Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Nurse 3D - recensie

Nurse 3D - recensie

Een B-film van de onderste plank.
 
Zo nu en dan komt er een B-film om de hoek kijken die een avondje vol simpel vermaak moet bieden, maar met Nurse 3-D blijft dit behoorlijk achtergesteld. De makers moeten geen intenties hebben gehad om een goede film te maken en al hun energie richt zich op het exploiteren van geweld, seks, naaktheid, angst en brute moorden die in hun perversiteit enigszins het lachen waard zijn. Helaas beschikt Douglas Aarniokoski - de regisseur en schrijver van Nurse - niet over genoeg verbeeldingskracht om met deze creatieve vrijheid om te gaan.
 


Dame in de dop
De eerste fout van de film valt al snel op zodra je het hoofd van Paz de la Huerta (Boardwalk Empire) op het scherm ziet die de bloeddorstige sexy titelrol moet voorstellen. Paz speelt een verpleegkundige genaamd Abby die er een eigenaardige hobby in de kleine uurtjes op nahoudt. 's Avonds verkleedt zij zich als slet -zo noemt ze zich - om overspelige mannen op te pikken en te vermoorden, maar zodra zij kennismaakt met de nieuwe verpleegkundige Danni (Katrina Bowden) raakt ze geobsedeerd. Paz zet Abby neer als een uiterst schrijnende persiflage van het karakter Annie Wilkes uit Misery of een ander karakter die je het stuipen op je lijf jaagt, waarbij ze duidelijk het idee heeft dat ze angstaanjagend overkomt. Alleen zorgt ze nooit voor overtuigende horror als koelbloedige dame in de dop en is het enkel haar sexy lichaam nog die zich op het witte doek weet te bewijzen.  
 
Eendimensionaal
Nurse 3D wordt verteld vanuit het perspectief van Abby, maar schakelt veelvoudig over naar de veel lekkerdere Danni. Een gegeven waar je niet zo snel tegen zou moeten protesteren wanneer er gewoonweg niks beters in de buurt is, maar het zorgt ook voor een vreemde kijkervaring doordat je niet meer weet voor wie je precies moet juichen. Dit is samen met de humor een groot gemis in de film, waardoor het lijkt dat Douglas Aarniokoski het maken van Nurse veel te serieus nam. Nu voelt het aan als een zelfingenomen prutswerk die het zo-slecht-dat-het-goed-is concept totaal niet begrijpt. Zo gaat Danni op zoek naar de herkomst van Abby, wat totaal verwaarloosbaar is voor een karakter die overduidelijk eendimensionaal moet blijven. Moet het publiek zich echt verdiepen in de reden van haar brute moorden?
 


Tamme exploitatie
Nurse 3-D blijft in het exploitatiegenre relatief binnen de lijntjes, terwijl het genre gekenmerkt wordt door de pogingen om buiten de grenzen te treden. Je krijgt richting het einde nog te maken met excessief geweld, maar het is niet de bevredigende spanning of exploitatie waar je de hele film op hoopt. Het slot is namelijk één grote warboel aan moorden die allesbehalve origineel aanvoelt en de psychopathische moraal van Abby om alleen overspelende mannen te vermoorden, is ook ineens van de baan. Ergens zit er in Nurse 3D een goed idee, alleen is de uitwerking zonder enige scherpzinnigheid die bijvoorbeeld in Piranha 3D of Final Destination 5 wel zorgde voor simpel maar prima tijdverdrijf.
 
Conclusie
Douglas raakt misschien zijn doelwitten niet, maar een select groepje mensen zal zich misschien nog vermaakt voelen met de laagdrempelige 3D effecten, gore en de soundtrack. Een paar grappige momenten - oprecht bedoeld of niet - helpen een handje, maar de som van alles maakt de film zwaar onder de maat. 

Regisseur:

Douglas Aarniokoski

Cast:

Paz de la Huerta

Genre:

Horror

Releasedatum:

27 februari 2014

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(2 stemmen)
 • Speelduur:

  84 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...