Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Interviews
Fast & Furious 5 interview: Justin Lin (regisseur)

Fast & Furious 5 interview: Justin Lin (regisseur)

Regisseur Justin Lin: ‘De piloot zei: 'No way, you’ll be shot."'

Op 5 mei komt Fast & Furious 5 in de bioscopen. Voor regisseur Justin Lin is het de derde in de reeks. MovieSense sprak in een koel kamertje in het Amstel Hotel met hem over de productie, de locaties en nieuwkomer Dwayne Johnson.

Waarom voelt het publiek zich aangetrokken tot de Fast & Furious-franchise?
Het is het onderliggende idee van familie zijn, dat de mensen doet terugkomen. Iedereen wil deel van een groep zijn, iedereen heeft dat gevoel en dat is wat ik in de films wil laten terugkomen. In de reeks wil ik ervoor zorgen dat de complexe personages zich ontwikkelen. Voor dit deel houdt het in dat de karakters op zoek zijn naar vrijheid, naar de mogelijkheid om zich aan niets en niemand te binden dan aan elkaar.

Wat houdt het in voor het volgende deel?
Ik heb een heel duidelijk idee over hoe deel zes eruit gaat zien. Ik zeg daar nog niets over, maar na elk deel evalueren we de film en vogelen we uit hoe we de familie in vernieuwende situaties kunnen laten verkeren.

Je gaat Fast & Furious 6 dus regisseren?
Ik nog niet weet of ik de volgende film wil gaan regisseren. Dat hangt af van verschillende factoren: ik vind het een uitdaging om het niveau van de vorige films te overstijgen, maar ik weet niet of ik die uitdaging kan en wil aangaan. Ik kom uit een indie-cultuur en ik hou van de gewoonte om een grote Hollywood-productie af te wisselen met een kleine indie-productie.

Waarom is Rio de Janeiro dé plek voor Fast & Furious 5?
Wanneer je naar de huidige groep [acteurs] kijkt, zie je een grote etnische diversiteit en Rio blijkt de perfecte plek waar al die etniciteiten samenkomen.

Wat was er moeilijk aan om in Rio te filmen?
Rio heeft zijn eigen ritme en je moet daarin zien mee te gaan. Je moet de bevolking respecteren. In de voorbereidingen zat ik dagen aaneen in stadions om wedstrijden te kijken en mezelf onder de mensen te begeven. Na verloop van tijd boden mensen hun plekken aan zodat ik daar kon filmen. Tevens kon ik niet twintig blokken afsluiten voor de actiescène aan het eind van de film. Het kostte me meer tijd om de sets klaar te stomen om te filmen, dan het filmen zelf. We hebben ook maar een klein deel in Rio gefilmd, de rest in Puerto Rico.

Is de achtervolgingsscène daadwerkelijk in de vavela’s gefilmd?
Ja, het was ontzettend gevaarlijk, maar het is ons gelukt. Tijdens de voorbereidingen vloog ik met een helikopter over Rio en ik zei, wijzend op de sloppenwijken, dat ik daar wilde filmen, maar de piloot zei: ‘No way, you can’t do that, you’ll be shot.’ Toen besloten we te filmen in wat betere wijken.

Kreeg je alle vrijheid om te draaien wat je wilde?
Van elk actiestuk die je in de trailer ziet, zei de studio dat het niet te doen was. Het was nog nooit gedaan of het volgens hen was budgettair niet haalbaar. Ik ben voor iedere scène gaan zitten en heb gekeken wat er veranderd kon worden, zodat we het toch in de film konden krijgen. Voor de achtervolgingsscène was bijvoorbeeld anderhalve week ingepland. Ik bracht dat terug naar tweeëneenhalve dag. Vroeg in de ochtend zei ik tegen Vin [Diesel]: ‘Vin, today I’ll be throwing you off a roof.’ Direct nadat ik klaar was met Vin, ging ik door naar Paul [Walker] en Jordana [ Brewster] die al klaar stonden voor het volgende shot. Zo had ik drie verschillende crews tegelijkertijd aan het werk om het zo snel als kon te draaien.

Waarom moest je een personage toevoegen?
Sinds de laatste film staat iedereen eigenlijk aan dezelfde kant; we hadden dus een nieuwe ‘andere kant’ nodig; een tegenstander. Iemand die de groep opjaagt en te pakken wil krijgen.

Was Dwayne Johnson degene die je daarvoor in gedachten had?
Ik ben een enorme Dwayne-fan. Dwayne was dan ook mijn eerste keus. Hij heeft zoveel in zijn mars: niet alleen heeft hij een sportachtergrond met basketbal, American Football en worstelen, maar tegelijkertijd kan hij ook zoveel andere dingen zoals komedie, actie, en ga zo maar door.

Hoe was het om met Johnson samen te werken?
Er was een gezonde competitie op de set. Hij is een fijne tegenspeler én toevoeging voor de bestaande, hechte familie. Toen hij voor het eerst op de set kwam, was iedereen op een bepaalde manier onder de indruk; hij is immers een grote en stevige kerel om te zien. Daarna was iedereen op een gezonde manier op zijn hoede wanneer Dwayne meewerkte. Hij hield de contacten niet te vriendelijk, maar zakelijk, zodat de natuurlijke spanning ook op het scherm terecht zou komen. En dat is mijns inziens goed gelukt.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up