Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Amerikaanse tv-zender Fox zond gisteren de eerste aflevering van de nieuwe tv-serie Terminator: The Sarah Connor Chronicles uit. De derde film was al nadrukkelijk slechter dan de eerste twee, maar had nog een Arnold Schwarzenegger als de Terminator - de serie moet het ook zonder Arnie doen. Toch waag ik me aan de serie...

De pilot-afleveringen krijgt over het algemeen goede kritieken in de Amerikaanse media, dus is er nog hoop. Het verhaal van de serie gaat verder waar deel twee stopte, waarbij Sarah en John Conner schuilde voor de regering. De rol van Sarah Connor wordt ditmaal niet gespeel door gespeeld door Linda Hamilton maar Lena Headey. De regie is in handen van David Nutter, die bekend is als regisseur van vele X-Files-afleveringen.

Na de eerste aflevering van Terminator: The Sarah Connor Chronicles gekeken te hebben was het duidelijk wat de serie mist: een goede slechterik. De allesvernietigende stoïcijns kijkende Terminator werd namelijk vertolkt door een inwisselbare b-acteur.

Het lijkt er echter op dat er verschillende bad-guy robots voorbijkomen in de serie - dus er is nog hoop. In de films waren Arnold Schwarzenegger in deel 1 en Robert Patrick in het vervolg uitstekend gecast en onderdeel van de succesformule. Het is daarom ook te hopen dat de Terminator een passend gezicht krijgt die we in meerdere afleveringen gaan terug zien. Want wat zou Heroes zijn zonder Sylar en Prison Break zonder Theodore "T-Bag" Bagwell?

Afgezien van de Terminator heeft de serie potentie. De rol van John Connor past uitstekend bij Thomas Dekker die je misschien kent uit het eerste seizoen van Heroes als maatje van Claire. Opnieuw wordt het leven van John bedreigt door een robot van de toch niet uitgeroeide Skynet-maatschappij. John en zijn moeder Sarah besluiten het ontstaan van de firma eens en voor altijd te voorkomen. Hierbij krijgen zij de hulp van de vrouwelijke robot Cameron Phillips. De naam is overigens een eerbetoon aan James Cameron, regisseur van de eerste twee films.

De keuze om van Cameron een leeftijdsgenoot van John te maken duidt op een mogelijke romance tussen beide in de serie. Het lijkt erop dat de tv-reeks genoeg actie zal brengen, maar ook de karakters verder gaat uitdiepen. Daarnaast is het interessant dat het reizen in de tijd niet alleen mogelijk is voor robots, maar ook de Connor familie. Met deze ingrediënten en een betere slechterik kan de serie het nog schoppen tot iets moois.

In 2009 zien we wat regisseur McG (Charlie's Angels) met de filmlicentie doet. Hij werkt aan de vierde film getiteld Terminator Salvation: The Future Begins.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap