Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Nieuwe Amerikaanse tv series 2012/2013 - de drama's

Nieuwe Amerikaanse tv series 2012/2013 - de drama's

De grote Amerikaanse tv-zenders hebben laten weten welke nieuwe tv-series ze gaan uitzenden. MovieScene geeft een overzicht van alle nieuwe dramaseries en de absolute aanraders.

Ons overzicht van nieuwe komedieseries is hier te vinden.

Vegas (CBS) [AANRADER]
Vegas
Cast: Dennis Quaid (DragonHeart), Michael Chiklis (The Shield), Carrie-Anne Moss (The Matrix).
Bedacht door: Nicholas Pileggi, schrijver van de films Goodfellas en Casino.
Verhaal: Dennis Quaid is voor het eerst te zien in een tv-serie. Vegas is gebaseerd op het ware verhaal van Ralph Lamb, een rodeocowboy die sheriff werd in Las Vegas in de jaren 60. Lamb krijgt het al snel aan de stok met gangster Vincent Savino (Michael Chiklis). Savino ziet mogelijkheden in het snel groeiende Las Vegas die botsen met de wet. Dit loopt uit in een strijd rondom de controle in het voormalige woestijngebied.
Te zien: Vanaf 25 september 2012.
Trailer en behind the scenes

Arrow (The CW)
Arrow
Cast: Stephen Amell (Private Practice), Kathleen Gati (Meet the Fockers), Paul Blackthorne (The Dresden Files).
Verhaal: Superhelden blijven het goed doen en daarom komt zender The CW met een serie rondom Green Arrow. Stephen Amell vertolkt de stripheld in de serie die volgens Warner Bros. het gevoel moet hebben van de Jason Bourne-films. The CW richt zich op een jong publiek dus het is afwachten hoe serieus de toon van de serie gaat worden.
Te zien: Vanaf 10 oktober 2012.
Trailer

Do No Harm (NBC)
Do No Harm
Cast: Lauren Holly (Dumb & Dumber), Steven Pasquale (Rescue Me), Deanna Russo (Knight Rider).
Bedacht door: David Schulner, producent en schrijver van Desperate Housewives.
Verhaal: Een variant op het verhaal van Dr Jekyll and Mr Hyde. De neurochirurg Jason Cole worstelt met zijn gevaarlijke sociopathische alter-ego genaamd Ian Price. Cole wist zijn alter-ego te onderdrukken met sterk serum, maar het middel werkt niet meer en Ian Price komt weer naar boven om wraak te nemen op zijn onderdrukker. Ook Cole's vrienden, vriendin en patiënten moeten vrezen voor hun leven.
Te zien: Vanaf 31 januari 2013.
Videofragment

Last Resort (ABC) [AANRADER]
Last Resort
Cast: Robert Patrick (Terminator 2: Judgment Day), Andre Braugher (Glory), Scott Speedman (Underworld).
Bedacht door: Bedacht door Shawn Ryan (The Shield)
Verhaal: We volgen de bemanning van de Amerikaanse nucleaire duikboot USS Colorado SSBN 753 die op de vlucht is voor hun thuisland na het weigeren van een aanval op Pakistan. Ze proberen een nieuwe samenleving op te bouwen op het eiland Sainte Marina en hun onschuld te bewijzen zodat ze kunnen terugkeren naar huis.
Te zien: Vanaf 27 september 2012.
Trailer

666 Park Avenue (ABC)
666 park avenue
Cast: Terry O'Quinn (Lost), Dave Annable (Brothers & Sisters), Vanessa Williams (Ugly Betty).
Bedacht door: David Wilcox, schrijver en producent van Fringe en Law & Order.
Verhaal: Gebaseerd op de boeken van Gabrielle Pierce over een stel die er achter komt dat hun appartementencomplex in New York en de bewoners bezeten zijn door een mysterieuze demonische kracht.
Te zien: Vanaf 30 september 2012.
Trailer

Chicago Fire (NBC)
Chicago Fire
Cast: Taylor Kinney (The Vampire Diaries), Jesse Spencer (House M.D.), Lauren German (Hawaii Five-0).
Bedacht door: Derek Haas en Michael Brandt , schrijvers van 2 Fast 2 Furious, 3:10 to Yuma en Wanted.
Verhaal: Actieserie over de brandweermannen van de Chicago Fire Department. Ondanks de meningsverschillen gaan ze door het vuur voor elkaar.
Te zien: Vanaf 10 oktober 2012.
Trailer

Revolution (NBC) [AANRADER]
Revolution
Cast: Billy Burke (Twilight), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Tracy Spiridakos (Being Human).
Bedacht door: J.J. Abrams (Lost), Eric Kripke (Supernatural).
Verhaal: Onze maatschappij is tegenwoordig afhankelijk van elektriciteit. Wat zou er gebeuren als alle elektriciteit uitvalt? De wereld zou een stap terug doen naar de donkere middeleeuwen. Vliegtuigen vallen uit de lucht, ziekenhuizen sluiten en communicatie is onmogelijk. Na de uitval maakt de serie een sprong van 15 jaar. Families wonen in kleine dorpjes en als de zon ondergaat worden de lantaarns en kaarsen aangestoken. Het leven lijkt trager en aangenamer. Maar het gevaar ligt op de loer. Het leven van een jonge vrouw wordt drastisch veranderd wanneer een plaatselijke militie haar vader dood, die op mysterieuze wijze - en buiten haar medeweten iets te maken had met de black-out. De dood van haar vader stuurt haar op een reis op zoek naar antwoorden over het verleden en rondom de stroomuitval.
Te zien: Vanaf 17 september 2012.
Trailer

Elementary (CBS)
Elementary
Cast: Jonny Lee Miller (Eli Stone), Lucy Liu (Charlie's Angels), Aidan Quinn.
Verhaal: CBS benaderde de BBC voor een remake van hun populaire serie Sherlock. Toen dit niet door ging bedachten ze hun eigen serie rondom Sherlock welk zich ook afspeelt in de huidige moderne tijd. Londen werd echter verruilt voor New York. Jonny Lee Miller speelt de hoofdrol van Holmes en zijn partner Watson wordt gespeeld door Lucy Liu, een vrouwelijke Watson dus. Samen vormen ze een sterk team waarbij ze de politie van NY assisteren om de meest onmogelijke misdaadzaken op te lossen.
Te zien: Vanaf 27 september 2012.
Trailer en behind the scenes

Made in Jersey (CBS)
Made in Jersey
Cast: Janet Montgomery (Entourage), Kyle MacLachlan (Blue Velvet), Stephanie March (Law & Order: Special Victims Unit).
Verhaal: Martina Garretti is opgegroeid in de straten van Jersey en heeft zich opgewerkt tot advocaat. Wanneer ze een baan krijgt bij een chique advocatenkantoor in Manhattan botst haar werkwijze regelmatig met haar collega's. Ze verdedigd haar clienten op haar eigen unieke manier en Jersey-houding.
Te zien: Vanaf 28 september 2012.
Trailer en behind the scenes

The Following (FOX) [AANRADER]
The Following
Cast: Kevin Bacon (Mystic River), Maggie Grace (Lost,) James Purefoy (Rome).
Bedacht door: Kevin Williamson, schrijver van Scream, The Vampire Diaries en Dawson's Creek.
Verhaal: Ondanks dat de bedenker van The Following veel heeft gemaakt gericht op tieners, wil hij zich met deze serie  zich op een ouder publiek richten. Het verhaal draait om een gepensioneerde FBI agent (Bacon) die weer aan de slag moet als een voor hem bekende seriemoordenaar ontsnapt.
Te zien: Vanaf 10 september 2012.
Trailer

The Mob Doctor (FOX)
The Mob Doctor
Cast: Jordana Spiro (Harry's Law), Zach Gilford (Friday Night Lights), William Forsythe (Once Upon a Time in America).
Bedacht door: Josh Berman, schrijver en producent van Bones en CSI: Crime Scene Investigation en Rob Wright, producent en schrijver van Charmed en Walker, Texas Ranger.
Verhaal: Een jonge thoraxchirurg komt in de schuld bij de maffia van Zuid-Chicago en wordt gedwongen om te fungeren als een arts voor de maffia, terwijl ze ook haar handen vol heeft aan haar full-time baan bij het meest prominente ziekenhuis van Chicago.
Te zien: Vanaf 17 september 2012.
Trailer

The Carrie Diaries (The CW)
 The Carrie Diaries
Cast: AnnaSophia Robb (Charlie and the Chocolate Factory), Freema Agyeman (Doctor Who), Chloe Bridges (90210).
Bedacht door: Gebaseerd op de boeken van Candace Bushnell en uitgewerkt voor tv door Josh Schwartz, bekend van Gossip Girl en Chuck en Stephanie Savage (Gossip Girl).
Verhaal: Een Sex and the City prequel rondom de jonge Carrie. De serie speelt zich af in 1980 en draait om de eerste liefde van de 16-jarige Carrie. Het betreft geen jongen, maar het is Manhattan. De serie draait om onderwerpen als liefde, vriendschap en familie en beantwoord vragen als: waarom begon Carrie met schrijven en waardoor werd ze verliefd op New York?
Te zien:  Vanaf 14 januari 2013.
Nog geen trailer

Infamous (NBC)
Infamous
Cast: Victor Garber (Alias), Meagan Good (Stomp the Yard), Tate Donovan (Shooter).
Verhaal: Wanneer de rijke en beruchte party girl Vivian Bowers dood wordt aangetroffen door een overdosis, is niemand echt verbaasd. FBI-agent Will Moreno denkt dat het om een moord gaat en hij zet Joanna Locasto als undercover rechercheur op de zaak. Joanna was vroeger een goede vriendin van Vivian en niemand verdenkt haar dan ook als ze weer contact opneemt met de familie. Al snel komt Joanna achter duistere geheimen rondom Vivian.
Te zien: Vanaf 7 januari 2013.
Trailer

Hannibal (NBC)
Hannibal
Cast: Hugh Dancy (The Big C), de andere acteurs zijn nog niet bekend gemaakt.
Bedacht door: Bryan Fuller, de man achter Pushing Daisies en Heroes.
Verhaal: Hannibal Lecter is een psychopathische seriemoordenaar uit de boeken van Thomas Harris. Hannibal dook in 1986 voor het eerst op in de film Manhunter. In 1991 werd de antagonist wereldberoemd door Anthony Hopkins' vertolking in The Silence Of The Lambs. Hopkins won een Oscar voor zijn rol en speelde het personage nadien nog in Hannibal en Red Dragon. In 2007 verscheen de prequel Hannibal Rising. Voor de serie Hannibal gaan de makers terug naar het begin en zal de relatie tussen FBI agent Will Graham en Hannibal Lecter centraal staan.
Te zien: Vanaf 4 april 2013.
Nog geen trailer

Saving Hope (NBC)
Saving Hope
Cast: Daniel Gillies (The Vampire Diaries), Erica Durance (Smallville), Benjamin Ayres (The Vampire Diaries).
Verhaal: Een bovennatuurlijk medisch drama uit Canada. Na een auto-ongeluk raakt chirurg Charlie Harris in een coma. Hij komt erachter dat hij als geest kan rondzwerven in het ziekenhuis. Zijn verloofde en collega proberen ondertussen zijn leven te redden en die van andere patiënten.
Te zien: Vanaf 7 juni 2012.
Trailer

Crossbones (NBC)
Crossbones
Cast: Nog onbekend.
Bedacht door: Neil Cross, schrijver van de serie Luther en Spooks.
Verhaal: Gebaseerd op Colin Woodard' boek The Republic of Pirates, dat zich afspeelt in de Gouden Eeuw van de piraten en gaat over de avonturen van de legendarische piraat Blackbeard. De serie zal zich afspelen in 1715 waarbij piraat Edward Teach (Blackbeard) de leider is van een groep dieven en misdadigers. Tom Lowe, wordt op een geheime missie gestuurd om Blackbeard te doden, maar hij komt erachter dat zijn missie niet meevalt en hij krijgt respect voor de piratenleider.
Te zien: Vanaf maart 2013.
Nog geen trailer

Beauty and the Beast (The CW)
 Beauty and the Beast
Cast: Kristin Kreuk (Smallville), Brian White (The Shield), Nicole Gale Anderson.
Verhaal: Beauty and The Beast is losjes gebaseerd op de serie uit 1987 met Linda Hamilton en Ron Perlman in de hoofdrollen. De serie behandelt de relatie tussen Catharine Chandler (Kreuk) en het beest Vincent (Ryan), die niet altijd als beest zal verschijnen. Het beest zal zich ontfermen over haar in dit moderne liefdesverhaal met een bovennatuurlijke twist.
Te zien: Vanaf 11 oktober 2012.
Trailer

Red Widow (ABC)
 Red Widow
Cast: Radha Mitchell (Pitch Black), Anson Mount (Hell On Wheels), Lee Tergesen (Oz).
Bedacht door: De remake staat onder leiding van Melissa Rosenberg, schrijfster van Dexter en The Twilight-films.
Verhaal: Amerikaanse remake van de KRO-serie Penoza. Red Widow vertelt het verhaal van de weduwe van een vermoorde drugsbaron, die na zijn dood het besluit neemt om in zijn voetsporen te treden en zo haar gezin te beschermen.
Te zien: Ergens in 2013.
Trailer

The Selection (The CW)
The Selection
Cast: Aimee Teegarden (Friday Night Lights), William Moseley (The Chronicles of Narnia-films), Leonor Varela (Human Target).
Verhaal: Gebaseerd op de aankomende boekenreeks van Kiera Cass. De serie speelt zich 300 jaar in de toekomst af, waarbij een meisje gekozen wordt door een loterij om mee te doen aan een wedstrijd waarin bepaald wordt wie de koningin moet worden van de natie die volop in een oorlog zit. De tv-serie wordt veelal vergeleken met The Hunger Games.
Te zien: Ergens in 2013.
Nog geen trailer

Mistresses (ABC)
Mistresses
Cast: Alyssa Milano (Charmed), Yunjin Kim (Lost), Rochelle Aytes (Desperate Housewives).
Bedacht door: K.J. Steinberg, schrijfster en producent van Gossip Girl.
Verhaal: Een drama over vier vrouwen en hun liefdes- en seksleven, geheimen, leugens en vooral vriendschap.
Te zien: In de zomer van 2013. Gebaseerd op de gelijknamige Britse serie. Oorspronkelijk zou de serie in 2009 een Canadese remake krijgen door Holly Marie Combs (Charmed), maar deze kwam niet van de grond.
Trailer

Shelter (The CW)
Shelter
Cast: Scott Eastwood (Gran Torino), Malese Jow (The Vampire Diaries), Trent Ford (The Vampire Diaries).
Bedenker: Mark Schwahn, schrijver en producent van One Tree Hill. J.J. Abram is uitvoerend producent.
Verhaal: In een historisch hotel in New England volgen we de levens van de medewerkers die tevens aan de wensen van de gasten moeten voldoen.
Te zien: Ergens in 2013.
Nog geen trailer

Nashville (ABC)
Nashville
Cast: Hayden Panettiere (Heroes), Connie Britton (American Horror Story), Eric Close.
Bedacht door: Callie Khouri, regisseur van Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood en producent en schrijver van Thelma & Louise.
Verhaal: Muzikaal drama over de legendarische country zangeres Rayna James (Britton). Doordat ze in de vergetelheid raakt, laten haar producenten Rayna toeren met de jonge en sexy nieuwkomer Juliette Barnes (Panettiere). In plaats van samen te werken, streven ze hun eigen doelen na. Juliette wil de plek van Rayna innemen en Rayna denkt een comeback te kunnen maken.
Te zien: Vanaf herfst 2012.
Trailer

Cult (The CW)
Cult
Cast: Robert Knepper (Prison Break), Matthew Davis (The Vampire Diaries), Jessica Lucas (90210)
Verhaal: Een medewerkster van het tv-programma Cult doet samen met een blogger onderzoek naar een aantal moorden die gebaseerd lijken op de tv-serie. Het blijkt dat fanatieke fans wel heel erg fanatiek zijn.
Te zien: Ergens in 2013.
Trailer

Emily Owens, M.D. (The CW)
Emily Owens, M.D.
Cast: Justin Hartley (Smallville), Mamie Gummer (The Ward), Michael Rady (The Mentalist).
Bedacht door: Jennie Snyder, producent en schrijvster van Gilmore Girls en 90210.
Verhaal: Eerst bekend onder de naam First Cut. Het betreft een jonge versie van Grey's Anatomy, met een vrouwelijke dokter in de hoofdrol. Ze hoopt als dokter van haar nerd-imago af te komen, maar het blijkt dat het ziekenhuis niet zoveel verschilt van haar high school.
Te zien: Vanaf herfst 2012.
Trailer

Zero Hour (ABC) [AANRADER]
 Zero Hour
Cast: Michael Nyqvist (Millennium: Mannen die vrouwen haten), Anthony Edwards (ER), Addison Timlin.
Bedacht door: Paul T. Scheuring (Prison Break).
Verhaal: Een man die 20 jaar hoofdredacteur was van een sceptisch blad, stuit op het grootste complot aller tijden. De regie van de pilot wordt gedaan door Pierre Morel, bekend van de film Taken.
Te zien: Ergens in 2013.
Trailer

The Newsroom (HBO) [AANRADER]
The Newsroom
Cast: Jeff Daniels (Dumb & Dumber), Emily Mortimer (Shutter Island), Dev Patel (Slumdog Millionaire).
Bedacht door: Aaron Sorkin, schrijver van Moneyball, The Social Network en A Few Good Men.
Verhaal: Will McAvoy (Jeff Daniels) is een geliefd nieuwsanker. Hij presenteert al jaren het programma News Night en wordt gelauwerd om zijn objectieve werkwijze. Maar tijdens een bezoek aan een universiteit loopt het fout. Plots komt Will openlijk uit voor zijn politieke overtuiging. Hij deelt zijn mening met de wereld en zet zo zijn reputatie en die van News Night op het spel. De serie wordt vergeleken met de filmklassieker Network uit 1976.
Te zien: 24 juni 2012
Trailer

Bekijk in ons andere artikel welke nieuwe komedieseries er aan gaan komen.

Naar welke nieuwe series kijk jij uit?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...