Bezoek ook eens Ze.nl
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Marvel en Netflix bundelen krachten

Marvel en Netflix bundelen krachten

Marvel heeft een overeenkomst met Netflix gesloten om vier tv-series te gaan produceren.

Dat Marvel van plan was zijn aandeel in het televisie-aanbod te vergroten, was al bekend, maar destijds was er nog geen zender bereid mee te werken aan het ambitieuze project om vier series tegelijk te vervaardigen. Nu heeft Netflix daarvoor getekend. Bovendien is bekend geworden welke Marvelfiguren de hoofdrol zullen vertolken. Het gaat om series over de personages Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones en Iron Fist. En net zoals Marvel destijds op het witte doek diverse figuren apart introduceerde om ze samen te voegen in het immens lucratieve The Avengers, herhaalt de geschiedenis zich nu als de vier losse series zullen leiden tot één nieuwe: The Defenders.

Net zoals in het geval van het nog steeds uitdijende Avengers-epos zal de opzet voor de uiteindelijke Defenders-climax geleidelijk aan verder uitgewerkt worden in de vier afzonderlijke series. Daredevil is als eerste aan de beurt, de serie moet ergens in de loop van 2015 op de buis te zien zijn. Deze blinde superheld, wiens overige zintuigen extreem versterkt zijn, kreeg al eerder een verfilming in 2003 met Ben Affleck in de hoofdrol. De rechten voor het personage lagen tot recent bij studio Fox die ze liet verlopen, waarop Marvel ze weer oppikte. De productie van de andere series volgt later. Marvel en Netflix hebben afgesproken van elke serie tenminste dertien afleveringen te gaan maken.

De series zullen volgens woordvoerders van Netflix "kijkers meesleuren in de rauwe wereld van helden en schurken in Hell's Kitchen, New York". Aangezien elk lid van dit viertal superhelden uit deze wijk komt, is het duidelijk dat de series al ruim voor de uiteindelijke Defenders-opkomst door elkaar gaan lopen om die vijfde serie op te zetten. Marvel zal de serie in samenwerking met ABC Television gaan produceren, waarop Netflix ze voor het publiek beschikbaar maakt op de voor haar gebruikelijke manier.

Aanvankelijk werd vermeld dat Marvel ook voornemens was een serie over Agent Carter (een personage uit Captain America: The First Avenger, gespeeld door Hayley Atwell) te gaan produceren, maar dat project kijkt vooralsnog niet inbegrepen bij de huidige afspraak tussen Netflix en de studio. Waarschijnlijk gaat Marvel wel verder met dat concept in samenwerking met ABC en wordt het net als het lopende Agents of S.H.I.E.L.D. een reguliere tv-serie. Voorlopig zijn de aangekondigde series nog in de planningsfase en zijn er geen namen genoemd omtrent het schrijven en produceren van de shows, laat staan acteurs om de hoofdpersonages te vertolken.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

UITGELICHT

 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...