Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials
Filmjaar 2013: wat waren de slechtste films?

Filmjaar 2013: wat waren de slechtste films?

Na het lijstje met de beste films van 2013 is het nu tijd voor het onvermijdelijke vervolg: wat waren de films die de redactie het liefst had overgeslagen in de bioscoop?

Bij de vraag om de slechtste film van het afgelopen jaar te noemen, kwam After Earth, het vehikel van vader en zoon Smith met stip bovenaan drijven. Maar ook filmvader en -zoon McClane kregen er van langs. Hieronder de top 5, gevolgd door de afzonderlijke lijstjes van redacteuren die eindelijk hun hart mochten luchten over alles wat eigenlijk niet vertoond had mogen worden.

De algemene flop 5 van de redactie:

1 - After Earth
2 - Movie 43
3 - A Good Day to Die Hard
4 - The Host
5 - Grown Ups 2
Angela Potjens
1 - Leve Boerenliefde
In deze leuk bedoelde persiflage op het bekende televisieprogramma wemelt het van de overacterende stereotypen en worden de verschillen tussen stedelingen en plattelanders tot in het absurde uitvergroot.
2 - Night Train to Lisbon
3 - Thérèse Desqueyroux

Armand Lahaije
1 - The Big Wedding
Wat doen Robert De Niro, Susan Sarandon, Robin Williams en Diane Keaton in deze zeer tegenvallende film? Voor de zoveelste keer wordt geprobeerd de romantische komedie nieuw leven in te blazen. Dat deed About Time toch een stuk beter.
2 - Percy Jackson: Sea of Monsters
3 - G.I. Joe: Retaliation

Melvin Imanuel
1 - The Hangover 3
Deel 3 wijkt af van de formule van de vorige twee delen. Alhoewel deze zeker te uitgekauwd zou zijn voor een derde deel, was het beter geweest dan hetgeen waar nu mee voor de dag is gekomen. Het meest irritante karakter uit de geschiedenis van de film krijgt zo goed als de meeste screentime. Voor een comedy heb ik verbazingwekkend weinig gelachen, twee keer om precies te zijn, ik heb het geteld. Ik loop niet weg onder een film, maar direct na het zien van The Hangover 3 had ik er spijt van dat ik niet na de eerste vijf minuten de zaal al had verlaten.
2 - After Earth
3 - Jobs

Lianne Koorn
1 - Los Amantos Pasajeros
Pedro Almodovar heeft in het verleden bewezen dat hij films kan maken, maar dit gedrocht zou geen film genoemd mogen worden. Mensen met een wankel gevoel voor humor zouden de flauwe grappen over homoseksuele piloten, overrijpe maagden en verdovende middelen kunnen waarderen. Deze film bracht mij de walgelijkste 90 minuten van 2013.
2 - Oz The Great and Powerful
3 - Passion

Dick Gilsing
1 - The Host        .
De zoveelste alien invasion film, en dan ook nog van de meest slaapverwekkende soort.
2 - Getaway
3 - Ushi Must Marry

Jakob Peters
1 - Only God Forgives
Eigenlijk waren Movie 43 en Scary Movie 5 slechtere films, maar als je na het briljante Drive twee jaar later zo'n pretentieuze prutsfilm durft af te leveren, dan moet dat afgestraft worden. Te hoge of verkeerde verwachtingen, hoe dan ook was het een ware draak van een film.
2 - Movie 43
3 - Scary Movie 5

Yvonne Brouwers
1 - Movie 43
Het bewijs dat een goede cast niet gelijk staat aan een goede film. Movie 43 is alles dat Scary Movie al jaren niet meer grappig maakt. In het kwadraat.
2 - Smoorverliefd
3 - Verliefd op Ibiza

Jip Klompenhouwer
1 - Verliefd op Ibiza
Het feit dat deze wansmakelijke verschrikkingen bestaan, bewijst dat het gebrek aan natuurlijke selectie een waar gemis is.
Weg met de verzorgingsstaat, breng het recht van de sterkste terug en laat Moeder Natuur haar misstappen eruit filteren.
2 - After Earth
3 - Oblivion

Jon Jonoski
1 - Sinterklaas en de Pepernoten Chaos
The Man with the Iron Fists is een incompenter gemaakte film dan Sinterklaas en de Pepernoten Chaos. Maar die film misbruikt het Sinterklaasfeest op zo'n valse en walgelijke manier dat het toch de eerste plek verdient. Daarnaast had het zulke irritante personages dat de film al op voorhand gedoemd was.
2 - The Man with the Iron Fists
3 - Trance

Nick van den Ingh
1 - The Host
The Host heeft het onmogelijke gepresteerd, dat mag gezegd worden. Wat heeft deze film dan gepresteerd? Nou, de Twilight films zou je in vergelijking met The Host dragelijk kunnen noemen.
Hmm, bijna dan!
2 - The Call
3 - Scary Movie 5

Peter de Jonge
1 - Dark Skies
Hoe goed The Conjuring ook was, het merendeel van de horrorfilms dat uitkomt is helaas niet van datzelfde niveau. Wanneer het bioscooppubliek niet serieus wordt genomen en men makkelijk wil scoren met horror, dan is dit het resultaat. Dark Skies is een film die het horrorgenre in een kwaad daglicht stelt.
2 - We're the Millers
3 - A Good Day to Die Hard

Marco Hagemeier
1 - Redemption
Als een liefhebber van Jason Statham films was Redemption de slechtste film van het jaar. Redemption zit vol gejammer over een ballerina en een irritante non die mij ogenrollende verveling en nagelbijtende frustratie opleverde.
2 - Riddick
3 - 47 Ronin

Matthijs van der Veer
1 - After Earth
Dit uit de hand gelopen gedachtespinsel van ‘Fresh Prince’ Will deed meer denken aan een opgeblazen demo van een animatiestudio dan een fictiefilm. Zowel vader als zoon kan deze rolprent beter uit het portfolio weren.
2 - World War Z
3 - Star Trek: Into Darkness

Nico van den Berg
1 - &Me
Tussen een prima Nederlandse filmoogst dit jaar zat helaas ook het volstrekt mislukte &Me. Zich afspelend rond het verhuiscircus van het Europees parlement zou je vanwege de tenenkrommende dialogen en het bloedeloze script alsnog een anti-Europees sentiment krijgen. Deze film graag niet uit de verhuisdozen halen!
2 - Unconditional
3 - The Lone Ranger

Jan Roselaar
1 - After Earth
Net toen je dacht dat M. Night Shyamalan niet nog dieper kon zinken, bewijst hij het tegendeel door zich te vertillen aan Will Smiths dubieuze poging zijn publiek de leer van Scientology op te dringen door middel van deze Razzie-magneet. En kan iemand die man vertellen dat zijn zoon echt nooit een goed acteur zal worden?
2 - Star Trek Into Darkness
3 - Walking with Dinosaurs 3D

Dries Thomas
1 - A Good Day To Die Hard
A Good Day To Die Hard is het vijfde deel uit een actiefranchise die in 1988 veelbelovend begon met Die Hard. Maar een bejaarde Bruce Willis, een aanstootgevende plot, tweedimensionale schurken en afschuwelijke CGI hebben ervoor gezorgd dat deze prent vooral herinnerd zal worden als het dieptepunt uit de reeks.
2 - Gangster Squad
3 - Now You See Me

Hugo Emmerzael
1 - Grown ups 2
Het voorbeeld waarom er genoeg mis is in de filmwereld. Een film die vragen oproept over het nut van onze commercie-georiënteerde maatschappij. Dit doet hij niet door zijn inhoud, maar door zijn enorme gebrek aan kwaliteit.
2 - A Good Day to Die Hard
3 - Planes

Omar Larabi
1 - The Lords Of Salem
Ik ben een groot fan van Rob Zombie, en zag The Lords Of Salem als de zoveelste teleurstelling na zijn Halloween verfilmingen. Waarom zijn vrouw in de hoofdrol?
Waarom zulk lelijk lensgebruik?
En waarom zo’n voorspelbaar verhaal?
2 - Grown Ups 2
3 - The Internship

Ruud Stift
1 - Movie 43
Wat een opeenstapeling aan grappen zou moeten zijn, mondde voor mij en mijn vrouw uit in een grote teleurstelling. En wat dachten de steracteurs na afloop van dit wanproduct? Kate Winslet op date met Hugh Jackman (met zaadballen aan zijn nek)? Zo slecht, het zou verboden moeten worden. Banaal en volkomen overbodig. En nog slechter dan Los Amantes Pasajeros? Dan heb je wat in je mars
2 - Los Amantes Pasajeros
3 - Oldboy

Jonathan Spuij
1 - The Great Gatsby
Baz Luhrmann is gewoon niet meer in staat om een coherent verhaal te vertellen. En dan ben ik nog coulant door het woord coherent ervoor te zetten.
2 - Saving Mr. Banks

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap