhaal: Remake van de gelijknamige Australische serie. Rake draait om Keegan Deane, een briljante maar zelfdestructieve strafrechtadvocaat. Zijn persoonlijke leven komt vaak in de knoop met zijn werk. Hij pakt zaken aan die niemand anders wil en wordt geregeerd door een vastberaden optimisme en geloof in rechtvaardigheid.
Te zien: Januari 2014.
Bekijk de trailer.

Rake

Almost Human (FOX) [AANRADER]
Door: J.H. Wyman (Fringe), J.J. Abrams (Lost, Fringe, Mission: Impossible III), Bryan Burk (Fringe, Lost). Brad Anderson (The Machinist) zal de regie doen van de eerste aflevering.
Met: Karl Urban (Star Trek), Michael Ealy (Seven Pounds), Lili Taylor (Six Feet Under), Minka Kelly (Charlie's Angels), Mackenzie Crook (Pirates of the Caribbean).
Verhaal: Almost Human is een politiedrama vol met actie dat zich 35 jaar in de toekomst afspeelt. Hier worden politieagenten voorzien van hoogontwikkelde mensachtige androïds als partner om samen de misdaad te bestrijden. Een onwaarschijnlijke vriendschap wordt gesloten tussen een agent met een afkeer van robots en een robot die beschikt over onverwachte emotionele reacties. De serie wordt vergeleken met de film RoboCop.
Te zien: 4 november 2013.
Bekijk de trailer.

Almost Human
 
Crisis (NBC)
Door: Rand Ravich (Life, The Astronauts Wife), Far Shariat (Life, I Love You Phillip Morris). De eerste aflevering wordt geregisserd door Phillip Noyce, bekend van Salt, The Bone Collector en Patriot Games.
Met: Gillian Anderson (The X-Files), Dermot Mulroney (Zodiac), Rachael Taylor (666 Park Avenue).
Verhaal: Het is excursiedag voor de leerlingen van Ballard High, een school die de kinderen van de elite opleidt, waaronder kinderen van de belangrijkste zakenmannen, internationale diplomaten, politieke leiders en zelfs de zoon van de president. De bus met kinderen wordt ontvoerd waardoor een nationale crisis ontstaat. Hoe ver zou je gaan om je kind terug te krijgen? Uiteindelijk staan niet alleen de levens van de kinderen op het spel, maar de hele natie.
Te zien: januari 2014.

Crisis

Betrayal (ABC)
Door: David Zabel (ER). De regie van de eerst aflevering wordt gedaan door Patty Jenkins (Monster).
Met: James Cromwell (The Green Mile), Henry Thomas (E.T.), Hannah Ware (Boss), Stuart Townsend (Night Stalker), Chris Johnson (The Vampire Diaries).
Verhaal: Amerikaanse remake van de Nederlandse serie Overspel. Een mooie maar ongelukkig getrouwde fotografe begint een affaire met een advocaat van een machtige familie. Als blijkt dat hij een moordverdachte verdedigt die wordt vervolgd door haar echtgenoot geeft dit catastrofale resultaten voor alle betrokkenen. Hannah Ware speelt de rol van Sylvia Hoeks. We verwachten dat de serie net zoals de Amerikaanse remake van Penoza niet goed ontvangen zal worden.
Te zien: 29 september 2013.
Bekijk de trailer.

Betrayal

Intelligence (CBS)
Door: Michael Seitzman, David Semel (American Horror Story).
Met: Josh Holloway (Lost), Marg Helgenberger (CSI), Meghan Ory (Once Upon a Time).
Verhaal: De serie gaat over de US Cyber Command en richt zich op een eenheid die draait om een agent met een speciale gift. Hij heeft een microchip geïmplanteerd in zijn hersenen die hem in staat stelt om toegang te krijgen tot het gehele elektromagnetische spectrum.
Te zien: 24 februari 2014.
Bekijk de trailer.

Intelligence

Mind Games (ABC)
Door: Kyle Killen (Awake, The Beaver).
Met: Christian Slater (Robin Hood: Prince of Thieves), Steve Zahn (Sahara), Megalyn Echikunwoke (The 4400).
Verhaal: Twee broers, een genie in menselijke psychologie en een gladde ex-gevangene, staan aan het hoofd van een bedrijf ontworpen om problemen op te lossen door middel van een combinatie van wetenschap, menselijke motivatie en manipulatie.
Te zien: Ergens in 2013 / 2014.
Bekijk de trailer.

Mind Games

The Tomorrow People (The CW)
Door: Phil Klemmer (Chuck), Greg Berlanti (Arrow).
Met: Robbie Amell (1600 Penn), Peyton List (Mad Men), Mark Pellegrino (Lost).
Verhaal: The Tomorrow People is gebaseerd op de gelijknamige serie uit de jaren '70. In de nabije toekomst volgen we een aantal personen die op de volgende trede van de evolutionaire ladder zijn beland. Allen hebben speciale krachten, zoals teleportatie en telepathie. Met z'n allen werken ze samen om te vechten tegen het kwaad.
Te zien: 9 oktober 2013.Killer Women (ABC)
Door: Hannah Shakespeare (The Playboy Club), Ben Silverman, Sofia Vergara.
Met: Tricia Helfer (Battlestar Galactica), Marc Blucas (Necessary Roughness), Michael Trucco (Battlestar Galactica).
Verhaal: Gebaseerd op de Argentijnse serie Mujeres Asesinas. Centraal staat de enige vrouw in het team van politieagenten in Texas. De mooie dame met ballen weet hoe ze de waarheid boven tafel krijgt.
Te zien: Ergens in 2013 / 2014.
Bekijk de trailer.

Killer Women

Once Upon a Time in Wonderland (ABC)
Door: Eddy Kitsis (Once Upon a Time), Adam Horowitz (Once Upon a Time).
Met: Sophie Lowe (als Alice), Peter Gadiot, Michael Socha, Emma Rigby.
Verhaal: Een spin-off van Once Upon a Time rondom Alice en haar avonturen in Wonderland. De serie is bedoeld is een soort mini-serie met een beperkt aantal afleveringen.
Te zien: 10 oktober 2013.
Bekijk de trailer.

Once Upon a Time in Wonderland

Resurrection (ABC)
Door: Aaron Zelman (The Killing), JoAnn Alfano (30 Rock), Jon Liebman (Ringer).
Met: Omar Epps (House), Kurtwood Smith (That ’70s Show), Devin Kelley (Covert Affairs), Nicholas Gonzalez (Off the Map).
Verhaal: Een familie raakt verstrikt in in een wereldwijde gebeurtenis waarbij geliefden terug uit de dood komen, waarbij er niets met ze aan de hand lijkt. Lucille en Harold Hargrave vragen zich af of de terugkeer van hun achtjarige zoon een wonder of een dreigend teken van iets verschrikkelijks is.
Te zien: Ergens in 2013 / 2014.
Bekijk de trailer.

Resurrection

The Blacklist (NBC) [AANRADER]
Door: Jon Bokenkamp (Perfect Stranger), John Eisendrath (Alias).
Met: James Spader (The Office), Megan Boone (Law & Order: LA), Ryan Eggold (90210), Diego Klattenhoff (Homeland).
Verhaal: De meest gezochte crimineel (James Spader) ter wereld geeft zichzelf plotseling aan en is bereid de namen te geven van elke crimineel waarmee hij gewerkt heeft. Echter wil hij in ruil samenwerken met de nieuwe FBI agent Elizabeth Keen (Megan Boone), waarmee hij geen enkele connectie lijkt te hebben. De eerste beelden doen denken aan een kruising tussen 24 en The Silence of the Lambs.
Te zien: 23 september 2013.
Bekijk de trailer.

The Blacklist

Ironside (NBC)
Door: Michael Caleo (Sopranos, Rescue Me), Teri Weinberg.
Met: Blair Underwood (The Event), Brent Sexton (The Killing), Pablo Schreiber (Weeds).
Verhaal: Gebaseerd op het politiedrama uit de jaren '60 over een stoere, sexy rechercheur die in een rolstoel terecht is gekomen na een schietpartij. Maar zijn handicap beperkt hem nauwelijks en samen met zijn team lost hij de moeilijkste zaken van de stad op. Ondanks de agent in een rolstoel lijkt het een standaard politieserie te gaan worden.
Te zien: 2 oktober 2013
Bekijk de trailer.

Ironside

Gang Related (FOX)
Door: Scott Rosenbaum (The Shield) en Chris Morgan (Fast & Furious). Allen Hughes (The Book of Eli) zal de eerste aflevering regisseren.
Met: Terry O’Quinn (Lost), Ramon Rodriguez (Charlie’s Angels), Sung Kang (The Fast and the Furious), RZA (G.I. Joe: Retaliation).
Verhaal: De serie volgt een bendelid die geïnfiltreerd wordt in de San Francisco Police Department en die daar een hoge positie verwerft om uiteindelijk terecht te komen bij de Gang Task Force. Daar moet hij een balans vinden tussen zijn verplichtingen naar zijn bendeleden en zijn toenemende gevoel van loyaliteit naar zijn nieuwe politiefamilie.
Te zien: Begin 2014.
Bekijk de trailer.

Gang Related

The Originals (The CW)
Door: Julie Plec (The Vampire Diaries), Leslie Morgenstein (The Vampire Diaries).
Met: Danielle Campbell (Prison Break), Daniel Gillies (The Vampire Diaries), Claire Holt (The Vampire Diaries), Charles Michael Davis (The Vampire Diaries).
Verhaal: Een spin-off van de serie The Vampire Diaries, die draait om Klaus (Joseph Morgan) en eerste vampiersfamilie uit de serie. De twintigste aflevering uit het vierde seizoen ging al over deze familie en diende als test of er animo was voor een spin-off serie.
Te zien: 15 oktober 2013.

The Originals

Lucky 7 (ABC)
Door: Jason Richman (Bangkok Dangerous, Detroit 1-8-7), David Zabel (ER, Detroit 1-8-7).
Met: Matt Long (Ghostrider), Isiah Whitlock, Jr. (The Wire), Summer Bishil (Towelhead)
Verhaal: De serie gaat over zeven medewerkers van een tankstation in Queens wiens levens zijn veranderd op vele onverwachte manieren door het winnen van de jackpot in een loterij.
Te zien: 24 september 2013.
Bekijk de trailer.

Lucky 7

The Night Shift (NBC)
Door: Gabe Sachs en Jeff Judah (Diary of a Wimpy Kid). Pierre Morel (Taken) regisseert de pilot.
Met: Eoin Macken (Merlin), Brendan Fehr (Roswell), Jill Flint (The Good Wife).
Verhaal: Een groep artsen van een veldhospitaal gaat weer aan het werk op de nachtdienst in een ziekenhuis in San Antonio. Voorlopig klinkt dit als een standaard ziekenhuis serie.
Te zien: januari 2014.

The Night Shift

Dracula (NBC)
Door: Dan Knauf (Carnivàle), Cole Haddon en regie door Andy Goddard (Downton Abbey, Torchwood)
Met: Jonathan Rhys Meyers (Match Point, The Tudors), Jessica De Gouw (Arrow), Oliver Jackson-Cohen.
Verhaal: Gebaseerd op het verhaal van Bram Stoker. De serie speelt zich af in de 19e eeuw en de mysterieuze Dracula is aangekomen in Londen. Hier doet hij zich voor als ondernemer die de moderne wetenschap naar de Victoriaanse maatschappij wil brengen. Hij is vooral geïnteresseerd in de nieuwe technologie rondom elektriciteit die belooft om de nachten te verhelderen, ideaal voor iemand die de zon vermijdt. Maar hij heeft een andere reden voor zijn reizen: hij hoopt op wraak op degenen die hem vervloekt hebben met onsterfelijkheid eeuwen geleden. Alles lijkt volgens plan te gaan totdat hij verliefd wordt op een vrouw die een reïncarnatie lijkt te zijn van zijn overleden vrouw.
Te zien: 25 oktober 2013.
Bekijk de trailer.

Dracula

Crossbones (NBC) [AANRADER]
Door: Neil Cross (Luther en Spooks), Walter F. Parkes en Laurie MacDonald (Gladiator, Men in Black).
Met: John Malkovich (Burn After Reading, Being John Malkovich).
Verhaal: Een serie die ook in ons overzicht van vorig jaar te vinden was, maar is uitgesteld door zender NBC. Het is 1715 op het Bahamaanse eiland New Providence, de eerste functionerende democratie in Amerika, waar de duivelse piraat Edward Teach, alias Blackbeard (John Malkovich), regeert over een schurkenstaat van dieven, bandieten en verdorven zeilers. Tom Lowe wordt op een geheime missie gestuurd om Blackbeard te doden, maar hij komt erachter dat zijn missie niet meevalt.  Maar Lowe is niet de enige tegenstander van Blackbeard. Hij is een man met vele doortrapte rivalen.
Te zien: januari 2014.

Crossbones

Chicago PD (NBC)
Door: Dick Wolf (Law & Order), Matt Olmstead (Chicago Fire), Michael Brandt (Chicago Fire), Derek Haas (Chicago Fire).
Met: Jason Beghe (Chicago Fire), Jon Seda (Chicago Fire), Melissa Sagemiller (Law & Order: Special Victims Unit).
Verhaal: Spin-off van de vorig jaar gestarte serie Chicago Fire over de brandweermannen van de Chicago Fire Department. Deze nieuwe serie richt zich op de politiemannen van District 21 van de Chicago Police Department. We volgen zowel hun persoonlijke perikelen als hun levens op de werkvloer.
Te zien: Ergens in 2014.

Chicago PD

Hostages (CBS)
Door: Jerry Bruckheimer (CSI), Jeffrey Nachmanoff (Homeland).
Met: Dylan McDermott (American Horror Story), Toni Collette (The Sixth Sense), Tate Donovan (Argo).
Verhaal: Gebaseerd op de Israëlische serie over een gezin gevangen in het midden van een grote politieke samenzwering en een rechtvaardige FBI-agent wiens rol hierin als een grote verrassing zal komen.
Te zien: 23 september 2013.
Bekijk de trailer.

Hostages

The 100 (The CW)
Door: Jason Rothenberg, Kass Morgan, Bharat Nalluri (Spooks).
Met: Eliza Taylor (Neighbours), Kelly Hu (X2), Henry Ian Cusick (Lost).
Verhaal: 97 jaar nadat een nucleaire oorlog de aardse beschaving heeft uitgeroeid keert een ruimteschip terug naar aarde. Honderd jeugdige criminelen worden teruggezonden om te onderzoeken of er een herkolonisatie plaats kan vinden. The 100 is gebaseerd op de Alloy-boeken door Kass Morgan.
Te zien: Begin 2014.Reign (The CW)
Door: Laurie McCarthy (CSI: Miami), Stephanie Sengupta (Outlaw).
Met: Anna Popplewell (The Chronicles of Narnia), Adelaide Kane (Neighbours), Toby Regbo.
Verhaal: Reign vertelt het onbekende verhaal van Maria I van Schotland. Vanaf haar 15de jaar wordt ze naar Frankrijk gestuurd om te trouwen met Prins Francis. Hier betreedt ze de geheimen van het Franse hof en probeert ze te overleven tussen formidabele vijanden, donkere machten en een wereld van seksuele intriges.
Te zien: 10 oktober 2013.Star-Crossed (The CW)
Door: Meredith Averill (The Good Wife).
Met: Aimee Teegarden (Friday Night Lights), Matt Lanter (90210), Malese Jow (The Vampire Diaries).
Verhaal: Wanneer een buitenaardse jongen samen met acht lotgenoten integreren op een Amerikaanse highschool, zorgt een epische romance tussen hem en een menselijke meisje ervoor dat de vrede op aarde bedreigd wordt.
Te zien: Begin 2014.Reckless (CBS)
Door: Dana Stevens (City Of Angels). Regie door Catherine Hardwicke (Twilight).
Met: Cam Gigandet (Twilight), Anna Wood (Chronicle), Michael Gladis (Mad Men).
Verhaal: Juridisch drama wat zich afspeelt in Charleston, South Carolina, waar een knappe strafpleitster en een advocaat hun gevoelens voor elkaar proberen te verbergen terwijl ze werken aan een politie seksschandaal.
Te zien: Ergens in 2013 / 2014.

24: Live Another Day (FOX) [AANRADER]
Door: Howard Gordon (24, Homeland), Brian Grazer (24), Kiefer Sutherland (24, Touch).
Met: Kiefer Sutherland (24).
Verhaal: Eigenlijk niet nieuw, maar ook weer wel aangezien de serie 24 stopgezet was na het achtste seizoen. De plannen om een 24 bioscoopfilm te maken kwamen maar niet van de grond en nu is er gekozen voor een miniserie van 12 afleveringen. Opnieuw volgen we Jack Bauer gedurende 24 uur, maar aangezien er maar 12 afleveringen zijn worden er sprongen in de tijd gemaakt. De gebeurtenissen spelen zich enkele jaren na het laatste seizoen af. Andere acteurs dan Sutherland zijn nog niet bekend gemaakt.
Te zien: Zomer 2014.

24: Live Another Day

Alle nieuwe komedieseries bespreken we in dit artikel.

Naar welke series kijk je uit?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

  €23,99Once Upon A Time In The West op 4K Ultra HD en Blu-ray

 • Bob Marley - One Love op Blu-ray

  €15,99Bob Marley - One Love op Blu-ray

 • Ferrari op Blu-ray

  €13,99Ferrari op Blu-ray

 • Wonka op Blu-ray

  €25,99Wonka op Blu-ray

 • Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

  €25,99Aquaman and the Lost Kingdom op Blu-ray

 • The Great Escaper op Blu-ray

  €13,99The Great Escaper op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk