Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Interviews
Fast & Furious 5 interview: Dwayne Johnson (Agent Hobbs)

Fast & Furious 5 interview: Dwayne Johnson (Agent Hobbs)

Dwayne Johnson: “I’m not interested in being all fun with your hero, I’m interested in kicking his ass.”

Op 5 mei komt Fast & Furious 5 in de bioscopen. Na regisseur Justin Lin en acteur Paul Walker sprak MovieScene ook met acteur Dwayne Johnson over het personage Hobbs, de samenwerking met Vin Diesel en de onderlinge rivaliteit.

Was je verrast toen je werd gevraagd voor de rol van agent Hobbs?
Ik was niet verrast, meer opgewekt. Vin [Diesel] en ik hebben het al lange tijd over het samen maken van een film. Ik denk dan ook dat als je Universal bent, en je denkt erover een nieuw personage te maken die binnenkomt en die de franchise verandert, je ook enthousiast zou zijn om twee acteurs bij elkaar te brengen die je nooit eerder samen zag. Josh Brolin en Tommy Lee Jones zijn ook gevraagd, maar het werden twee acteurs die bovenaan de top van het actiegenre staan, onder meer vanwege hun geloofwaardigheid. Het is net alsof je in de jaren tachtig [Sylvester] Stallone en [Arnold] Schwarzenegger in één film zou zien.

Wat deed je om je het personage Hobbs eigen te maken?
Ik maakte mezelf mijn personage Hobbs eigen door veel met de schrijver Chris Morgan te overleggen en mee te denken. Ik dacht aan personages uit het verleden die mij aanspraken, waar ik van hield en waar ik als het ware lagen vanaf wilde halen om in mijn personage te stoppen. Agent Hobbs bestaat dus uit filmpersonages van Clint Eastwood, Steven McQueen en zelfs Charles Bronson. Het is namelijk zo’n soort ouderwets, klassieke rol. En omdat hij zo old school is, konden we hem een fysiek dominante aanwezigheid geven en hem coole, absurde one-liners laten zeggen. Ik had de vrijheid om te denken: wat zou ik hem nu willen laten zeggen? Een quote uit de film is bijvoorbeeld: “I’m just here to bring in two assholes who’s names hit my desk.” Dat is toch gaaf! Dat zijn zinnen, die kun je alleen in de film zeggen. Natuurlijk zijn er geen agenten die zo praten. Dat was het leuke ervan. En dat is ook het leuke dat deel zes met zich mee zal brengen.

Wat is hetgeen waar het publiek van houdt in de Fast And Furious-franchise?
De mensen houden van de stoerheid van de auto’s en ze houden van de prachtige vrouwen.

Maar regisseur Justin Lin vond dat het thema ‘familie’ juist de menigte aansprak.
Ah, ik weet wat Justin bedoelt. Ik denk dat het op het eerste gezicht de snelle auto’s, de mooie vrouwen en de stoere personages zijn die de mensen aanspreken. Maar wat resoneert en wat men niet goed onder woorden kan brengen, is dat de serie uiteindelijk draait om een familie; en familie is belangrijk voor iedereen.

Als Vin en jij in het echt zouden vechten, wie zou er winnen?
[Denkt lang na.] Net zo zeker als Amsterdam bekend staat om haar fantastische persoonlijkheid, haar prachtige vrouwen en haar leuke cafeetjes aan de kant van de weg, zo zeker is het dat ik zijn ‘ass zal kicken’ van hier tot aan de andere kant van de stad. Maar zonder dollen. Ik ken Vin erg lang en we zouden nooit vechten. We hebben veel gemeenschappelijk. Zo zullen we bijvoorbeeld alles voor onze fans doen, we hebben er alles voor over om hen te vermaken. Maar we zijn ook erg verschillend: voor mij is trainen erg belangrijk, maar Vin gooit daar met de pet naar. Niet dat ik daarop neerkijk, maar hij is daarin heel anders.

Hoe verliep de samenwerking tussen het bestaande team en jij?
Het was een intense samenwerking, want ik was respectvol naar iedereen omdat de andere acteurs reeds familie zijn. Ze zijn hecht, want ze werkten afgelopen tien jaar veel samen. Dus als ik op de set was, was ik hun tegenstander en zocht geen vriendschappen of kameraden. Ik was er puur zakelijk en collegiaal en wilde dat er spanning was, zodat die ook in de film te zien zou zijn. Het was echter niet zo dat iedereen op me af kwam met de vraag om vrienden te worden en dat ik iedereen afwees. Er zitten veel acteurs in deze film, dus veel ego’s, daarom hield men zelf al afstand.

Benader je elke film op deze zakelijke manier?
Niet per sé, want ik werd heel hecht met Billy Bob Thornton toen we Faster schoten terwijl hij mijn tegenstander in de film was. Maar bij deze film was het nodig, omdat ik weinig kon voorbereiden, dus ik besteedde veel tijd met de regisseur Justin. En ik was respectvol voor het bestaande team. Ik dacht: ik ben nieuw, ik jaag jullie na, ik moet het zakelijk houden.

Vins personage [Dominic] is erg geliefd in de franchise. Alle personages zijn geliefd, maar die van Vin in het bijzonder. Er zijn heel veel fans die zijn karakter het meest waarderen. Die fans zijn ook enthousiast dat ik meedoe, maar ik wil dat ze weten dat ik niet geïnteresseerd ben om lief te doen tegen jullie held, ik ben geïnteresseerd om hem een lesje te leren.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...