Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Filmjaar 2014: de slechtste films volgens de redactie

Filmjaar 2014: de slechtste films volgens de redactie

Wat waren volgens de MovieScene redactie de films van 2014 die maar beter heel snel vergeten kunnen worden.

Net als After Earth vorig jaar was er ook dit jaar bij de redactie van MovieScene een duidelijke voorkeur voor slechtste film van het jaar. Met grote meerderheid werd het nieuwste Transformers vehikel van Michael Bay tot turkey van het afgelopen filmjaar verkozen. Minder eensgezind waren de redacteuren over Under the Skin, die zowel tot de beste als tot de slechtste films van het jaar werden gerekend ("overbodige artistieke nonsens"). Sin City: A Dame to Kill For had duidelijk ook niet gemaakt hoeven worden ("een aanstootgevende hoop ellende"), voor Best Night Ever voelde iemand "plaatsvervangende schaamte voor alle betrokkenen" en wat betreft The Expendables 3 is er de hoop dat dit toch echt het laatste deel is van een stel "bejaarde Hollywood acteurs".

Hieronder de redactie top 5, gevolgd door de aparte lijstjes van de redacteuren.

De lijst met beste films van 2014 zien? Klik dan hier!

1- Transformers: Age of Extinction
2 - Sin City: A Dame to Kill For
3 - Under the Skin
4 - Best Night Ever
5 - The Expendables 3Nico van den Berg
1 - Winter’s Tale
Op het eerste gezicht is Winter's Tale een romantische tijdreisfilm zoals we die in diverse varianten wel vaker hebben gezien. Maar na het uitzitten van twee lange uren blijkt het een zeer curieuze mengelmoes van slecht acteren, een warrig verhaal vol plotgaten, goedkoop ogende special effects, eindeloze vioolmuziek en een wit paard met vleugels dat, net als het verhaal, de weg volkomen is kwijtgeraakt.
2 - Hotell
3 - Supercondriac

Peter de Jonge
1- Samba
De slechtste films van dit jaar heb ik mijzelf gelukkig bespaard, maar toch zijn mij een aantal middelmatige tot slechte films niet onopgemerkt voorbij gegaan. Samba is er zo eentje. Intouchables (van dezelfde regisseurs) heb ik tot op de dag van vandaag niet gezien en als de film ook maar enigszins op Samba lijkt, dan treur ik daar niet om. Voorspelbaar, nietszeggend, saai.
2 - Maleficent
3 - Deliver Us From EvilJan Roselaar
1 - Transcendence
Flets, slaapverwekkend melodrama over Johnny Depp die zich laat uploaden in een computer. En natuurlijk daarna de wereld wil overnemen. Is al tig keer gedaan, en vrijwel altijd beter. Legio plotgaten en een karige visuele stijl verergeren de boel vervolgens om een warrig, volslagen onlogisch wanproduct af te leveren. Illegaal downloaden is nog te goed voor deze film.
2 - Lucy
3 - Transformers: Age of Extinction

Philip Fokker
1 - Nymphomaniac (Part 2)
Het schokkendst aan deze film is dat hij zo slecht is. Eén deel was meer dan genoeg geweest.
2 - Leviathan
3 - Ninja TurtlesOmar Larabi
1 - The Skeleton Twins
Oogt als een lange, treurige sketch uit Saturday Night Live. Komisch duo Kristen Wiig en Bill Hader zijn geen drama acteurs. Met weerbarstige scènes als gevolg, waarin ik verlangde naar Hader’s typetje Stefon. De overstap van televisie naar film werkt niet voor iedereen.
2 - The Lego Movie
3 - We Are What We Are

Hugo Emmerzael
1 - Sin City: A Dame to Kill For
Door het tweede deel van Sin City vroeg ik mij af waarom ik diens voorganger überhaupt ooit goed had gevonden. Deze film voelt enorm vol van zichzelf, terwijl hij belachelijk hol en leeg is. Sin City: A Dame to Kill For is een aanstootgevende hoop ellende.
2 - Mr. Peabody & Sherman
3 - Grace of Monaco
 


Giselle Defares
1 - A Million Ways to Die in The West
De film is te lang voor het vrij dunne plot, matig acteerwerk en afgezaagde humor. Het is bijna zo’n slechte film dat hij toch weer goed wordt, maar dan toch niet.
2 - Vampire Academy
3 - I, Frankenstein
 
Dries Thomas
1 - The Expendables 3
The Expendables 3 is net als zijn twee voorgangers het bewijs dat een actiefilm meer nodig heeft dan een groepje bejaarde Hollywoodsterren, overbodige cameo’s, CGI-bloed en een handvol oneliners uit de oude doos. Hopelijk was dit de laatste keer dat Stallone en co. een eerbetoon aan zichzelf brachten.
2 - Sex Tape
3 - Grudge MatchDick Gilsing 
1 - De Overgave
Gelanceerd als romantisch, erotisch drama. Geen romantiek, geen drama, en al helemaal geen erotiek. Totaal geflopte film.
2 - Best Night Ever
3 - Godzilla

Jakob Peters
1 - Transformers: Age of Extinction
De keuze viel op deze drie films gewoonweg omdat ik niets gezien heb dit jaar wat slechter was of doordat ik de rest bewust heb kunnen vermijden. Wel met Transformers stevig op de eerste plaats.
2 - The Expendables 3
3 - The Legend of HerculesJasper ten Hoor
1 - Godzilla
Dé teleurstelling van 2014 is ongetwijfeld die film met in de hoofdrol een oersaaie Aaron Taylor-Johnson en het sentimentele gezeik rondom zijn gezin en een hoop andere oninteressante personages. Bryan Cranston en Godzilla zelf moesten het doen met uiterst lullige en nietszeggende bijrolletjes.
2 - Transformers: Age of Extinction
3 - The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Mark Niekerk
1 - Into the Storm
Om een of andere rare reden moest het prima Twister van Jan de Bont voorzien worden van een extra over-de-top actielaag. Wat rest is een platte actie film met blockbuster pretenties die bestaat uit een opeenstapeling van clichés en volslagen ongeloofwaardige actiescènes.
2 - Exodus: Gods and Kings
3 - KenauYvonne Brouwers
1 - Best Night Ever
Eigenlijk waren nummer twee en drie al pijnlijk genoeg, maar zelfs de slechtste musical ter wereld en een kinderfilm waarvan mijn achtjarige zusje spijt had dat we hem zijn gaan kijken, winnen het niet van deze draak van een film. Plaatsvervangende schaamte voor alle betrokkenen is op zijn plek.
2 - Walking On Sunshine
3 - Heksen Bestaan Niet
 
Jon Jonoski
1 - Toscaanse Bruiloft
Toscaanse Bruiloft is een kopie van Four Weddings and a Funeral, dat volstrekt niet lijkt te begrijpen waarom die film een succes was. Dit is een aaneenschakeling van irritante scenes en personages, die grappig noch romantisch zijn. De acteurs doen hun best, maar ook zij kunnnen de film niet redden.
2 - Stuk!
3 - Dawn of the Planet of the ApesMarco Hagemeier
1 - Deadly Virtues: Love. Honour. Obey
De nieuwe film van Ate de Jong (Het Bombardement) is ronduit afgrijselijk. Deadly Virtues kreeg een release op Imagine en later dit jaar via VOD en op DVD. Ik mag hopen dat niemand deze film als kerstcadeau heeft gekregen. Zo ja, tip: geef het aan een collega/vriend/familielid die je toch niet zo graag mag.
2 - Nurse 3D
3 - The Creep Behind the Camera

Jip Klompenhouwer
1 - Walk of Shame
Het enige dat erger is dan Michael Bays onnavolgbare testosteron gehalte, is een pretentieuze blondine met een zwakzinnig wereldbeeld in een verhaal dat van A tot Z een belediging is voor de filmindustrie.
2 - Transformers: Age of Extinction
3 - Layla FourieLianne Koorn
1 - Under the Skin
Alhoewel hij in vele eindejaarslijstje op nummer 1 staat, staat ‘ie bij mij ook op 1, maar dan bij flops. Dit ging echt helemaal nergens over en ik had ook helemaal geen zin om er over na te denken. Inderdaad, er waren ‘mooie beelden’ te zien, maar die zie ik ook in het Rijksmuseum.
2 - Grace of Monaco
3 - The Raid 2

Ruud Stift
1 - Under the Skin
Als zelfs een naakte Scarlet Johansson een film al niet kan redden. Overbodige artistieke nonsens van Jonathan Glazer. Vaag en traag. Style over substance. Waar is de fast forward knop als je hem nodig hebt? Lange zit. Zonde van mijn kostbare tijd. Per minuut nam mijn irritatie toe. In die zin dekte de titel de lading. Verontrustend? Ja, verontrustend dat hier geld en talent aan werd verspild.
2 - We Are The Best
3 - Bad NeighboursAngelina Hammond
1 - Miss Julie
Film dat het ‘toneelgevoel’ nooit loslaat en waarin de kwalititeiten van Jessica Chastain en Colin Farrell verkwanseld worden in een overpretentieuze film van regisseur Liv Ullmann.  Niet meer van deze tijd: een overgedramatiseerd verhaal met een stereotypische rol van de vrouw als labiel en hysterisch wezen.   
2 - Horrible Bosses 2
3 - Nymphomaniac

Matthijs van der Veer
1 - Sin City: A Dame to Kill For
Weinig films hebben zo weinig goede ideeën als het vervolg op Robert Rodriguez' monochrome comicbookverfilming uit 2005. Een aaneenschakeling van oninteressante plotlijntjes en droge scènes eindigt in een kernloos geheel dat ik liever nooit gezien had.
2 - Devil's Knot
3 - American Hustle

Tags:

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Black Adam op Blu-ray

  €22,99Black Adam op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...